עונה 47 - מתחילים!!!

שוב?!? שוב שכחתי לפרסם פוסט?!? טוב, רוב הפוסט היה התמרמרות גדולה על המצב של הישרדות, ובו כל עונה מתחילה להיות אותו הדבר. בכל מקרה, פרק 2! ובו אני מאוד אתפלא אם תודח אישה, ולא משנה מאיזה שבט. בשבט הכחול, טיקיי וגייב מסיימים את הברומאנס בגלל בלגאן עם האליל, ולכן טיקיי כורת ברית חדשה עם קייל וטיאנה. אבל רגע, קייל מציין שהוא הולך להיות הנחמד הראשון שזוכה בהישרדות? אלף נורות אדומות! ריב דומה קורה בשבט האדום בין ג'רום (או שאני קורא לו ג'רום, או שאני קורא לו רומא. תבחרו אתם) וקישאן. ובשבט הצהוב... בשבט הצהוב יש את אנדי. אבל הוא מוצא את היתרון - ומיד מחזיר אותו למקום. לא יודע את מי אני הכי אוהב (סימן לא טוב, כמובן) אבל טיני, עיישה וטיאנה מתבלטות בינתיים. האם אנחנו בדרך לעונה הכי נשית בעידן החדש עד כה?

אחת הסיבות שאני מתחיל לשנוא שבטים של שישה הוא שכמעט ואין גיוון בהרכב הבריתות. ברוב העונות המוקדמות יותר הפסיקו את המצב הזה עם ערבוב מהיר, אבל בכל העידן החדש, היה ערבוב רק בעונה 45 - ועדיין זה השאיר אותנו עם שלושה שבטים קטנים. הפתרון לזה - תלמדו מאוסטרליה ותלהקו 24 שורדים בכל עונה! שלושה שבטים של שמונה, שניים של 12, או אפילו ארבעה של 6, יש סיבה שאוסטרליה לא רואה את אמריקה ממטר משנת 2017 לפחות. בכל מקרה, סאם ואניקה בברית, והם לוקחים את היתרון. אחרי זה הוא משתף גם את סיירה. גם גייב לא נשאר חייב ומנסה לכרות ברית עם סו וקרוליין. בשבט האדום ג'נבייב לא מקבלת זמן מסך בכלל, מה שגורם לי לחשוד שמגיע ערבוב והיא הקורבן. קלאסי.

אתגר פרס וחסינות, לא נורא, זה רק פרק 2. השבט הכחול מפסיד הפעם והשבט הצהוב זוכה בפרס, לא לפני שרייצ'ל נאלצת להיפרד מכמות נחמדה של אורז שהיא ניסתה להבריח בכיסים. אני מתחיל ממש לשנוא את הקטע שהשבט המפסיד נתקע בלי אש, למה לדעתכם בארבע עונות מתוך שש, שבט אחד חוסל כמעט לחלוטין?! אני מקווה מאוד שהעונה הזו תהיה כמו עונה 43 ולא יהיה שבט לוזרים מוחלט. בשבט הכחול מנסים לכוון לעבר סו בגלל שהיא מבוגרת וחלשה, אבל טיקיי מרגיש לי חיב"ס מהסוג של ג'לינסקי. אני הולך לקרוא ל"אגדות" כאלה Severals מעכשיו. אז במקום שיהיה שימוש באליל או שהחוליה החלשה הקלאסית תודח, טיאנה מצטרפת לגייב ולבנות וטיקיי מודח. אה רגע, סליחה - גייב כן משתמש באליל. על עצמו. למה?!?!? בכל מקרה, מקווה מאוד שההחלטה הזו לא תגרום לשבט להתמוטט.

