עונה 11 - מההתחלה!

כבר ראיתי את פאלאו מחדש לפני כמה שנים, זו עונה חרא ואין לי שום סיבה לראות אותה פעם שלישית. אז יאללה, נעבור לגוואטמלה. למרות שלפעמים אני חושב שאני היחיד שמעדיף אותה על פאלאו. זו בוודאי העונה הכי נשכחת, למרות שבכל מקרה משני הקאסטים האלה, רק סטפני המשיכה לעונה שלישית. אתגר הפרס הראשון יוצא לדרך והוא אולי האתגר הכי קשה ומפרך בתולדות הישרדות. ברוק הפציצה עם המצפן, גארי הוא השורד הראשון שמשקר לגבי המקצוע שלו, לא? נאקום מנצחים וזוכים במחנה יותר טוב, אבל המחיר הוא לא מבוטל. איך לא היה שם פינוי רפואי אחד לפחות, אני לא יודע. בובי ג'ון כמעט מת שם. זה היה אחד הרגעים הכי מפחידים בתולדות הישרדות.

אז מי השבט היותר חזק? ליאשה יש יותר צעירים, אבל אלה בעיקר צעירות. למרות ג'ימי (שהוא לא הרבה יותר מבוגר מאשר גארי), לדעתי נאקום הוא השבט היותר חזק. המחנה שלהם יותר טוב בהרבה, והם הפסידו חסינות כנראה רק בגלל שהם עדיין התאוששו ממרוץ הג'ונגל המפרך. אבל הנשים רוצות להדיח את הגברים בגלל אירועי המרוץ, אני לא חושב שאני צריך להסביר למה לדעתי זה מתכון לאסון. מילא ג'ימי, מילא ג'אד שלא בדיוק נראה שהוא הולך לחדר כושר, אבל בובי ג'ון? אתן בכלל ראיתן את פאלאו?!? כמובן שבדיעבד חבל שג'אד לא הודח על ההתחלה, אבל נעבור עוד כמה פרקים לפני שנגלה איזה חרא הוא.

במועצת השבט, ג'ים מודח פה אחד, ואפילו לא חושפים את הקול שלו עצמו. מסתבר שהוא הצביע נגד מרגרט - למה?!?

פרק 2

המצב לא נראה טוב עבור שבט נאקום, בובי ג'ון ובלייק עדיין במצב ממש לא טוב. אבל זה הולך להשתנות באתגרים הקרובים. אתגר הפרס עדיין צמוד מאוד, אבל נאקום הצליחו לנצח. השבטים מקבלים עריכה מאוד דומה אז לראשונה, אילו הייתי רואה את העונה הזו מההתחלה ולא זוכר מה קרה מתי, לא הייתי בטוח איזה שבט הולך למועצת השבט. האם יאשה ילכו למועצת השבט, ואם כן, האם תודח לידיה, המבוגרת והחלשה, או מורגן, שלא עובדת מספיק במחנה? בנאקום, ג'אד בטח ידחוף להדחה של בלייק, בובי ג'ון עדיין לא במיטבו, וכמובן מרגרט מבוגרת ולא בדיוק חזקה.

באתגר החסינות, נראה שהשבטים די מאוזנים מבחינת כוח פיזי, אבל ברגע שנתנו רק לחזקים שבגברים להתמודד בקרבות אחד על אחד, לא היה צל של ספק. ג'יימי לא חזק מספיק. לא שיש בעונה הזו ממש חיות חסינות, אבל ברנדון וג'אד מנאקום נתנו את העבודה, ואחרי שלושה אתגרים צמודים יחסית, לראשונה בעונה (וממש לא בפעם האחרונה) יש מארש טורקי על גמל. ואם ג'יימי לא היה מספיק עולב באתגר, הוא מנסה להדיח את סטפני. נראה לך?!? אתה רוצה לחסל את השבט?! תדיחו את איימי, לידיה, מורגן או בריאנה (כמובן, כוח פיזי = צריך להדיח בנות. אפילו אני נכנסתי למנטליות הזו כרגע). אבל בקיצור, אם רוצים להדיח מישהי מהשבט הזה, רק *אל* תדיחו את סטפני!

