עונה 15 - מההתחלה!!!

איזו עונה לצפות בה, אחרי עונה 13 המעפנה. הבעייה היחידה בעונה 15, חוץ מדניס והערבוב החלקי, היא שהעונה הזו מתקיימת בסין, מדינה שאין לי כבוד אליה עוד מתקופת המגפה, וההתייצבות הגאה שלה עם איראן ורוסיה בציר הרשע בוודאי לא מוסיפה לה נקודות. אולי הקטע הכי משעשע בפרה-מיזוג זה כמה שנאתי את קורטני, ואז עברתי לאהוב אותה בערך בתחילת המיזוג. גם לזלי כבר עושה רושם של "ראויה" דתית טיפוסית. איפה דן מהאח הגדול, שילמד את כל הנוצרים שאפשר להיות דתי ועדיין לשחק את המשחק? גם ז'אן-רובר עושה רושם שלילי אבל עוד לא הגיע לשפל שלו, דייב עדיין לא מזיק.

אתגר חסינות ראשון ומרשים, אני ממש אוהב כמה שהשבטים מאוזנים מבחינה פיזית, למרות שלפיי לונג (זוכרים שלשבטים היו שמות משמעותיים ולא רק שמות עם ארבע אותיות ושתי הברות? אם אין שינוי אחרי עונה 50, והפעם זה סופי, אני לא אמשיך) יש יתרון מורגש. ואם לרגע הייתה מחשבה שאשלי הולכת לעוף, צ'יקן וידא שזה לא יהיה אף אחד מלבדו. באמת, מה זה היה? אבל כולם זוכרים דבר אחד חשוב מההדחה הזו. DAMN!!!

פרק 2

אחרי ההדחה, דייב לוקח את תפקיד המנהיג ו... הוא לא טוב בזה. אין לו מושג מה זו עבודת צוות. אפשר לראות לפי היחס לשאר השורדים אילו שורדים יכולים להיות מנהלים שהיו גורמים לי להתפטר תוך ימים בודדים, ודייב הוא אחד מהם. אבל מתחילים לקבל פוקוס גם על פיי לונג, ועל הקמת הברית של טוד, אמנדה ואהרון, שיוחלף בקורטני אחרי ההדחה הממש לא הוגנת שלו. אני חייב להגיד, בניגוד לארל, זה ממש לא היה ברור שטוד הולך לזכות. היה ברור שהוא מגיע רחוק, לפרק הגמר, כנראה למועצת השבט האחרונה, אבל עד הפיינל 5 הייתי בטוח שאמנדה הולכת לזכות. בתחילת פרק הגמר היה כבר ברור שזה טוד. אה, וגם ז'אן-רובר ואסטרטגיית ההחלשה העצמית שלו. אחד הדברים הכי מגוכחים והזויים בתוכנית.

כבר בפרק 2 יש אתגר פרס ואתגר חסינות בנפרד. ומבחינת אתגרים, זו אולי העונה האהובה עליי מכולן. בנקודה הזו ברור שההבדל בין שני השבטים הוא פחות עניין של כוח פיזי ויותר של התלכיד השבטי. פיי לונג זוכים בפרס ובוחרים לחטוף את ג'יימי. אני *מת* על מה שעשו עם האלילים בעונה הזו - קודם כל, יש שניים מההתחלה, וכשמשתמשים בהם, אין יותר. בנוסף לצד כל אליל מגיע אליל מזויף מעשה ידי ההפקה. הם לא בשום אי גלות אלא במחנה, מוסווים היטב. החטיפה עצמה מעודדת אינטראקציות בין שבטיות, שלצערי לא היו, אבל מבחינה אסטרטגית כמעט ואין דברים רעים לומר בעונה הזו, בגלל שטוד ואמנדה פשוט כל-כך טובים. ג'יימי נותנת את הרמז לאליל ללזלי (שלא אמרה מילה על כך שעצם קיומו של "אליל" הוא פגיעה באלוהים וישו, והיא אחת מהנוצריות הכי אדוקות שהיו בהישרדות, אז ג'ואנה סתם הייתה מטורללת), ולזלי סומכת קודם כל על טוד ומספרת לו.

