עומרי חיון - אתה לא מעל החוק

עומרי חיון - אתה לא מעל החוק

בימים האחרונים אני עוקבת אחרי הסיפור של "הזמר המפורסם". מעבר לאופיה המזעזע של הפרשה הזו, הרתיח אותי משהו נוסף שאני מרגישה שחייבים לתת עליו את הדעת, וזה עומרי חיון והחוצפה שלו להפר צו פרסום במדינה מתוקנת כמו ישראל.
למי שקצת לא מעודכן- עומרי חיון הוא הבלוגר הצעיר שבזמנו התפרסם עקב כך שחשף את גילו הצעיר של הזמר עומר אדם שהשתתף בכוכב נולד, ובכך גרם להדחתו מהתכנית.
בעקבות חשיפה זו שהתקבלה בזמנו בתרועות ותשואות הקהל, עומרי חיון החליט שהדרך לתהילה היא להיכנס לורידים של אנשים אחרים, לצעוק "סקופ סקופ" ולמצוץ כל פיסת מידע שרק ניתן בין אם היא אתית או לא.
במקרה הזה, עומרי חיון קפץ על המציאה, ומיהר לחשוף בבלוג שלו את שמו של "הזמר המפורסם", חגג על הידיעה הזו, פרסם והציף אותה בכל מקום אפשרי, העיקר שכולם ידעו שעומרי חיון הכי בעניינים, בסופו של דבר כשהתלוננו עליו טען להגנתו שעוצרים/ חוקרים את הבנאדם הלא נכון.. ושבישראל 2013, נושא זה הוא דיון ציבורי חשוב ולכן אין להסתיר את זהות החשוד במעשים.

אני רוצה להעמיד את הדברים על סדרם- עומרי חיון בסך הכל פרסם מידע שהיה ידוע לכל כלי התקשורת, שבחרו לכבד את צו איסור הפרסום.
עומרי לא חשף שאותו זמר מפורסם קיבל יחס מיוחד מצד המשטרה, שהפרקליטות סגרה את התיק או תיקן איזשהו עוול
עומרי חיון בחר בחוצפתו "לצפצף" על חוק צו איסור הפרסום, לחשוף בלי בושה את שמו ברי"ש גלי ולפרסם מידע פלילי שנמצא בשלבי חקירה ראשוניים.
חשוב להזכיר שבישראל 2013 אדם הוא חף מפשע בדרך הוכחה אשמתו, ואין המקרה הזה שונה, לכן כרגע מה שעומרי חיון עשה, בין אם תסכימו ובין אם לא, זה לפגוע ולהשמיץ זמר מפורסם עם קהל מעריצים, משפחה, ילדים, חברים וקריירה משגשגת,לפגוע בנערות שבעקבות גילוי פרטי הזמר, קל יותר להבין מי הן, בעיקר למי שקצת מעורבב בברנז'ה הזו (לאו דווקא אנשים שקשורים לחגיגה הלא מוסרית הזו), ולהביא לכך שגם הן יוטרדו ע"י מאיימים, עיתונאים, צלמים וכו'.

עומרי חיון- אתה לא מעל החוק, אתה כולה בלוגר שמעביר את הרכילויות הצהובות, לפני כולם ולפעמים אחרי. בטח שאין לך זכות לפגוע בחקירת משטרה, לזלזל בחוקי מדינת ישראל והכי גרוע- לפגוע בשמו הטוב של אדם לפני שמישהו קבע (או אפילו סיים לבדוק) את אשמתו.

לדעתי הצו איסור פרסום הזה דבילי

אבל כל עוד הוא קיים - חייבים לכבד אותו.

לדעתי עומרי חיון יצא חוצפן ולא מקצועי בעליל.

h a j b i

New member
הוא היה מאוד הגיוני עד לפרסום הפוסט בבלוג

עובדה שזה לא פורסם. החקירה הזו לא התחילה כשזה פורסם.

kezef

New member
הגיע הזמן שמישהו יאמר את זה!

הוא חי בבסרט העומרי חיון הזה. עלאק חושב שהוא עיתונאי. אם הוא עיתונאי אז כל האחרים שעובדים במקצוע הזה צריכים למצוא שם חדש למקצוע שלהם. הוא בקושי מסוגל להתנסח בלי שגיאות כתיב.
הגיע הזמן להעמיד אותו לדין ולשים אותו במקומו. 10 שנים לדעתי מינימום בכלא, גם למען יראו ויראו וגם למען הרחקתו מהציבור!