מהר מאוד ההחלטה היא בין מורגן ללידיה, ועם כל הכבוד, לדעתי השבט עשה את הבחירה הלא נכונה. הם כבר לא יוכלו להושיב את לידיה על הספסל, לא בדיוק שיש לי סיבה לגבש דיעה *חיובית* על מורגן, בעוד לידיה בהמשך תהפוך לבדרנית הראשית של העונה. אבל גם אין לי דיעה *שלילית* על מורגן, בניגוד לחברתה שתודח אחריה, בריאנה. מורגן בסדר. עוברת מסך. אבל להיות "בסדר" זה לא מספיק. ביי.

פרק 3

בריאן לבדו שיכנע את כל השבט להדיח את מורגן. חשבתי שלורה היא מלכת הפרה-מיזוג. אז חשבתי. כן, היא חשבה אסטרטגית וכן, היא הובילה את המהפך נגד המקובלים. אבל בריאן עשה אפילו יותר. גם מכינים את הקרקע לזה שגם ההדחה הבאה תהיה משבט יאשה. זו עוד עונה עם אתגרים מגניבים שקשורים למקום, אבל את זה אפשר לומר גם על פאלאו ופאקינג תאילנד. חוץ מזה, ג'אד מתחיל להתגלות בתור מיץ הזבל שהוא. הוא גם הודח במרמור גדול אם אני זוכר נכון. ג'יימי גם עלה לי על העצבים לפעמים, אבל לפחות הוא העריך את המשחק והפסיד יותר בכבוד מאשר רוב השורדים אי פעם. חבל שלא גאלת את עצמך עוד יותר והצבעת לסטפני בגמר!!! ואת גארי אני מאוד מחבב - שזה מוזר בהתחשב בעובדה שהוא ספורטאי עבר, אחת ממשבצות הליהוק הכי ידועות לשמצה.

אתגר החסינות ספורטיבי מאוד, אבל בלי כל האלימות שאתגרים כאלה יהיו ידועים בה בהמשך. הגברים די שקולים בשני השבטים, אבל הנשים לא. איימי ולידיה חלשות יחסית, ובריאנה גרועהההההההההה. היא הייתה צריכה לעוף ראשונה, לא מורגן ולא לידיה ולא איימי. לידיה ואיימי גם לא בדיוק אתלטיות אבל לפחות הן מוסיפות ערך מוסף לצפייה. בריאנה לא מוסיפה כלום מלבד יופי, ואת זה אפשר לקבל גם מסטפני, דני וברוק - שלצערי גם תודח בקרוב, ודווקא לה היה לא מעט פוטנציאל. אני אפילו לא זוכר למה היא הודחה, אולי חוץ מאשר לפייס את ג'אד הבבון. טוב, פרק ההדחה שלה הוא הבא בתור. בינתיים הגיע התור של בריאנה, בייו'ש.

פרק 4

זה כנראה המקום השלישי הכי חם אי פעם בתולדות הישרדות, אחרי אוסטרליה וקמבודיה. באוסטרליה יכולות להיות טמפרטורות של למעלה מ-50 (!!!) מעלות צלזיוס, כאן בירושלים אני לא מאמין שאני אראה יום כזה חם גם אחרי שנעבור את נקודת האל חזור של ההתחממות הגלובלית. במילים אחרות, בתרחיש הכי גרוע שאני מסוגל לדמיין, בעוד לפחות חמישים שנה. ובקמבודיה קיילב ליטרלי פונה בגלל מכת חום, יש עוד מה לדבר? אבל בפרס היום מצביעים עבור חברי שבט שפשוט יקבלו פרסים. אבל דרך הפרס הזה, נעשה ערבוב שבטים לא אופייני - סטף, רייף, לידיה וג'יימי עוברים לנאקום, ודני, ברנדון, בובי ג'ון ובלייק עוברים ליאשה. ברוק נבחרה להישאר בנאקום, ולצערי ברגע זה גורלה נחרץ.