פיי לונג זוכים גם בחסינות, והייתי ממש שמח אילו דייב היה מודח, אבל זה לא שאשלי היא אובדן כל-כך גדול. לא סתם היא הודחה פה אחד. מבחינה פיזית, אין ספק מי החוליה החלשה - ז'אן-רובר פשוט גרר אותה והיא לא יכלה לעשות כלום, וזה לא שמדברים כאן על איום פיזי ממדרגה ראשונה כמו אוזי. מדובר כאן על גבר מבוגר יחסית שנראה יותר כמו ריצ'ארד מאשר אוזי. בדיעבד, יכול להיות שדייב יותר פגע בשבט מאשר אשלי. יכול להיות ששניהם פגעו בשבט באותה המידה. אבל בגדול שלושת המודחים הראשונים של ז'אן הו היו מי שהיו צריכים לעוף.

פרק 3

שמים הרבה יותר פוקוס על פיי לונג, ז'אן-רובר הופך את עצמו לבלתי בכוח. הוא משחק חזק מדי את המשחק של עצמו. זה אומר שהם מפסידים, כן? ואכן, הפרס היה מארש טורקי על גמל בשביל ז'אן הו. לסלי נחטפת, מתחברת לבנות האחרות, ויכולה לשחק את המשחק היטב... אם היא רוצה לשחק את המשחק, מה שקשה לי להאמין בו. אבל ז'אן-רובר חופר לעצמו את הקבר כשהוא מדבר עם ג'יימס נגד טוד וקורטני, כשטודני עומדים ממש בצד השני של הנהר.

אתגר החסינות הרבה יותר צמוד, למרות ביצוע ממש גרוע של קורטני, אבל פיי לונג עדיין הולכים למועצת השבט וז'אן-רובר עדיין על הבלוק. אבל אז לזלי מוכיחה שהראש שלה הרחק מהמשחק, ושחקן שמשחק לגמרי מהלב הוא יותר מסוכן מאסטרטג, כי הוא יכול לעשות דברים מטורפים פשוט מתוך רגש ולהתנהג כמו אחרון הנבלים, נכון קנדיס? חוץ מזה, אהרון לא רוצה להדיח גבר חזק, ומן הסתם טוד כבר לא רוצה להדיח את קורטני. בכל מקרה יש לנו רביעייה שולטת. ובזאת השבט מדיח את לזלי פה אחד - חוץ מקורטני, שמזכירה לי את ביג טום או ג'יין באובססיה שלה לאדם אחד. אבל לפחות השנאה שלה לז'אן-רובר מובנת - מה לכל הרוחות היה לטום נגד קלארנס?

פרק 4

לא, ז'אן-רובר, לא אוהבים אותך יותר מהרגיל כי אתה עובד כרגיל, אוהבים אותך ממש כאילו היית עובד מההתחלה. האסטרטגיה המטומטמת שלך לא עזרה בכלל. למזלו, פיי לונג שוב זוכים בשני האתגרים (אני ממש אוהב את האתגרים בעונה הזו!), וזוכים, בפעם האחרונה בתוכנית אם אני לא טועה, בפרס המקומיים. כן אהבתי את הקטע שבו מסתבר שז/אן-רובר דובר סינית, אבל לא אשכח לו את הפרקים הראשונים. והוא לא שחקן הפוקר האחרון בתוכנית, וגם לא האחרון שיהיה ממש גרוע - גם גארט מעונה 28 התנהל בצורה ממש גרועה והודח ממש מוקדם, רק שבניגוד לז'אן-רובר הוא גם הכתים את העם היהודי. אנה גם שחקנית פוקר וגם יהודיה, אבל דווקא התנהלה בסדר גמור ונשדדה.