הגעתי מהראשי

קשה לי לכעוס עליו כי לדעתי משהו פשוט לא בסדר איתו. אולי זה משהו מולד, אולי פשוט אינטלגנציה נורא נורא נמוכה. זה קצת כמו לכעוס על זה שהכלב אכל לך את נעלי הבית, הוא פשוט לא באמת מסוגל להבין מה הוא עשה ולמה זה לא בסדר.
ברור שמה שהוא עשה לא בסדר ומנוגד לחוק, מצד שני אם הוא לא היה עושה את זה מישהו אחר היה עושה את זה, אז מה כבר ההבדל.
אולי הוא ילמד לקח מכל הסיפור הזה. בכל מקרה, עיתונאי הוא לא.

ftw

New member
לגמרי!

יש הרגשה שבארץ אפשר להצדיק הכל בשם הרכילות. ומה שבית המשפט אומר זה רק המלצה.

בכל מדינה סבירה בן אדם היה הולך לכלא על הפרה של צו בית משפט כמו מה שהוא עשה. ויש לו את החוצפה עוד להתיימר ולהציג את זה כחשיפה עיתונאית?!

מעניין מה היה קורה אם היו מאשימים אותו במשהו והאם הוא היה כל כך ממהר לחשוף את הפרטים?

בואו ניכנס לפרופורציות

עמרי חיון ידוע כבלוגר 'פרובוקטיבי' שחושף את הדברים שניה לפני כולם
הוא הסתבך בזה בעבר ובטח גם יסתבך בזה בעתיד
קהל הקוראים שלו מכיר אותו כמי שאין לו מעצורים- לא היו לו מעצורים בפרשת עומר אדם ובטח שלא יהיו לו מעצורים עכשיו בפרשת "הזמר המזרחי"

אני לא מבינה את חוסר הפרגון הזה ל"בלוגר הצעיר"- סוף סוף יש פה מישהו שיוצא נגד היחצנים הגדולים, יוצא נגד מעצמות הרייטינג ופשוט מפרסם את כל הרכילות שהם מנסים להסתיר.
אז אנחנו בטוחים שתמיד התקשורת משקרת לנו ותמיד יש קונספירציה אבל כשמגיע מישהו שחותר תחתיה הוא "כולה בלוגר"

אני לא בעדו- הוא עבר על חוק ואני חושבת שנעשה פה עליהום והכפשת שמו של אדם מבלי לדעת את כל הפרטים אבל לא זכור לי שמישהו האשים את כתב ערוץ 1 שפלט את שמו של אייל גולן בקטע הבא:
http://www.youtube.com/watch?v=3HZJ2MG0Ff8

מישהו כבר היה מפרסם את זה במוקדם או במאוחר... לא צריך להיטפל לבלוגר צעיר כי אין מאחוריו מערכת עיתון או הפקה גדולה
קחו את הדברים בפרופורציות

ftw

New member
הכתב בערוץ 1

אמר את השם בטעות - זה ממש לא אותו הדבר.

מצד אחד יש לך בלוגר רודף פרסום שמחפש לעשות פרובוקציות בכל מחיר, בשביל רווח אישי, ומצד שני יש לך כתב שבטעות פלט את השם ומיהר לתקן את עצמו.

עומרי חיון הוא לא אידיאליסט נפלא שיוצא נגד היחצנים ומעצמת הרייטינג, הוא סתם רוכב על גבם כדי להשיג קצת פרסום זול... ועל הדרך הוא עובר על החוק. מי הוא חושב שהוא?

עדנונית

New member
במקרה של עומר אדם

הוא עשה לו רק טוב { לעומר} ...
אם עומר היה ממשיך בכוכב נולד היה נעלם.. ולעומת זאת הצליח להחזיק עד היום ולמלא את קיסריה..

במקרה של הזמר.. אני בטוחה שהרשת לא הייתה גועשת אם זה היה אדם זר ולא מפורסם.
אנשים מעודדים את עומרי רק כי גילה לנו קצת רכילות.. הרי אנחנו צמאים לזה לא? סוף סוף לראות את האנשים הנוצצים במקום קצת פחות נוצץ..
אני בטוחה שאני כמו כולם ברגע שאמרו סמר מפורסם וצו איסור פירסום העלו מספר רב של השערות .. אבל שום דבר לא מצדיק את הדרך של עמרי..
אם המשטרה החליטה שיש צו איסור פירסום זה אומר שכרגע הדברים אינם ניתנים לפירסום גם עקב שיכול להיות שאינם נכונים ולא רוצים להכפיש שם..

והינה פתאם מתגלה סדקים בעדויות הקטינות..
איני בשום צד אלא בצד הצדק אבל כל עוד הצדק לא הוכח בשום צד
לעומרי אין שום סיבה לקחת אותו לידיים..
ובאמת מקווה שיאסרו עליו להמשיך לפרסם בבלוג..
כשבן אדם חיי בשביל להרוס חיים של אחרים אז כדי שהצד יגיע והעולם יחזיר לו ויהרוס לו את החיים..

h a j b i

New member
הסיבה העיקרית לפליטות הפה היא שזה בכל מקום

לא חסר פרטים אחרים אסורים לפרסום, לפעמים שנים ושאף אחד לא פולט בטעות.