הערבוב אמור לאזן את השבטים, אבל איכשהו הם נעשו אפילו יותר לא מאוזנים. כל הגברברים של נאקום נשארו באותו השבט, ועכשיו מצטרף אליהם גארי. איימי ולידיה בשבטים שונים, אבל יש אישה אחת באמת חזקה, דני, והיא נשארה עם הגברים החזקים. אבל מה שיותר מעניין מבחינת דמויות הוא שדני וגארי עכשיו באותו שבט. יהיה שמח. בשבט השני, האסטרטגיה מתחילה מיד ו... ברוק על הכוונת. באמת? היא פחות חזקה ממרגרט או סינדי? אני לא שמתי לב. לא שזה משנה, כי כולן בסכנה, יאשה מגייסים את ג'אד הבבון (מזכיר קצת את איציק זרקא, לא?) ובייסיקלי יש כאן ברית אלפא. כן כן, סטפני היא אולי בחורה, אבל היא בפירוש עברה שנה באקדמיית אלפא. אל תשאלו אותי איך. גם בשבט השני יש בריתות שבטיות, אבל בקושי מראים אותם אז די ברור מי הולך למועצת השבט.

ואכן, יאשה זוכים בחסינות, ועכשיו אני כבר באמת מתחיל להתעצבן על ג'אד כי רק בגללו הם הפסידו. באמת הכי קל היה להדיח את לידיה, ואז אולי השבט לא היה מפסיד שוב חסינות. אבל אתם יודעים מה? השבט לא הפסיד מאז חסינות! אז... אולי בכל זאת ברוק באמת הייתה החלשה ביותר.

פרק 5

עוד הוכחות שצריך בהישרדות יותר מאשר רק אסטרטגיה (מה שלא היה במשך תקופה ארוכה, עד שהשתפר הליהוק בעידן החדש), המתמודדים יכולים להפוך עונות למעולות בלי טיפת אסטרטגיה (שלום שוב לעונה 12 האגדית) וגם הלוקיישן תורם. וואו, קשה לי להאמין כמה חם שם. כל יום יותר מ-38 מעלות?!? אני יכול לספור על יד אחת את מספר הימים בשנה שיש בירושלים יותר מ-38 מעלות! בינתיים. אני לא אתפלא אם בתוך עשור ההתחממות הגלובלית תתגבר ו-38 יהיה ה-35 החדש. בכל מקרה, אתגר פרס. בזכות ברנדון והיכולות שלו כחוואי, השבט שלו ושל בובי ג'ון ודני ובלייק עושה לראשונה מה שעוד לא עשו לשבט הכושל עם סטפני, רייף, ג'יימי ולידיה - מארש טורקי על גמל. הפרס נהדר. ועכשיו בא לי נאצ'וס.

לפי העריכה בהתחלה נראה שנאקום יפסידו עוד חסינות, כשג'אד באמת מתחיל להיות טרול ויוצא נגד כולם. גם ג'יימי מלא באגו וגם, כמו שאמרתי, סטפני - שהפכה העונה להיות גבר אלפא בתחפושת של בחורה - לא פנים מול פנים, אבל בוידויים היא זורקת רפש פחות או יותר על כולם. די ברור בנקודה הזו שאת המיליון היא לא תקבל, השאלה איך היא תגמור. אבל גם מתחילים להכין אותנו להדחה של בלייק האידיוט, ומי מכין את הקבר שלו אם לא מלך הפרה-מיזוג, בריאן. חבל שימיו ספורים. אבל בעידן שבו הדמויות עושות את העונה, אני שוקל בהחלט לתת מקום ראשון ללידיה :-D:-D:-D:-D איזה כיף שנפטרנו מכמה צעירות משעממות ולא ממנה.

עוד אתגר פיזי, אז מי מנצח? האם יודחו בלייק או, ככל הנראה, סינדי? אחרי הרבה תהפוכות, נאקום זוכים בחסינות! סטפני ניצלת ממועצת השבט לראשונה זה שלוש הדחות! וזו ההתחלה של היריבות הגדולה והרעילה בין בובי ג'ון וג'יימי. הקאסט לא קרוב להיות גרוע כמו של פיג'י, עולמות בנפרד, קו-רונג או אפילו גאבון, אבל גאד, כמה טסטוסטרון. שוב, כולל סטפני. איכשהו, בתוך ערימת הגבריות הרעילה הזו, הספורטאי לשעבר, גארי, הוא דווקא ג'נטלמן.