מה שמעביר אותנו לבלתי האחר, דייב, שכמובן גם הוא בסכנה. כבר אין בשבט משקל מת כמו אשלי שיכול להגן עליו מהדחה, אבל שרייה בהחלט מנסה עם הגישה של לא לעבוד בכלל במחנה כדי להפציץ באתגרים. זו שיטה לגיטימית, רק שהיא נכשלת במאני טיים כי גם באתגרים ז'אן הו לא טובים. ואי אפשר לומר שהם פשוט לא טובים בשחייה (אולי העונה היחידה שאין בה בכלל אתגרי מים ועדיין כל אתגר מדהים), בכל מקרה, לפני שהוא מודח הוא נחטף לפיי לונג ומשתף ברמז שלו את טוד, אז עכשיו טוד פחות או יותר יודע בדיוק איפה האליל. איכשהו יש בעונה הזו פאגונגינג כמעט מוחלט, כמה מתמודדים ממש מעצבנים (הגרועה שבהם, דניס, עוד לא התחילה להיות נוראית, אבל וואי וואי מה שיהיה בהמשך) והיא עדיין אחד הטובות. למה היא מחוץ לטופ 5 שלי? ובכן, בעיקר בגלל מה שיקרה בפרק הבא.

פרק 5

העונה עד כה פנומנלית, יש את מי לשנוא (וכן, זה דבר טוב), האסטרטגיה בשיאה והאתגרים מגניבים ממש. הרומן בין אריק וג'יימי מתחיל הפרק והם גם מודעים לקיומו של אליל החסינות. אבל הפרק הזה כולל את אחד הטוויסטים הכי מעצבנים בתולדות הישרדות. הערבוב החלקי הוא גזר דין מוות למי שעוברים שבט. אהרון אולי היה השורד האהוב עליי אחרי טוד ואמנדה, והלוואי שהיו מסתירים אותו יותר בעריכה כדי שלא נתבאס מההדחה שלו. שאריה הייתה בעלת סיכויים בדיוק כמוהו (חוץ מזה שלא הפסידו בכוונה כדי להדיח אותה), אבל למי לעזאזל איכפת ממנה?

השבטים עורבבו ונראה שאנחנו דווקא בדרך טובה, ואז הגיע האתגר. עוד לפני העונה הזו פיתחתה שנאה לקונספט של זריקת אתגרים. לא איכפת לי כמה אתם רוצים להדיח את השורד ההוא, זריקת אתגר מהווה בוסט ענק למורל של השבט השני. הפסדתם פעם, כנראה תמשיכו להפסיד - וככה בדיוק קרה לשבט דרייק. להפסיד בכוונה, ועוד בצורה כל-כך בוטה, ושהקארמה לא תכה בך אלא בתחילת המיזוג, זה כבר מעצבן. עכשיו להדיח את אהרון היה הדבר הנכון. אני לא שונא את החוטאת, אני שונא את החטא. אבל זה היה כל-כך שקוף שרציתי להקיא. עוד לא היה מצב כזה בתולדות הישרדות. הגורל של אהרון לא נחתם במועצת השבט. הוא לא נחתם באתגר. הוא נחתם ברגע שהוא עבר לשבט השני. וזה בולשיט. אבל מה שהכי עצוב זה שיש מצב שג'יימס אפילו לא קלט שג'יימי ופי-ג'י לבדן ניטרלו את השבט וניהלו אותו כמו פוליטקאי מושחת.

פרק 6

הפרק הזה יחקוק באבן את יחסי הכוחות, מה שנשמע רע אבל לא מונע מהעונה הזו להיות מלאת בליינדסיידים. פיי לונג זוכים שוב בפרס, חוטפים את ג'יימס ובאמצעותו, טוד יודע לגמרי איפה נמצאים האלילים. טוד ואמנדה משיגים את האליל של פיי לונג, אבל פרוסטי עולה עליהם. אז אין להם ברירה אלא לתת את האליל לג'יימס, ולתת לשבט ז'אן הו להפסיד שוב בכוונה.