נערך לאחרונה ב:
פרק 3

אחרי השבט הכחול לאחר ההדחה, עוברים לשבט הצהוב ו... האם אנחנו בדרך לזכייה של אנדי?!? תשוו גם לוידויים של כל-כך הרבה אנשים שרצו להדיח את קנזי - למה ההפקה רוצה להמעיט בערך של כל הזוכים, כדי שנאהב אותם פחות?!? אבל אני אופתע מאוד אם ג'רום יעלה מהמקום ה-18 שלי. או מיי גאד, יש לי הערכה מחודשת לג'לינסקי ובהאנו. הם חיב"סים אבל הם לא מזיקים. הוא כנראה השורד הכי בלתי בעידן החדש עד עכשיו. אה, וג'נבייב סוף סוף מקבלת וידויים! הבריתות מתחילות להיווצר, כמובן בשבט הכחול קייל נמצא במיעוט מיידי שאני בספק אם הוא יכול לצאת ממנו, ג'רום יודח ברגע שיוכל (כי הוא ישתמש בהתחלה באליל שלו), אבל מה עם השבט הצהוב? ובכן, איכשהו אנדי הכניס את עצמו לאותה העמדה כמו כריס בסוף של ונואטו. ואחרי שחשבתי שאין סיכוי שתודח בחורה, אניקה כנראה בסכנה מיידית. לא שממש איכפת לי, כי כמעט ולא איכפת לי מאף אחד עדיין. שלבי הטרום-מיזוג בעידן החדש ממש לא נותנים לי הרבה עם מה לעבוד.

רצה הגורל ושלושת המועמדים להדחה מגיעים לאי היתרונות... קיוויתי שהוא לא יחזור העונה. ג'רום מדבר על כמה שחצן היה טיקיי... בתקווה בקרוב יהיה יום שמשי ורגוע, כדי שתוכל לראות את ההשתקפות שלך במים, ולראות איזו קורה צומחת לך בין העיניים. אבל בעוד קייל ואניקה מאבדים קולות, ג'רום מקבל עוד יתרון. לאאאאאאאאאאאא!!! ונחשו מה? מסתבר שהוא עכשיו ברוב בשבט, עם ג'נבייב, קישאן וטיני. ולפי כמות הוידויים של עיישה נגדו, כשאין צל של סיכוי שהוא יודח היום, היא כנראה תודח. בהנחה שהשבט מפסיד חסינות, זה יכול בכיף להיות גם השבט הצהוב, שבו יש לי פייבוריטית חדשה - סיירה! ללא ספק המוח מאחורי הלא-שואומנס בינה לבין סאם, ולפי הוידויים המתנשאים שגורמים לי לחשוב על ספנסר אבל ממש לעניים, הוא כנראה יודח לפניה, אולי אפילו ממש בקרוב.

אבל באתגר, לראשונה זה הרבה זמן, יש מארש טורקי על גמל. לא היה שום דבר שהשבט האדום *כן* היה טוב בו. טיני מנסה לדחוף להדחה של סול, אבל לעיישה היו כל-כך הרבה וידויים שליליים! מה הסיכויים שהיא *לא* תודח? ונראה שסול הוא המטרה, כשטיני מנסה להפנות אפילו את עיישה נגדו. אבל אז עיישה, שאיכשהו חושבת שעוד יש סיכוי שטיני וקישאן יעבדו איתה וידיחו את ג'נבייב, מסרבת לעסקה!!! נשמה, יש רק אפשרות אחת מלבד סול - וזאת את!!! גם ההתנהלות שלה במועצת השבט הייתה מעוררת רחמים. לפעמים מישהו משחק כל-כך גרוע, שלא משנה לך שמי שנגדו הוא הבוגר המצטיין האחרון מאקדמיית אלפא. על טעויות משלמים.

דירוג:

1. טיני
2. טיאנה
3. סיירה
4. סו (איזו עונה נשית!)
5. קישאן
6. קרוליין
7. סאם
8. קייל
9. ג'נבייב
10. גייב
11. רייצ'ל
12. סול
13. ג'ון
14. עיישה
15. אנדי
16. אניקה
17. טיקיי
18. ג'רום - לראשונה מאז בנג'מין אני מסרב לקרוא למישהו בכינוי שלו!

פרק 4

הברית בין סאם וסיירה ממשיכה להיות פוקוס, ומשום מה יש לי הרגשה שסאם יודח קודם, במיוחד שאיכשהו נוצרה ברית בנות. זה אומר שאנדי עדיין בסכנה. אבל אני בספק אם השבט הזה בכלל ילך שוב למועצה. סו מוצאת את האליל החדש, אבל היא מתלכלכת בצבע, קצת כמו... שכחתי למי זה קרה לפני כן. דריאה? זה אומר שגם בשבט האדום יש אליל חדש, וג'רום עושה הכול כדי שסול לא ימצא אותו. בשבט הצהוב היחסים עדיין לא ברורים, אבל כנראה שיודחו או אנדי או רייצ'ל, והראשון מביניהם נתן את הירייה באפלה שלו לסיירה, שאני מתחיל לחשוד שהולכת לזכות.