בסוף גם דני וגם בובי ג'ון פנו נגד בלייק והוא הודח.

פרק 6

חבל על מרגרט, אין ספק שג'אד הוא בבון וטרול וחרא של בן אדם, אבל בדיוק כמו שבגדו בבלייק (ועוד על הרבה, הרבה פחות), היא מסוגלת לשכנע את סטף, רייף, לידיה וג'יימי להדיח את ג'אד - כמו שסטף, רייף, לידיה וסינדי בגדו בג'יימי ובג'אד אחרי המיזוג. במקום זאת, מרגרט רק מרחיקה מעצמה את סינדי ויוצרת את שישיית נאקום - בלעדיה. ולצערה היא תהיה במועצת השבט בוודאות, כי הפרק יש הדחה כפולה. הסיכוי הכי גבוה שלה הוא לזכות בחסינות אישית. אבל זה אתגר נוראי. קודם כל, כדור המוות חוזר מאפריקה, והפעם אשכרה דוחפים אותו נגד חברי השבט השני. נס שאף אחד לא פונה רפואית אחרי החרא הזה. מעבר לזה, היריבות בין בובי ג'ון וג'יימי מגיעה לשיאה, כששניהם צועקים זה על זה כמו הקופים שהם.

נאקום זוכים בפרס (כאמור - אולי ברוק באמת הייתה החוליה החלשה?) אבל מרגרט עדיין פגיעה במועצת השבט, רייף זוכה בחסינות. הרבה מהפרק הזה הולך על ריב הקופים. ככה אני קורא לזה, ריב הקופים. סינדי, לידיה ורייף יכלו בקלות להתהפך עליו ועל כל תאגיד האלפא שהולך בשבט הזה (שוב - כולל סטפני) - אילו רק מרגרט הייתה יותר לוחצת להדיח אותו. אבל במקום זאת, היא הודחה פה אחד. וזה לא שהיה קשה להפנות אנשים נגדו, כי במועצת השבט הוא לא התנהג כמו אמריקאי שמוק, כמו שאנון בעונה 21 (שגם הפנה כמעט את כולם נגדו). הוא התנהג כמו ערס. אני יכול להעתיק עליו את כל מה שכתבתי על רוקי לפני כמה חודשים. ההבדל הוא שאיכשהו ג'אד עדיין לא נורא כמוהו. אבל הוא גם מגיע הרבה יותר רחוק.

אבל מה יקרה בשבט השני, הוא כמעט ולא קיבל זמן מסך! האם דני ובובי ג'ון יישארו עם ותיקי יאשה וברנדון יודח? האם איימי תודח כי היא מבוגרת ופצועה? אבל עוד לפני ההצבעה, רייף בוחר להעניק את החסינות לאחר. והוא בחר בגארי. אבל מסתבר שההדחה של בלייק הפנתה את כל האש נגד בריאן - וכולם, כולל איימי וגארי, הצביעו נגדו. אוף.

פרק 7

ג'יימי מסמן את ג'אד בתור עז טובה לקחת לגמר, והוא צודק. אבל ג'יימי משחק חזק מדי מהר מדי, וגם הוא נותן לרגשות להשתלט עליו. ואז למנת הגועל היומית עם חשיפה לפצעים של שבט יאשה. אתגר הפרס, אם אני לא טועה, הוא "אתגר הסחרחורת" הראשון. ואם כבר מדברים על סחרחורת, יש מצב שאני הייתי מסרב לשתות אלכוהול בהישרדות. איך בדיוק אני אמור לשחק את המשחק כשהמוח שלי מוצף? יאשה זוכים לראשונה זה שלושה אתגרים, אבל החסינות עדיין לפניהם. ואז, לראשונה אי פעם בתולדות הישרדות, ובפעם היחידה מלבד עולם אחד, השבטים מבקרים זה את זה. כמובן שג'יימי הוא זה שלא קונה את זה - מה נראה לך שיקרה?!? אבל איכשהו, משום מקום, אפילו סינדי מתחילה עם הגישה הזו!

