פרק עם טעם מר של ההדחה של הדר הזמרת הכי מענגת בתחרות
ועוד על שיר עם הכי הרבה גרוב נעים באקסטרים בכל השתי עונות של האקס פקטור.
לא רציתי לכתוב שום תגובה על התוכנית אתמול עד שאני אשמע את הביצוע המדהים של הדר בעוד הרבה לופים. ממש בזיון ההדחה שלה.

נכון טל גינת היא הזמרת הכי טובה בתחרות במיפרט האישי שלה(שגם הצליחה ללחלח אותי פעם פעמיים ואף יותר) אבל הדר היא ממש דיוה שאפשר לא רק לשמוע אותה שעות בלי להתעייף אלא אפילו להתענג לא מעט על השירה שלה.
בשלבים הקודמים חלק מהביצועים שלה היו מז'אנרים ושירים שאני לא שומע ופתאום בביצוע של הדר גיליתי ענין לשמוע אותה אפילו בז'אנרים אלה ולא חיכיתי אף לא לשניה שהשיר כבר ייגמר.

חיפשתי גם קאברים אחרים לשיר שביצעה הדר ושמעתי קולות מאוד יפים בפני עצמם אבל איפה הגרוב המשגע של הדר ואיפה הגבוהים הממסטלים של הדר כך שמהר מאוד איבדתי ענין בשאר הקאברים וחזרתי ללופים לביצוע של הדר. ביצוע ממש מעיף.

טל גינת די אכזבה אתמול. השיר לא התאים לה למרות הקול המאוד נעים ומקצועי שלה המרטיט לבבות. שכחתי את הביצוע שניה אחרי שהוא הסתיים.

יוסי שיטרית גם די איכזב. ואף התחיל להתגנב לי חשש, שאני אבחן אותו בתוכניות הבאות, שעברי לא יוכל להביא את יוסי שיטרית במיטבו. וכבר לא כל כך בטוח שהוא ייקח את התחרות בהליכה ואף עלול לא לסיים את התחרות כזוכה. יוסי שיטרית צריך את שרית חדד כמנטורית או את שלומי שבת אבל אין מה לעשות הוא הלך לאקס פקטור ולא לדה וויס.

אפטר דה סאן באמת הביאו את הביצוע הכי איכותי בתחרות ואפילו הצליחו להפתיע אותי הם ומשה פרץ לקחו את השיר לכיוון המחזמר התוצאה היתה מאוד מוצלחת ובהחלט הייתי מלהק אותם למחזמרים שיעלו בעתיד בארץ. בכל מקרה הביצוע שלהם אתמול הכי אהבתי יחסית אליהם. מענין לאיפה משה יקח אותם בתוכניות הבאות.

עידו ועטרה היו ממש מענגים למרות שיהיה מי שיגיד שעטרה לא התבטאה מספיק בשיר גם הריספונסים שלה לעידו מאוד נעימים. בכל זאת התוצאה עדיין קסומה. אני מתחיל לסמן אותם בתור הטוענים לכתר.

אנה טימופיי מצויינת כמו תמיד. מכניסה פלפל לשירים שהמקור שלהם לא הכי מעניין.היא כמו שרה ברייטמן רק בקטנה.

בן גולדשטין הפתיע אותי בביצוע עם הרבה גרוב טוב וגם שרף את הבמה גם ווקאלית. הביצוע הכי טוב ומפתיע שלו. ואם עד היום הוא בכלל לא עניין אותי עכשיו התהפכתי קצת.

את ליבי מאוד אהבתי בשיר ההדחה שלה אחד הביצועים היפים של הערב(השיר השני אצלי בלופים מהתוכנית) וכלפיה זה היה ה-ביצוע מבין כל האודישנים שלה ובשיר הראשי עדיין היא היתה די נעימה. היא ממש אנטי תזה ל"זמרי הריאליטי" -זמרי ריאליטי יש להם קול טוב נעים וערב אבל הם לא זמרים(ולכן אפילו זוכים לא יוצא מהם משהו לתעשיה ובמוקדם או במאוחר כולם נהפכים לפליטים)) הקול של ליבי הוא הכי פחות טוב בתחרות אבל עדיין היא זמרת ברמח אבריה. והיא מאוד מוזיקלית והנסיון שלה על במות גם מדבר.

דודו איבגי איכזב משהו (בבחירת השיר לא בביצוע הקולי)למרות שהמקור של השיר יכול להיחשב אצלי למקור המוצלח של הערב עדיין הביצוע היה אולי 30% מהמקור וצריך מעל 120% מהמקור כדי שקאבר ייחשב טוב. עדיין זה היה נעים למדי לשמוע את דודו.

קלוז אפ שרו לא רע וגם הגרוב היה נחמד אבל עדיין קצת פחות מהרמה שלהן.

אלמוג קריאף כנראה שר טוב אבל היות שאני כל כך לא אוהב את המקור אז לא כל כך יכולתי להתרשם ממנו למרות שהוא די שיפר את השיר ויצא אחלא קאבר.

דניאל יפה לקחה את השיר וקירבה אותו לביצוע אירוויזיוני סטייל מה שאזרביג'אן נוהגת לשלוח רוב השנים(בשנים שהיא שולחת שיר דאנס) ואני לא אהבתי. כרגע דניאל היא המתמודדת הכי פחות מעניינת אותי בתחרות.

האנונימית שלומית ג'רסי הכי פחות מתאימה לתחרות. שתמשיך לשיר בערבי תרבות של דוסיות. ההדחה המוצדקת של הערב שהיתה צריכה עוד להיות בבתי השופטים. סתם היא לקחה את המקום של נועה נינה בלוז בהופעות החיות - הפאלטה של בתי השופטים.

דירוג הביצועים שכבשו את ליבי הערב:
1. הדר לי
2. ליבי בשיר ההדחה
3. אפטר דה סאן
4. עידו ועטרה
5. אנה טימופיי
6. דודו איבגי(בעיקר בגלל המקור)
7. בן גולדשטין

המנטור המוצלח של התוכנית משה פרץ אחריו שירי אחריה פורטיס ואחרון עברי.