שוב יש רק אתגר אחד, ושוב השבט האדום מפקשש בפאזל בסוף. אבל זה לא רק פקשוש, ג'רום זוכה בתואר ביצוע הפאזל הגרוע ביותר בתולדות הישרדות, וכנראה ביצוה הפאזל הכי גרוע שאראה אי פעם בחיים, כי הוא התעקש שוב ושוב לנסות לשים חתיכות שצריך להיות ברור לבן שלוש שהן לא מתאימות. כאילו, מה?!? אה, והשבט הצהוב זוכה בתרנגולות. עכשיו, לא שמעתי על זה בעצמי, אז אני רק אצטט מה שמעריצים שהם גם חקלאים אמרו כל הזמן: תרנגולות לא צריכות נוכחות מתמדת של תרנגול כדי להטיל ביצים! תשחטו את התרנגול! אבל סיירה לא רוצה לשחוט בעצמה בעל חיים. להגיד את זה או לא? יאללה, להגיד את זה - למה את לא צמחונית? נראה לך שללביאה אכפת מהסבל של הביזון כשהיא הורגת אותו?! כאילו, כן יש לי בעייה עם בשר אדום בגלל ההשפעה של גידול בקר על הסביבה, אבל לא נראה לי שאי פעם אוציא עוף מהתפריט שלי.

אז סול מודח, כן? גם אם טיני וקישאן עוברים שוב צד, ג'רום יכול לגנוב לאחד מהם את הקול ואז הוא וג'נבייב לבדם שולטים ברוב הקולות. אבל הסיפור לא נגמר, כי בסוף האתגר, אנדי, קרוליין וטיני הגיעו לאי היתרונות, וניצבים בפני מיני דילמת אסיר. מעבר לשנמוך היתרונות עצמם כדי שהם לא ישתלטו על המשחק, כלומר איכות היתרונות ירדה, אני חושב שמנסים בהפקה גם להוריד את כמות היתרונות. הפעם השלושה צריכים לבחור מי מאבד את הקול במועצה הקרובה, כדי להיות מסוגלים לזכות ביתרון שמזכיר קצת את הקמיעות. שוב? יתרונות כאלה הם פשוט מטרה מהלכת. למעשה, כל יתרון שאין דרך להשיג בלי שכולם יהיו מודעים לו הוא מטרה, אבל זה יתרון שמעודד להדיח את השאר. אני מאמין שמתישהו שורדים יעלו על זה ולעולם לא יבחרו ביתרונות כאלה יותר. אז טיני איבדה את הקול שלה ועכשיו אין סיכוי להיפטר מג'רום. כאמור, סול מודח, כן?

אבל אז, מאמצע שום מקום, ג'נבייב משכנעת את ג'רום ואת סול לעבוד זה עם זה נגד קישאן וטיני! וואט דה פאק!!! קודם כל, זה מהלך די מרשים לשלב הזה של המשחק, ועם כל כך מעט שורדים בשבט. אבל יותר חשוב, בוקר טוב לך, מה עשית בשלושה פרקים האחרונים חוץ מלחפש יתרון באתגר בפרק הקודם? בכל מקרה, אפילו אם התוכנית שלה לא הייתה עובדת, עם שלושה קולות מתוך ארבעה, לה ולג'רום היה כל הכוח במועצה הזו. אבל התוכנית שלה עבדה, וקישאן הודח 4-0!

דירוג:

1. טיני
2. טיאנה
3. סיירה
4. סו (איזו עונה נשית!)
5. ג'נבייב
6. קישאן
7. קרוליין
8. סאם
9. קייל
10. גייב
11. רייצ'ל
12. סול
13. ג'ון
14. עיישה
15. אנדי
16. אניקה
17. טיקיי
18. ג'רום - אתה מתחיל לגרום לוורדוג להיראות כמו טוני

פרק 5

מתחילים עם אתגר פרס - רגע, יש ערבוב לשני שבטים של 7? יש! יש!!! י- מהההההההההה?!? מסתבר שהקבוצות יתמודדו רק באתגר הזה, ואז חוזרים לשלושה שבטים. נו בא-פאקינג-מת!!! זו בדיוק הסיבה שאני לא הולך להמשיך לצפות אחרי עונה 50! כמה עונות צריך לראות כדי להבין שהפרה-מיזוג לא הולך לשום מקום? לכל דבר טוב יש סוף, והסוף של הישרדות מתקרב. אחרי עונה 50 אני לא אצפה עד שכל עונה תעמוד בפני עצמה ותהיה שונה. א-ב-ל, הטוויסט הזה יכול לעשות ממש טוב לאסטרטגיה! שורדים מכל השבטים מבלים בפרס וחולקים מידע? זה כמו ערבוב, רק בלי החוסר הוגנות שיכולה להיות בערבוב, ולא לכל השורדים.