אבל הפסד בכוונה יהיה קצת קשה הפעם, כי מדובר בתחרות האוכל המגעיל. המצב היה צמוד עד שהגיעו לבולוט, אחד המאכלים הכי מזעזעים שראיתי בעולם, ואני ציפיתי בשש עונות של "אפקט הפחד" (רק לומר את זה נשמע כאילו אני מתוודה על חטא, ואפשר להאשים אותי? ג'ו רוגן הפך לאחד מגדולי הקונספירטורים באמריקה! אה, ונחשו מי השורדת שהכי מאזינה לפודקאסטים שלו מכל העידן החדש - קסידי. איזה כיף.) אז התוכנית נכשלה, בעיקר בגלל דניס, לא נורא כי שרייה תודח והמצב עדיין יהיה 6-4 (או אפילו 7-3 אם פרוסטי מצטרף לחבורה), אבל לג'יימס יש שני אלילים וצריך לפעול נגדו לפני שיגיע לגמר. אם הוא בגמר, הוא כנראה זוכה. ובזאת מתחיל הסיפור הגדול של תחילת המיזוג - מתי ואיך להדיח את ג'יימס.

פרק 7

ג'יימס מוצא בקלות גם את האליל של שבט ז'אן הו, ובטעות גם מוציא את החלק השני של השער. לא, ההפקה לא תיכננה שזה יהיה אליל מזויף - אבל אני בהחלט מבין כל אחד שיחשוב אחרת. זה בהחלט נראה יותר טוב ממקל מגולף עם פרצוף. :p ואז מתמזגים במה שהוא כנראה הטקס הכי מרשים עד עכשיו ואי פעם.אבל המשחק לא מפסיק אף פעם, ואתגר החסינות כולל חידון על טקס המיזוג. פרוסטי זוכה, ואחרי קצת ספקנות לגבי ג'יימס, ז'אן-רובר ואפילו קורטני, מגיעים למועצה.

באופן כללי, זה מרגיש שהערוכים לא בדיוק ניסו למכור לנו סיפור הסחה לגבי ג'יימי. כנראה כולם תמימי דעים לגבי האתגר שבו ג'יימי ופי-ג'י הפסידו בכוונה ואהרון וג'יימס לא יכלו לעשות כלום. ג'יימי מודחת כשאפילו פרוסטי מצביע נגדה, ומשתמשת באליל המזויף, שבכלל לא היה אמור להיות אליל מזויף. אני לא שונא אותה, היא עדיין אסטרטגית, אבל הגיע לה. קארמה איז א ביצ'!

פרק 8

עונה מדהימה הולכת מעכשיו להיות אפילו יותר מדהימה. אתגר פרס כיפי, השורדים מתחלקים לצוותים, דניס לא נבחרת בייסיקלי כי היא שוקלת (הרבה) יותר מאשר קורטני והיא הולכת להתמרמר על זה. לא יודע אם זה בגלל הבדלי כוחות או בגלל אסטרטגיה יותר טובה, אבל צוות אחד בפירוש הרבה יותר טוב מהשני, ולשמחתי יש בו את טוד ואמנדה. ז'אן-רובר גם איתם בפרס והוא מקבל רמז לאליל - רמז חסר תועלת לחלוטין כי אין אליל שלישי, וגם לא ייכנסו אלילים חדשים לשימוש אחרי שידיחו את ג'יימס. אשר לדניס, אני כמעט מסוגל לרחם עליה. אז אם את כל-כך ממורמרת, גברת, אולי תעברי צד? היא האחת שבחיים לא אבין למה לא התהפכה על טוד ואמנדה. ז'אן-רובר וג'יימס פשוט הודחו מוקדם מדי.