אבל יאשה לא מצליחים ליצור רצף נצחונות, כי נאקום זוכים בחסינות. איימי מנסה להרים מהלך נגד בובי ג'ון, כי הוא כבר שיחק בעבר, אבל זה מעט מדי ומאוחר מדי, והיא מודחת. שאר חברי שבט יאשה מקבלים באפים של מיזוג ומתחילים פרק חדש במשחק.

פרק 8

המיזוג הגיע, אבל זו אולי העונה עם הכי הרבה דם רע בין השבטים, בעיקר בזכות ג'אד, ג'יימי ובובי ג'ון. העונה היחידה מלבד העונה הזו שבה באמת השבט השולט התייחס לשבט במיעוט בתור אויבים בנפש שצריך להתנהג אליהם בתור אזרחים סוג ב', הוא שבט שפירע השנוא עליי. אבל אני חושב שנאקום אפילו יותר גרועים מהם. אם לא היה המהפך נגד ג'יימי וג'אד, זו הייתה יכולה בכיף להיות עונה ממש גרועה. ושוב, סטפני היא חלק מזה. אם ג'יימי וג'אד הם הצבועים, אז היא סקאר. ואני יודע שהיא האסטרטגית הראשית בעונה הזו, אבל מישהו עוד מופתע שהיא הפסידה?!? לא השוויתי מספיק בינה לבין בוסטון רוב?!?

עוברים לאתגר החסינות, שהוא גם אתגר ה"להילחם או לאכול" הראשון. להפתעתי, לא כל שישיית נאקום הולכת לאכול - ג'אד וסינדי החליטו להשתתף, אולי הם מפחדים שרביעיית יאשה המקוריים יבגדו בהם? ג'יימי ובובי ג'ון ממשיכים להתכתש, ולמרות שאני לא חושב שאני חושב שיש צד טוב (רגע, האם ככה העולם חושב עלינו? שאנחנו בובי ג'ון והחמאס ג'יימי, או חס וחלילה, ההיפך?) ואיכשהו ג'יימי נעשה אפילו פחות נסבל מאשר ג'אד כרגע. אבל אל תדאגו, עוד תהיה לג'אד הזדמנות להוכיח את עצמו לרעה. אגב, יש גם אליל חסינות, אבל הוא פרימיטיבי ממש ובייסיקלי מתפקד כחסינות נוספת. במועצת השבט ברית נאקום נשארת כמו שהיא וברנדון מודח.

פרק 9

ג'יימי מבין שהוא יצא חמור עם ההתגרויות שלו בבובי ג'ון ושאר חברי יאשה, אז באתגר הפרס, שבו כולם אוכלים, הוא מחליט להוריד את עצמו למקום האחרון - זו חזרה של הפרס מהאולסטארס שבו כולם אכלו, אבל במקום שהזוכה פשוט יחליט מי אוכל מה (וזה הלך ממש טוב בעונה של שבט שפירע הנורא), זה גם אתגר הקליעה למטרה בנשק מקומי - נראה לי שהוא גם האחרון שבהם. ג'אד זוכה במקום הראשון, גם סינדי, דני וסטפני זוכות בארוחות טובות. לידיה ושאר הגברים מקבלים הרבה פחות, כשג'יימי החליט שהוא מסתפק באגוז בודד. אבל ג'אד מזמין את בובי ג'ון וסטפני לחלוק איתו בארוחה שלו, על חשבון גארי, שהיה מקום חמישי באתגר אבל קיבל הרבה פחות מג'אד, סינדי, דני וסטפני.

ג'אד זכה גם ברמז למיקום של האליל, ואז זוכרים שאמרתי שתהיה לו הזדמנות להוכיח את עצמו לרעה? הוא הולך ומספר שקר שלא רק שאין לו רגליים, גם לא ידיים. השקר שלו פחות מתפקד מהגיבור בשיר One של מטאליקה. אז אתה אומר לשבט יאשה שהאליל על האדמה, ואז מגיע גארי ורואה שאתה מסתכל למעלה, מה לעזאזל חשבת?!? אולי הוא עוד היה שיכור מהפרס. גם ג'יימי ממשיך להיות פרנואיד ולשחק רע, הוא טוען שגארי אמר שהוא יצביע נגדו. ואז עוברים לאתגר החסינות, שמזכיר לי גיטרה. רק לי? החבלים נראים כמו מיתרים והאגם נראה כמו חור האקוסטיקה. ג'יימי זוכה בחסינות, אז הבליינדסייד עליו יצטרך לחכות, אז המטרה עוברת לגארי.

