פרק עם אינפלציה(יחסית) בכשרונות אבל העורכים(שוב)הרגיזו אותי
4-5 כשרונות מוצגים + 3 כשרונות מצונזרים.
ההתרגזות היא על המצונזרים: מכל השעה וחצי(נטו) של התוכנית לא יכלו להוסיף עוד 6 דקות מסכנות או לקחת את הדקות מדברים אחרים או לצנזר את הזייפנים כדי שנהנה מעוד 3 כשרונות נחמדים???

ועוד במיוחד כשרואים שהתוכנית נלקטה מכמה פגישות של אודישנים חלק מהחורף וחלק מהקיץ. כאילו מישהו החליט שדווקא בתוכנית מס' 5 נכניס את המתמודדים האלה והאלה ואת אלה נצנזר..
בקיצור באסה
.

לגבי הביצועים:
אלמוג קריאף עם הסיפור שלו ובלי הסיפור שלו הוא היה מעולה. כנראה שהסיפור שלו בנה אותו בתור אומן, ובנוסף לקול והמוזיקליות הטובים מאוד שלו לא יהיה לו קשה להפגין חיבור לטקסטי השירים שהוא שר.
אני מאוד מקווה שבבית השופטים לא יעשו משפט שלמה בינו לבין יוסי שיטרית(בטוח שניהם יגיעו לשם)וידיחו אחד מהם מההופעות החיות מהטעם "צריך רק נציג אחד לכל ז'אנר" כי שניהם מעולים ושניהם ראויים לטיפוח לקידום לתעשיה. ואקס פקטור יכולה להתהדר בשניהם ש"נולדו" כביכול אצלה.

טל גינת זמרת מצויינת. נהניתי לשמוע אותה. עשתה קאבר שעולה ממש על המקור. פלא שהיא לא פרצה עד היום. קול ממש ערב לאוזן. יש מה לעבוד איתה ולשפר אותה אבל תשתית טובה יש.

להקת הבנות
קלוז-אפ פחות אהבתי את הז'אנר אבל לא יכול להתעלם מהכשרוניות הרבה שלהן. אולי להקת הבנות הכי טובה שהגיעה אי פעם לריאליטי של שירה בארץ.

החייל
חיים לב טוב באמת יש לו קול מרגש שהוא גם נקי. עדיין מאוד גולמי אבל אני רואה בו פוטנציאל להפוך אותו לאחד מזמרי הבלדות האולטימטיביים של ישראל. אם הייתי יכול לשחק בפיטץ' של הביצוע הזה(מפני שהוא לא היה ביצוע מדויק) הייתי מסוגל להוציא שיר מעלף לרדיו. אגב פיטץ'- הקול שלו כל כך מרגש שאפילו אם הוא לא יצליח למכסם את עצמו בדיוקים בביצועים(אני מאמין ומקווה שכן) עדיין אפשר להוציא ממנו זמר-על לפחות בביצועי סטודיו(ע"ע בריטני ספירס).

הכשרון החמישי הוא הראשון ששר ביט-בוקס לא מתחבר למה שהוא שר אז לא אגיב לגביו אפילו שהוא מן הסתם די כשרוני.

שלושת הכשרונות שנפלו קורבן למספרים(או יותר לנכון לגליוטינה) של הצנזור(אופק ששון,ניב שטיינגרט,יוחאי מויאל) בהחלט הפגינו קולות שווים בהחלט-האזנה שנמנעה מאיתנו שלא בצדק. בכל זאת אנסה במשהו לשערך אותם(למרות שההפקה מאוד טרחה להפריע לי לעשות את זה): אופק ששון קול די נעים בהחלט ראוי ואפילו ראוי+ להאזנה עם צבע קול שמזכיר את ג'סטין ביבר. ניב שטיינגרט אולי הזמר הטוב מבין השלושה עם קאבר ממש מעולה לשיר שהוא ביצע. רק אני מפחד שהוא מבצע של שיר אחד וקשה למצוא לו שירים שמתאימים לו לקול. יוחאי מויאל עם הצרידות הזאת שלו שעושה לי את זה בגדול. ואוו איך אני אוהב את זה(אפילו שלא היה מדויק והוא לא 100% שולט בקול שלו וקצת ברח לו פה ושם)בכל זאת הייתי מעביר איתו ערב בכיף. וגם בחירת השיר היתה של אחד השירים היותר מעיפים שקיימים. המקור של השיר היה לוקח אצלי בהליכה ותוך כדי שינה את כל המקורות של השירים הערב. אם הוא,יוחאי מויאל, יצליח באמת להשתפר, אז כל שיר שלו עם הצרידות שלו יאספו אותי עם שפכטל.

אחרי הפרק החמישי הקולות הטובים מ-5 תוכניות:

1. אריאלה נחמקין
2. אבי אבורומי
3. יוסי שיטרית
4. אלמוג קריאף
5. אנה טימופיי הבולגריה
6. רמי תלמיד
7. טל גינת
8. ניב שטיינגרט
9. יוחאי מויאל
10.להקת קלוז-אפ
11.האחות של קרן פלס