אתגר החסינות הוא אתגר שיווי משקל, אבל ברוח המקום ומשעשע בגלל קורטני. זו הנקודה שהתחלתי ממש לאהוב אותה. אחרי זה, רוב הפרק העריכה עסוקה בלתקוף את ז'אן-רובר. שוב, כשמישהו ממש לא נסבל (רוג'ר סקסטון, דרו כריסטי, ג'רום) העריכה מפגינה לו פרק הדחה ולא שוקלת אפילו לרמוז זהות של מודח אחר כלשהו. קורטני זוכה בחסינות ("אני עצלנית!") וז'אן-רובר מודח בלי יותר מדי גינוני טקס. יכול להיות שאילו היה פאגונגינג סטנדרטי העונה הזו הייתה קצת פחות טובה, אבל אין פאגונגינג סטנדרטי בגלל שטוד ואמנדה מעולים - וכך גם העונה.

פרק 9

זו הנקודה שבה אני ממש אוהב את קורטני, אולי אפילו יותר מאשר את טוד. ואני מתחיל ממש לשנוא את דניס. קודם כל, זה שאת לא משחקת את המשחק לא אומר שכולם צריכים להתאים את עצמם לרמה הגרועה שלך, אבל אם כבר את מתעצבנת, למה את לא בוגדת בברית?!? כי את שחקנית חרא, זה למה. קצת קשה לשנוא מישהו אחרי שהעונה הקודמת "בירכה" אותנו במתמודדים כמו רוקי וליסי, אפילו דניס מדהימה לעומתם, אבל דניס מנסה, וזה עוד בלי ההתנהגות שלה כלפי פי-ג'י. אה, והניסיון שלה לסחוט סימפטיה עם סיפור בדוי בריוניון. איכסה.

שוב, הדבר הכי חשוב בעונה הוא הקאסט, וקורטני מצליחה להקפיץ אפילו את הפרס. "אריק, תפסיק להתחיל עם העיזים! הם זוג!" כמובן שהאתגרים עצמם מגניבים ומגוונים, אפילו כשאתגר החסינות הוא פשוט תחרות זיכרון, גלגל המזלות גורם לאתגר להיראות יותר מעניין, במיוחד שטוויסט הלחימה-או-אכילה חוזר. רק עכשיו אני שם לב שכל מי שהפסידו בפרס החליטו לאכול, חוץ מפי-ג'י, במקומה קורטני ויתרה על האתגר. וטוב שפי-ג'י נאבקה ברעב שלה והחליטה להתמודד, כי היא זכתה בחסינות! במקומה הודח פרוסטי, כנראה בגלל שהתקרב לקורטני.

פרק 10

דניאל ואני בהתחלה חשבנו שמיד בתחילת הפרק יש עוד הדחה, וניסינו לנחש לפי הפרומו מי יודח, חשבנו שזו תהיה דניס. חבל שלא האמת. לא, יש אתגר פרס! פי-ג'י זוכה, תיראו קצת מופתעים, במיוחד שהיא היחידה שענתה נכונה על השאלה עם המיטפה האדומה. היא בוחרת באריק ובדניס להצטרף אליה לביקור במקדש השאולין. איך באסיה הנזירים לומדים אומנויות לחימה (חוץ מאשר בהודו ובנפאל, אני מניח) ואצלנו הם... בעצם כמו חרדים נוצרים? שכמובן לא נהנים משירותי המדינה, בניגוד לחרדים, אבל נניח לזה עכשיו. איפשהו הישרדות איבדה לגמרי את האופי שלה, והגיע הזמן לחזור למה שהיה עד עונה 40, הקורונה הפסיקה להיות בעייתית כבר לפני שנתיים. אבל זה כבר רק תירוץ. אם נרצה או לא נרצה, הסוס שלנו גוסס.