אבל במועצת השבט, גארי שולף את האליל שהוא מצא למרות השקר הגדול של ג'אד! אז עכשיו המטרה ממשיכה הלאה! ובגלל שאף אחד לא שם על דני בתור איום כרגע, בובי ג'ון הוא שנדפק מכל העסק.

פרק 10

ג'יימי מתחיל להיות פרנואיד לגמרי, וכשג'אד גורם לך להיראות רע, אתה ממש רע. אבל לא מבזבזים זמן כרגע ועוברים מיד לאתגר הפרס, שהולך בזוגות. הוא נראה הוגן, אבל הוא לא - באחד הצוותים יש את לידיה, וצוות חזק בערך כמו החוליה החלשה שלו. אז גארי, ג'אד, סטפני ודני זוכים בפרס. ולסטפני אין שום בעייה לחבור למתמודדים מיאשה, כולל דני שלא הייתה איתה יום אחד בפרה-מיזוג. מה שגורם לי לחשוב שכל ההתייחסות הרעה אליהם הייתה נטו יוזמה של ג'יימי. ברצינות שהדבר הכי טוב בו זה איך שהוא הפסיד בכבוד, אבל מבחינתי זה עדיין ציטוט ההדחה הכי טוב אי פעם, DAMN!!! by damned ;-)

עוד אתגר חסינות מלא חבלים. לעונה הזו יש בדיוק את אותה הבעייה כמו ניקרגואה: אין בה ממש מים, אז האתגרים נוטים להיות מונוטוניים ומשעממים. אחרי זה ג'יימי ממשיך להיות פרנואיד ולחפור את הקבר של עצמו, ובסוף גארי ודני לא ממש צריכים לשכנע הרבה: סטפני, רייף, לידיה וסינדי שינו כולם את הקול שלהם, וג'יימי הודח כשרק ג'אד לצידו. Blindsided, NICE!!!

פרק 11

ציפיתי שג'אד יהיה ממורמר בטירוף על ההדחה, אבל הוא לקח אותה די בקלות. הלוואי שהוא היה לוקח את ההדחה של עצמו באותה הקלות. אתגר הפרס הוא אתגר הידע והפסילות, והוא מביא לשולחן ויכוח על מי אכל יותר ומי זכה ביותר פרסים. סטפני לוקחת את זה קשה - מי את ומה עשית עם השורדת האמיצה שנשארה לבדה בפאלאו?! אבל לפחות את שחקנית טובה. אף אחד לא מסמן אותה להדחה, והסדקים בברית נאקום כבר מתחילים - ג'אד חושש למיקומו אחרי שהופתע מההדחה של ג'יימי, לידיה פתאום מסומנת על ידי חלק מהשורדים, אפילו סינדי. אבל לא סטפני. או שכבר חושבים שהיא עז.

אחרי זה מגיע אתגר הסיפור. זה היה צמוד, אבל רייף זכה בחסינות, והכמעט ניצחון בוודאי לא תורם לסיכוייו של גארי לשרוד את ההדחה הזו. בנקודה הזו נראה שחמישיית נאקום הפכה להיות רביעייה - כשלידיה מתנדנדת ובדרך לא להגיע לפיינל 4. פתאום אני קולט שבובי ג'ון וג'יימי היו שניהם לבד בפונדרוסה במשך שלושה ימים. משעמם בוודאי לא היה להם. אבל בסוף גארי קיבל את כל הקולות, כולל זה של דני.