בקבוצה שזכתה יש את סאם ורייצ'ל, טיני, וסו, קרוליין, טיאנה וקייל. קייל מצטרף למועדון הצמחונים שמתמודדים בהישרדות, והוא לוקח את זה לא רע. בוודאי יש לו יותר מה לאכול מאשר ליז בעונה הקודמת, ואם היה אפשר לסדר לה פרס ללא גלוטן, מן הסתם ההפקה עזרה לקייל והוסיפה לפרס כמה נקניקיות טופו. כרגע נראה שגייב בצרות, והאם מכינים אותנו לקרוליין בגמר? כנראה לא זוכה, לא היה לה הרבה זמן מסך עד עכשיו, אבל אולי עז? אולי אפילו יש מצב לגמר בנות של קרוליין, סיירה וטיני או אפילו ג'נבייב. מתוכן אני מאמין שתזכה טיני. מחוץ לפרס, הפוקוס על ג'נבייב ממשיך. פתאום היא הקול הקובע, והיא תכריע מי יודח. היא אפילו שוקלת לבגוד בג'רום. פתאום אני קולט שסאם הוא הגבר היחיד שאני בעדו, ואז אני קולט שלפי השמועות, המפיקים לא אוהבים את העונה הזו. אם לא תזכה אישה, אני צנצנת. אבל מי?

כנראה לא אניקה, שבסכנת הדחה מיידית. גם טיאנה כנראה יוצאת מרשימת המועמדים לניצחון ומראש הדירוג שלי, כי יש סיכוי ממש לא רע שהיא הרסה לעצמה בגדול בפרס. למעשה, אני לא אתפלא אם היא המודחת הבאה בשבט הכחול. אבל קודם כל, השבט הצהוב, לראשונה בתולדות הישרדות, מחזיר את התרנגולות כדי לקבל פשוט יותר ביצים! אף שבט עוד לא עשה את זה, כולל קוצ'ה! אבל זה בעיקר בגלל ההתנהלות של קימי. שוב, תראו איך קימי התנהגה כלפי אכילת בשר, ותראו לעומתה את קייל, או אפילו ג'ן (מעונה 30 כמובן). באתגר שוב יש שבט אחד שמפסיד במארש טורקי על גמל, והפעם זה השבט הצהוב. מאחר ולאניקה אין קול, היא מודחת, כן? הסיכוי שסיירה תבחר בה וברייצ'ל ותדיח את אנדי נשארה מאה אחוז על הנייר.

אניקה מנסה לשכנע את אנדי שמצביעים נגד סאם, אבל תינוק יכול להבין שזה בולשיט. ולבסוף התגובה שלה, כשהודחה, הייתה יותר קשה מזו של קלי - שלהזכירכם חטפה בעונה 45 את אחת ההדחות הכי מפתיעות אי פעם. שחקנית גרועה.

דירוג:

1. טיני
2. סיירה
3. ג'נבייב
4. סו
5. קרוליין
6. סאם
7. קישאן
8. טיאנה
9. קייל
10. אנדי
11. גייב
12. רייצ'ל
13. סול
14. ג'ון
15. עיישה
16. אניקה
17. טיקיי
18. ג'רום