בנקודה הזו, רק אלוהים יודע למה דניס לא מחליטה לעבור צד. כמובן, כל הכוח נמצא אצל טוד ואמנדה, אבל זו הנקודה שבה דניס יכלה להפוך את המשחק. אולי בגלל זה אמנדה בחרה בנקודה הזו לארגן את ההדחה של ג'יימס. אחרי זה שלישיית הגמר תהיה חצי מהקולות, ובלי יתרונות אפשריים כמו גניבת קול וביטול אליל, אין ממש דרך להתעמת איתם חוץ מלהסתכן בשליפת אבנים. אבל פחדנות רחוקה מלהיות החטא היחיד של דניס.

אריק זוכה בחסינות - עוד אתגר שהפך להיות אסיאתי למהדרין, אבל לא בהכרח סיני, אבל איזה נשק לטווח רחוק הוא יותר אסיאתי מכוכב נינג'ה? אבל כן, אולי אם תעשו עונה קרה בהוקאידו (האי הצפוני של יפן). אמנדה מנסה לשכנע את כולם להצביע נגד ג'יימס, ג'יימס הולך בוודאי להצביע נגד פי-ג'י, אבל פי-ג'י לא טיפשה והיא יודעת שאם ג'יימס משתמש באליל, היא מודחת, אז היא ואריק יצביעו נגד טוד. אבל ג'יימס היה כל-כך משוכנע שהשבט נשאר חזק, שהוא מודח עם שני אלילים בכיס וזוכה בתואר מלך הטיפשים - תואר שהוא יפסיד לאריק אחר תוך פחות מחצי שנה. אפילו דניס שיתפה פעולה, לשם שינוי!

פרק 11

לצערי בנקודה הזו רוב העניין בעונה הזו נגמר, ההדחות האחרונות יהיו מאוד צפויות, לא תודה לדניס שהחליטה לא להתהפך על טוד ואמנדה. מצד שני, בנקודה הזו התוצאה הכי טובה שהיא יכולה לגרום לה היא שליפת אבנים, מה שיכול לגרום לה להפוך ממקום רביעי או שלישי לשישי. אבל אף זוכה לא זכה בגלל פחדנות! חוץ מסנדרה בעונה 20. הגיבורים הרסו את הגמר הזה! כשהיא זוכה בפרס, היא אפילו לא מנסה להשיב תודה לפי-ג'י.

לפחות האתגרים עדיין מגניבים, למרות שאפילו הפרס לא ממש "סיני". פי-ג'י זוכה בחסינות וזה חרץ את גורלו של אריק. אחרי עונה מעולה פחות או יותר, חוץ מפרק 5, העניין מתחיל להסתיים. אבל דבר אחד בטוח, אם נאום כמו של אמנדה, היא לא הייתה זוכה מול אף אחד. זו עונה שיש מצב שהמושבעים שינו את דעתם במועצה, אמנדה הייתה גרועה ממש וטוד היה מעולה.

פרק 12

האתגרים והפרסים ימשיכו להיות מגניבים, אבל אין שום עניין יותר, אלא אם פי-ג'י תזכה בחסינות. וברגע שחשבתי שדניס לא יכולה להידרדר יותר, היא מתייחסת לפי-ג'י בתור אויב שרוצה להרוג אותה במציאות, ולא להדיח אותה במשחק. או, אבל כשטוד עושה בליינדסייד על ז'אן-רובר בלעדייך, את לא אוהבת שהוא חושב על המשחק כל הזמן! איך זה לא "לחשוב על המשחק"?!? צבועה מטומטמת!!! היא עדיין לא מתקרבת לרמת הגועל של... חצי מהקאסט של עונה 14, אבל בקאסט כזה מעולה היא ממש בולטת לרעה.