לא ראית את השמות של א',ב',ת, ז, וכו מפרשות כאלה ואחרות. רק אחד השמות פורסם פה ושם באתרים אבל זה לא התפשט כי אכפו היטב את הצו איסור פרסום ובכל מקום שזה פורסם זה ירד מהר מאוד.

דובי1401

New member
דעתי

הוא חתיכת חוצפן שלא יודע לכבד את הבריות.
לא היה לו שום זכות ללכת ולהוציא את זה לתקשורת כי מדובר במשהו שהוא לא חוקי , זה לא איזה שטות כמו האח הגדול- מי יזכה ראשון שני ושלישי...
זה מעל החוק. והוא חושב שהוא יכול לעשות כל מה שמתחשק לו וזה לא ככה.....

aשרון

New member
מה אתם תולים אותו בכיכר העיר?......

האם היותו בלוגר ולא עיתונאי עם תעודת עיתונאי הופך אותו פורע חוק?

התשובה היא : לא !
כל עוד העניין של להיות בלוגר לא מוסדר בחוק לבלוגר מותר לעשות מה שהוא רוצה. ולכן לבלוגר אין ולא צריכה להיות סיבה להתחשב בצווי איסור פירסום למיניהם כי הוא לא עובד בשביל הציבור או במסגרת מסויימת, הוא עובד בשביל עצמו. לכל בלוגר יש רוח חופשית לעשות מה שהוא רוצה, ומידע שהשיג בכוחות עצמו מותר לו לפרסם בלי להתחשב באיש.

אני לא מאמין שיצאתי להגנתו של חיון, אבל האמת חייבת להיאמר, הוא לא עשה משהו רע או לא נכון. הוא לא עיתונאי הוא בלוגר...

בוזוקיא

New member
מה ההגדרה של פרסום, כפי שהחוק מתכוון אליו?

אתה רוצה להגיד לי שהחוק עד כדי כך מעוות בשביל לא להכליל בתוכו את המדיה החברתית בתור כלי פרסום? אם זה ככה אז צריך תיקון ומהר..

xiepax

New member
האם הוא קיבל לידיו את הצו או שמוכח שעיין בו?

מטרת פרסומו של הצו הוא להביא לידיעת קוראיו את האיסור. אם לא נמסר לידו עותק, איך ניתן לומר ש״נאסר עליו לפרסם״?

ואגב כך, בלוגרים ואתרים קטנים יכולים חופשי להפיץ את שם הזמר החשוד כי לא נאסר עליהם,

ואם יש איסור כללי על כולם איפה הוא? אני רוצה לראות את השם של הזמר שאסור לי לפרסם!

אני לא עורכת דין ובוודאי לא עיתונאית.. אבל בו

לא נייהיה תמימים...
כל אחד בישראל אשר מפרסם משהו באינטרנט חשוף לתביעות
מלומר דברי דיבה , עד פרסום דבר כל שהוא
כל עיתונאי יודע שכל דבר שהוא מפרסם יתכן איסור פרסום ( כמו מקרי אונס לדוגמא , עד משפטים שמנוהלים בבית משפט )
אם תשים לב גם לנשיא קצב היה צו פרסום ואף אחד לא עקף אותו..

אם יש איסור מסויים מספיק שתתקשר למשטרה לברר או לחפש באינטרנט שזה דבר שיקל עליך מאוד ותבין שלא כל אחד יכול לדחוף את האף לדבר שלא קשור אליו..

xiepax

New member
אני מדבר רק על פרדוקס שבצו איסור פרסום

ולא על לשון הרע וחוקים אחרים שלא קשורים לנושא.
כדי ש״כולם״ לא יפיצו את מה שנאסר בצו להפיץ, יש להביא לידיעת ״כולם״ את תוכן הצו, שמלמד מה אסור להפיץ...
זה הפרדוקס.

אגב, צו איסור פרסום צריך להביא לידיעתו של מי שלא רוצים שיפרסם. ז״א, אם המשטרה לא רוצה שתפרסמי משהו, היא חייבת להביא לידיעתך מה היא לא רוצה שתפרסמי, ובצו חתום ע״י שופט.
אז אל תהיי תמימה...

כי הוא עבר על החוק ושיבש הליכיים משפטיים..

הזמר בכלל לא זומן לחקירה .. כרגע לנכון מוודאים שהעדויות של הבנות נכונות ..
כרגע לנכון אין אשמים ועומר חיון מצא לנכון להאשים מישהו שבעצם יכול להיות כל אחד..

למעלה