פרק 12

דני נשארה היחידה מחוץ לחמישיית נאקום, איך היא תצליח להיחלץ? אולי המכירה הפומבית תצליח לעזור לה. ובין כמה פריטי אוכל ממש טובים, דני זוכה ביתרון לאתגר החסינות בקרוב. ג'אד זוכה לזמן איכות עם אשתו, ומזמין גם את קרובי המשפחה של סטפני וסינדי למחנה. אבל זו עלולה להיות טעות גורלית, כי דני נשארה לבד עם רייף ולידיה, ויש לה הזדמנות פז להפוך את הקערה. מול סכנת האבנים, סטפני בוודאי לא תסתכן ותבגוד בשניים היחידים שנשארו בשבט נאקום לאורך כל הדרך.

באתגר החסינות, שהוא הגירסה המשוכללת ביותר של אתגר הריבועים שתחילתו התמימה בבורנאו, מסתבר שדני יכולה להחליף מקום עם מישהו פעם אחת - יתרון מטורף אם היא תדע להשתמש בו כמו שצריך. אבל קצת כמו בהדחה של מישל, זה רק אני או שההפקה עזרה לדני? לולא ההערה של ג'ף על מצבה הטוב של סטפני, ייתכן ודני לא הייתה מתחלפת איתה. עכשיו, ההבדל הגדול בין כריס ודני הוא שדני זכתה בחסינות, זה לא שהיא הייתה אופציה. ברית נאקום הייתה חייבת לפרק את עצמה. כל מה שקרה זה שדני דחפה להדחה של ג'אד, במקום לידיה. אבל זה בדיוק מה שהיא הייתה צריכה לעשות, כי אילו הברית של סטפני, רייף, ג'אד וסינדי הייתה נשארת כמו שהיא, לא בטוח שהיה לה סיכוי להמשיך הלאה.

והתוכנית שלה להפנות את סטף ורייף נגד ג'אד וסינדי הצליחה - סינדי הופתעה מההדחה של ג'אד, ג'אד יצא באנתיטזה מוחלטת לג'יימי ובמרמור מוחלט, ודני מיקמה את עצמה כמספר שלוש פוטנציאלי של סטף ורייף, יותר מאשר לידיה או סינדי.

פרק 13

אתגר המכונית מגיע, וזו העונה שהופכת את הזכייה במכונית רשמית לקללה. סינדי זוכה, ומקבלת הזמנה רשמית להיפטר מהקללה ולתת מכוניות לכל שאר השורדים. לדעתי זו טעות - המעשה הזה יהפוך אותך למטרה בכל מקרה, בעוד קללת המכונית היא מקרית (בדיוק כמו שמי שמופיע ראשון בפתיח מעולם לא זכה), אבל שאר השורדים חושבים אחרת ומכוונים נגד סינדי. עכשיו, היא לא הייתה לגמרי בתחתית הרשימה, המטרה עדיין יכלה להיות דני או לידיה. חוץ מזה, בוידויים היא בכזו אובססיה למכונית, שאין צל של ספק. הפרק הזה הוא שירת הברבור שלה. ואלה גם לא רק הוידויים, היא מדברת על המכונית ומדברת ולא קולטת כמה שהיא פוגעת בשאר השורדים ככה. אז גם אם האפשרות להיפטר מהקללה לא הייתה קיימת, אחרי הדיבורים האינסופיים האלה, ברור שהיא הייתה המטרה.

בנקודה הזו גם די ברור שסטפני היא בוסטון רוב 2.0 בעריכה. במילים אחרות, היא תגיע לגמר ותפסיד בו. כמעט כל וידוי שלה זה לכלוך מאחורי הגב על שורד כזה או אחר. אני חושב שאין שורד אחד שהיא לא ירדה עליו בוידויים. אבל דני היא פנטסטית לעומת אמבר, היא אשכרה עשתה מהלכים מחוץ למצלמות. כמה היא טובה? לא יודע. אחרי הכול, אם משווים זוכות מרמור, זאת נטלי שגרמה ללורה, מוניקה ושאמבו להתהפך על אריק, דייב וברט. אבל חוץ מזה היא לא עשתה כלום. והיא הלכה נגד ראסל. זה כאילו קלי הייתה מנצחת את ריצ'ארד!

סטפני זוכה בחסינות - האתגר האישי הראשון שהיא אי פעם זוכה בו. ואז סינדי מנסה להסיט ממנה את האש על ידי הדחה של רייף - איכשהו, מעונת רוויית טסטוסטרון ורעילות גברית, העונה הזו הפכה לעונת בנות. אבל הפיינל 4 הנשי הראשון יצטרך לחכות עוד קצת, וסינדי מודחת כצפוי.

