עונג @ שבת, נומ´ 13

עונג @ שבת, נומ´ 13

טײַערע חבֿרים און חבֿרטעס, לכבוד הוא לי להגיש לכם את הגליון השבועי: עונג @ שבת, נומ´ 13 – על שירתו ומשליו אל אליעזר שטיינבאַרג. בשונה מהגליונות הקודמים התחלתי לתרגם את המילים הלא-מוכרות או הנדירות ואני מקווה להפוך זאת למסורת. שימו לב גם לביבליוגרפיה בסוף הגליון (עמ´ 8), שם תמצאו מקורות נוספים ליצירתו של המשורר. הערות טכניות: 1. גודל הקובץ הוא כ300- ק"ב ולכן צריך להתאזר בסבלנות בהורדה. באינטרנט המהיר זה לוקח כמה שניות אבל באינטרנט רגיל זה עלול לקחת אפילו 5 דקות. 2. אם למרות הכל אתם לא יכולים לקרוא את הקובץ, תעדכנו את האקרובט כאן. 3. כדאי מאוד להדפיס את הגליון. היתרון הבולט של הפורמט הזה הוא בכך שאיכות ההדפסה שלו מאירת עין ונוחה מאוד. תנסו ולא תתאכזבו. אַ גוטן שבת

moshe0410

New member
יישר כח!

רב יידישט!, איך האב יעצט אפגעדרוקאט דעם "עונג שבת"
. א שיינעם דאנק אין נאמען פון אלע "מאראנצן"
. א גוטן שבת

רעבע לעבן

ווען איך האָב געזען דעם פֿריִערדיקן גליון אָפּגעדרוקט האָב איך נישט געקענט גלייבן אַז ס´איז אַרויסגעקומען פֿון מײַנע הענט, ווײַל ס´זעט אויס ממש פּרעפֿעסיאָנעל. איך מײַן אָז דאָס האָט צו טאָן מיט דעם אַקראָבאַט וואָס איז אַזוי גוט. אַ דאַנק דיר, אַ גוטן שבת, נועם

מצא חן בעיני המשפט הבא בשיר:

קענטיק, ביז די חכמה קומט צום אײזל, ווערט זי נאַריש! יהודי חכם היה.

הרבה מהמשפטים קשים לפיענוח

הסגנון שלו מתוחכם ולא נקלט מהר, אבל מי שמבין את זה נהנה מהטריקים שלו. אני חושב שהשיר "רב כאַמאַריש" קל יותר להבין מהשירים האחרים. גם "רש"י" אינו כל כך קשה.

fanti

New member
קאטאוועס - זעט אויס ....../images/Emo67.gif

וי אה ליטוישער פעלער . צו מיר רעדן עייך נישט די לידער וואס זינגען זיך נישט. אובער איך מוז וידער זאגן יידישיסט "כל הכבוד" אה שטיק ארבעט .. ווען איך זע לידער (אן מוזיק) פארשטעיי איך גאר נישט

מאמעניו

New member
א יידיש ווערטל

אז דער נעכטן איז שויין נישטא , ווער וועיסט ואס ועט זיין מורגן, האבן מיר א שטיקל היינט, וואזע דארפמען זארגן.

ora11

New member
עונג שבת 13

הצלחתי להעלות את הקובץ אבל להדפיס אני לא יודעת בדיוק.כתוב 8 על מה ללחוץ כדי להדפיס? יקח לי בטח שבוע לקרוא את הכל אבל אני מעונינת לנסות. א גווט שאבס שבת שלום

zimes

New member
הדפסה

שתי דרכים: אחת - אם יש למעלה אייקון (צלמית: ריבוע עם ציור בתוכו) של מדפסת, לחצי עליו. שנהי - למעלה בסרגל - לחצי על file (קובץ), ושם בחרי print (הדפס). יפתח חלון בו תצטרכי לאשר (ללחוץ על OK או "הדפס" או משהו דומה). בהצלחה! (אם לא תצליחי - שאלי שוב!)

מאמעניו

New member
האק נישט אין טשייניק

אונד וואס איז מיט " האק נישט אין ספודיק" זאיי גזונד.

yaely2

New member
מנהל
ספאדיק../images/Emo63.gif

שלום עליכם, עד כמה שאני זוכרת אהבו לומר " דריי נישט דעם ספאדיק יעלי

יאָ

Spodik ולא Spadik. לראות גערער חסיד עם Spadik, זה כמו לראות את מדונה מניחה תפילין! (והיא מניחה).

למעלה