אמנדה זוכה בחסינות ויוזמת בליינדסייד על טוד! אז למה זה לא הצליח? כי דניס "ראויה" ומטומטמת. ואם זה עוד לא ברור שדניס "ראויה", חכו לגמר. אם אני זוכר נכון היא הולכת להתמרמר על טוד, על אמנדה, על ג'ף ועל עצם האפשרות לשקר. ומן הסתם לא היה אפשר לשכנע את קורטני. כאילו, ראיתם כמה היא וטוד קרובים בחיים האמיתיים? היא אף פעם לא תבגוד בו! במשך שנים השם "טודני" כיכב בפייסבוק! אז פי-ג'י מודחת. חבל שלא ניסיתן להדיח את דניס עצמה!

הגמר!

אבל רגע, אתגר פרס? הולכים להיות שלושה בגמר גם הפעם? אבל זו עונה של 16 מתמודדים! למה פיינל 3? בכל מקרה, זה כנראה היה ונשאר האתגר האהוב עליי אי פעם. זה או העכביש מטוקנטינס. אמנדה מנצחת ובוחרת בטוד לפרס. חשבתי שאת רוצה להדיח אותו? אבל עם נאום גרוע כמו שלה, לא בטוח שהייתה זוכה אפילו בגמר בלעדיו. אולי קורטני הייתה זוכה. אמנדה זוכה גם בחסינות, שמהווה שינוי תמידי - מעכשיו האתגר האחרון לא יצריך כישורים שנוטים יותר מדי למגדר כזה או אחר, אלא ישקף כוח רצון טהור.

דניס מודחת, טעות מצד אמנדה וקורטני, אבל אני כל-כך לא סובל אותה שלא איכפת לי. ואז אנחנו מגיעים למועצת השבט האחרונה, והנאום של טוד היה מדהים. אני חושב שיש רק שתי זוכות שעוקפות אותו: האחת היא סופי, והשנייה היא כריסטי מאוסטרליה. אני לא בטוח אם המושבעים מראש היו ממורמרים כלפי בנג'מין, או שתיכננו להצביע לו וסופי שינתה את דעתם. גם כאן, עם נאום יותר טוב, הכול היה יכול לקרות. חוץ מזה שז'אן-רובר ודניס לא היו מצביעים למישהו ששיחק את המשחק. תעמידו פנים שאתם מופתעים, השניים הכי לא נעמימים במושבעים הם גם השניים הכי ממורמרים. כל השאר הצביעו לטוד, חוץ מאריק שהבטיח את מקומה של אמנדה כאחת מחמישה בלבד כרגע שהגיעו למקום השלישי אבל עדיין קיבלו קול בגמר. 31 שלישיות גמר היו לנו, ורק בחמש מהן לא היו לנו עיזים. אז אולי נחזור שוב, פעם ב-, לפיינל של 2? רק בתקווה שלא תהיה חזרה להדחה הטרגית במיקרונזיה (הייתה הדחה של סירי שלא הייתה טרגית? אולי בעונה 20). ובזאת טוד הופך לזוכה *המעולה* הראשון של הישרדות! חבל שתשמור על התואר שלך רק כמה חודשים, כי פרוואטי אפילו יותר טובה.

דירוג:

1. טוד
2. קורטני (כן, לא איכפת לי שהיא לא שיחקה כל-כך טוב, אני מת עליה)
3. פי-ג'י
4. אמנדה
5. אהרון
6. ג'יימי
7. ג'יימס
8. אריק
9. פרוסטי
10. דייב
11. אשלי
12. שרייה
13. ז'אן-רובר
14. צ'יקן
15. לזלי
16. דניס

לכל אחד מהבוטום 7, כמעט כולם מודחים מוקדמים, יש הרבה פגמים. אבל הם הודחו מוקדם. היחידה שממש פגעה בעונה היא דניס ואילו היא הייתה מודחת מוקדם ואהרון היה מגיע רחוק, העונה הייתה מזנקת בדירוג שלי. נתראה בפנינה הזוהרת של האולד סקול - מיקרונזיה!!!

למעלה