הגמר!

רק עכשיו חשבתי על זה - נכון יש את העונות הזה שמתחילות כעונות נשיות חזקות ובסוף כולן מודחות ונשארים עם חבורת פלואוטרים משעממים? העונה הזו היא עונה כזו ברוורס - כל הגבריות הרעילה מתפוגגת ונשארים עם גירל פאוור לקראת הסוף. הפיליפינים (למרות שאף פעם אין באמת רוב נשי גדול) וסן חואן הן דומות, אבל כמובן הרבה יותר טובות. הפרק מתחיל בקורבן מסורתי של בני המאיה. כמובן שסטפני רק רוצה לאכול מהעוף :-D אחרי זה עוברים לאתגר הפיינל 4, מבוך ענק קלאסי. פאק, אני יכול לעשות דירוג גדול של האתגרים לפני האחרונים, אם בא לי. זו גם הפעם הראשונה שנתקלתי בהגייה המוזרה "Jag-wire". כאילו, וואט דה פאק?!

רייף זוכה בחסינות ורוצה להדיח את לידיה, אבל ברור שהיא לא תזכה בשום אתגר. כמובן, מול סטפני בגמר, אני לא רואה את רייף מפסיד. הצעד הנכון היה להדיח את דני, אבל בסוף לידיה מודחת, לא לפני שכל הנשים אוכלות מהזבח של בני המאיה, ומעוררות את זעם האלים בדמות סופה מטורפת. תכל'ס, ימים של קרוב ל-50 מעלות? סופות טרופיות קצרות אבל חזקות? זה כאילו גוואטמלה כבר בשלבים מתקדמים של משבר אקלים. ישראל תגיע לנקודה הזו רק כשכולנו כבר נמות או נהיה זקנים מאוד, וגם זה רק בתרחיש שלא נעבור לאנרגיות מתחדשות. אגב, הקופים גורמים לי לחשוב על ה-Wookies ממלחמת הכוכבים.

אחרי זה עוברים לטקס המעבר ולאתגר האחרון, שבו דני זכתה. היא לוקחת את סטפני לגמר, ואני לא רואה איך זה היה צעד רע. אבל דני ככל הנראה הייתה זוכה מול כל אחד מהם. בובי ג'ון? גארי? למה שהם *לא* יצביעו לדני? ג'יימי וג'אד היו ממורמרים. זהו, אלה כל הקולות שדני הייתה צריכה. אבל המושבעים לא הרגישו ממורמרים כמו מושבעים ידועים לשמצה, למשל באולסטארס, פיג'י או סמואה. לפחות לא בגלוי. אבל כן בסמוי. ג'אד שואל על חוויות שמחוץ למשחק? למה שהוא יעשה את זה, אלא אם הוא כבר החליט שלא בא לו להצביע לאף אחד? זה בדיוק כמו המושבעים שמבקשים לבחור מספר - חוץ מקלי באפריקה, שכנראה רצתה לבחון כמה הפיינליסטים מכירים אותה.

ובכל זאת, סטפני הפסידה. האם המושבעים היו ממורמרים, האם המשחק החברתי שלה באמת היה נוראי כמו שאפשר לחשוב, או שמאחורי הקלעים דני באמת הייתה מתמודדת מעולה וזה דומה למקרה של ג'נה? לא בטוח, אבל אי אפשר לקחת מדני את המקרה בפיינל 6 - המעורבות של ההפקה בזכייה בחסינות הקריטית שם הייתה כמעט כמו המעורבות של ג'ף בהדחה המקוממת של מישל בפיג'י.

דירוג:

1. רייף
2. בריאן - אני חושב שזה הציון הכי גבוה שאני נותן אי פעם למישהו שהודח לפני המיזוג
3. סטפני
4. איימי
5. דני
6. גארי
7. לידיה
8. מרגרט
9. סינדי
10. ברוק
11. בבון א' (ג'יימי)
12. בבון ב' (בובי ג'ון)
13. ברנדון
14. מורגן