עונה 4 פרק 7

XUXA141

New member
עונה 4 פרק 7 ../images/Emo58.gif

פרק מרתק קודם כל, בניגוד למה שחשבנו, אין קשר בין צרעת הענק לבין זה שדונה מספרת כל הזמן שהדבורים נעלמו. הסיפור עצמו בהשראת אגתה כריסטי וספריה. כבר בהתחלה הדוקטור ודונה צריכים שוב להכחיש שהם לא זוג. אחר כך מוזכרים קטעים בביוגרפיה של אגתה כריסטי, כגון ההעלמות שלה וחוסר הזיכרון (ובהמשך גם הספר עם ציור הצרעה) - האם זה אמיתי? מישהו יודע? דונה לא אוהבת שהדוקטור מציג אותה כ"הנערה העוזרת" והוא שולף מהמעיל זכוכית מגדלת ענקית, איפה הוא מחביא את כל הדברים האלה? העדויות של האנשים בסגנון הסרטים של פעם, כולל התמונה שמתעוותת, ומראה לנו את העדות ואת האמת - "צילומים מהמלחמה" שמתגלים כפורנו (והאיש שוקע בהם יותר מדי..) ו"כוס תה" שבעצם כוללת אלכוהול. הרבה עקיצות בריטיות קטנות - כשהדוקטור מגלה משהו ומקפיץ את אגתה כריסטי, כשדונה אומרת לדוקטור "ראיתי צירעה גדולה" והוא שואל "מה?" והיא מדברת כמו לילד קטן "זו צרעה וזה גדול!", וכמובן העובדה שהדוקטור מדבר על "נרצחו כאן כמה אנשים ואנחנו יושבים לארוחת ערב" ומקבל את התשובה "אנחנו בריטים!". הקטע הטוב ביותר - כמובן, כשהוא מורעל ומנסה למצוא כל מני דרכים לרמוז לדונה מה הוא צריך. סלט ענק של כל מני חומרים מהמטבח, ובסוף הוא צריך "שוק" כשדונה מוצאת את ה"שוק" הגדול ביותר ומנשקת אותו. בכל עונה מישהי חייבת לתקוף אותו ולסחוט ממנו נשיקה (והן תמיד תופסות לו את הראש .. ממש רחמנות עליו). הוא כמובן אומר "אני צריך לעשות את זה בתדירות גבוהה יותר" וכשדונה נועצת בו מבט הוא מתקן "טיהור עצמי". בקיצור, פרק חמוד לאללה, בנוי בדיוק כמו הספרים של אגתה כריסטי. את הפרומו לפרק הבא קשה להבין, ועכשיו צריך לחכות שבועיים בשביל זה.

XUXA141

New member
ותראו מה עוד מצאתי..../images/Emo58.gif

עטיפת הספר המקורי.

XUXA141

New member
../images/Emo58.gif

• רצח בעננים (Death in the Clouds) וגם (Death in the Air) שנה 1935 : הרקול פוארו

stavoonia

New member
פרק גדול ../images/Emo58.gif

נהנתי לאללה. מהעלילה, מהדמויות, מהכל. ממש מגניב שזה מתקשר לסיפור חיים של אגטה כריסטי... החכמתי
ראיתי את הקטע שהדוקטור מורעל בו בעשרות לופים, שוב דיויד מוכיח שהוא אחד השחקנים הכי טובים שיצא לי לראות. טוב שדונה הפסיקה לבכות ונחמד מאוד שמרתה לא הייתה בפרק הזה (לשם שינוי). בפרקים הבאים - אליזבת קורדיי מאי אר (הרופאה הבריטית, זאת שמתחתנת עם מארק, מישהו?) בתפקיד כלשהו. נראה חמוד.

alexy13

New member
לפי דעתי

הם יכולים יותר מזה לא הפרק הכי טוב שלהם

Lightning9

New member
פרק נחמד, לא יותר מזה...

לא אהבתי את הרעיון יותר מידי... וסתם, זה לא היה כזה.. דוקטורי

nick at noon

New member
פרק מעולה ../images/Emo58.gif

האמת אין לי המון מה לומר עליו אבל ראיתי שהוא קיבל כאן כמה ביקורות צוננות. אהבתי את האיזכור לסיפור של דיקנס אבל האמת היא שזה הזכיר לי יותר את הסיפור עם שייקספיר (מה שלא מפתיע כי זה אותו כותב). מעניין על איזה סופר עבר יהיה פרק בעונה הבאה... פרק מאוד קומי עם כמה קטעים מעולים כמו הניסיון פנטומימה של הדוקטור שבו למרות שהוא גוסס יש לו זמן לצעוק על דונה על הכישורים הנוראיים שלה במשחק לפני שהוא מסביר שהוא צריך מלח. וכמובן: Typical all the decent men are on the other bus Or time lords קצת חבל שהרומן בין שני גברים (והעובדה שההורים כנראה יודעים) בתקופה ההיא לא קיבל קצת יותר חלק מהסיפור כי זה די מעניין. צתד שני זה נחמד לפעמים שדבר כזה יכול גם להיות סתם עוד סיפור רקע לעלילה.

Tristana

New member
4x06, 4x07 ../images/Emo58.gif

הרגע סיימתי לראות את שני הפרקים... אהבתי את שניהם. בכלל, עד עכשיו העונה הנוכחית יותר מוצלחת מקודמותיה, לדעתי - אהבתי את כל שבעת הפרקים... * הבת של הדוקטור נורא חמודה. אהבתי שהיא החליטה לצאת להרפתקאות כמו אביה. מעניין אם הגז שמביא חיים החזיר אותה? * הסימן על היד - כמו ב-empty child. בכלל, כל הפרק הוא חזרה על נושא האלוהות ששלט בעונה הראשונה. * מרתה ג'ונס!!! מעכשיו אין ספק - לא המלווה האהובה עלי, אבל יופי של דמות אורחת. * לדונה אין יותר מדי זמן לראות טלויזיה -" i'll travel with him forever". נו באמת... זה גרוע כמעט כמו i'll be back
* את הפרק עם אגת'ה קריסטי אהבתי יותר, אולי בגלל כל הדמויות המגניבות... * דונה וההרעלה = ג'קי והאנרגיה ב"פלישת חג המולד". היא עוד תשוב...
* אולי זה האויר בטארדיס, לא יודעת, אבל לדוקטור והמלוות שלו יש יכולת מופלאה להוציא את הטוב באנשים - ה"קורבן" תמיד יהיה מוכן למות/להסתכן בשבילם. בגלל זה כל כך אהבתי שהיחצ"נית בכוכב האוד לא פעלה לפי תבנית זו. כמובן שהיא שילמה על כך בחייה. * כשהתחילו לשדר את "מרפל" בערוץ הולמארק אני זוכרת שתהיתי איך זה שקריסטי כתבה כל כך הרבה על סקס ו"שחיתות מוסרית"? אז זהו... * ושוב הם מכחישים שהם זוג. חייבת להיות לזה משמעות כלשהי. the lady doth protest too much, methinks... * אבל מה שנראה לי הכי אהבתי בפרק זה את בגדים המגניבים משנות ה-20, בעיקר את השמלה של דונה.

למעלה