פרק 6

המרג'טורי מגיע, ואם יש דבר אחד שאני יכול לומר בכיף שזה הדבר הכי טוב שהעידן החדש מביא, זה להגיע למיזוג כמה שיותר מוקדם. כמובן, יעברו עוד כמה הדחות עד שכולם מלבד אחד או שניים יהיו מועמדים להדחה. השלב השבטי הוא בקלות החלק הכי גרוע, אבל אפשר בבקשה לעשות אותו פחות גנרי? לפחות תגוונו את צבעי השבטים ואת השמות שלהם. אבל לא, כבר ידוע שהצבעים בעונה הבאה הם שוב כתום, ירוק וסגול. אבל לפני כן, כולם מחפשים יתרון לאתגר הקרוב. ואם כבר יתרונות, כולם שמים לב לצבע שהותיר אחריו האליל של סו. אני מתחיל לחשוב ברצינות שקרוליין הולכת לזכות, ואני מקווה שהיא תעשה כמה מהלכים ולא תגמור כמו עוד זוכת עידן חדש חברתית. או אולי זו תהיה סו עצמה - שתהיה הזוכה הכי מבוגרת אי פעם, בשנתיים יותר מאשר בוב! ואז הן עובדות ביחד, והצלם מכין אותנו למערכה בינן לבין טיאנה, ואולי גם קייל! ואז ג'נבייב מוצאת את היתרון! מה. זאת. העונה. הנשית. הזאת?!?

כולם מתחילים לבחוש בקדרה - קייל מספר לג'רום על המצב בשבט הכחול, ואז ג'רום כמובן מספר מייד לסו על קייל. ואז סו מספרת לקייל שג'רום סיפר לה, וקייל וג'רום הולכים ראש בראש. ואז מגיעים לאתגר, ומסתבר שטעיתי - כולם פרט לאחד יהיו פגיעים היום! המרג'טורי מבוטל! כן!!! ג'ף יכול לקרוא לזה איך שבא לו, זה מיזוג לכל דבר ועניין, חוץ מזה שאין שבט, המודח לא מצטרף למושבעים, ולא כולם אוכלים. ואם זה לא מספיק, יש בחירת בית ספר! אבל לא מראים מי בוחר את מי. אז מה הטעם אפילו להגיד את זה?! שני צוותים של שישה צריכים להילחם עבור ארוחה והזדמנות לחסינות - ג'נבייב זוכה במעבר מיידי לשלב השני בזכות היתרון שלה. גם היא זוכה מאוד פוטנציאלית, ומי שפוסל אותה בגלל השלושה פרקים הראשונים, שיזכרו שסנדרה בעונה 20 לא קיבלה וידויים כמעט לאורך כל הפרה-מיזוג.

בכל מקרה נראה שהקבוצה הכחולה בדרך לניצחון מובהק, אבל הקבוצה הצהובה עקפה אותם במבוך בסוף וזכתה! קבוצה שכוללת ארבע נשים ורק שני גברים, באתגר שרובו הגדול היה פיזי! כאילו שהעונה הזו לא נשית מספיק, רק שתי בנות, טיאנה וקרוליין, לא משתתפות בארוחה ובשלב החסינות האישית! ומסתבר שההפקה לא אוהבת את העונה הזו, תיראו מופתעים :p למרות שתכל'ס, ימי המיזוגניה של התוכנית הרחק מאחוריה לדעתי. ואתגר החסינות מערב הרבה שיווי משקל, אז לדעתי סאם וקייל חסרי סיכוי לחלוטין. גם שיווי המשקל שלי עצמי "גברי" למהדרין, ברמה שזה פוגע בי בחלק מהתרגילים בחדר כושר. אבל דווקא קייל הוא שזוכה! אין לו קול, אבל אי אפשר להדיח אותו.

אחרי האתגר עולה שם אחד ויחיד - ג'רום, עם תוכנית גיבוי להדיח את אנדי. העריכה בנתה היטב את ג'רום בתור נבל מהסוג הבלתי, והאם ייתכן שעכשיו העריכה מחרבנת עליו? מכינה אותנו להדחה הכי וודאית מאז רוג'ר באמזונס? אחרי מועצת שבט מבדרת למדי, שבחיים לא הייתה עוברת בעידן הישן, שלישיית הקמיעות נפטרת בחן מהיתרונות המקוללים שלה, וג'רום מודח - אחרי שכולם מלבד סול וסו מצביעים נגדו, עם משחקי מילים, ביטויים ואפילו משפט פרידה בגרמנית.

דירוג:

1. טיני
2. סיירה
3. ג'נבייב - יכולה בקלות גם להמשיך למעלה, מעבר לזה שהיא אירגנה את המהלך הכי מרשים העונה היא גם מבדרת
4. סו
5. קרוליין
6. סאם
7. קישאן
8. טיאנה
9. קייל
10. אנדי
11. גייב
12. רייצ'ל
13. סול
14. ג'ון
15. עיישה
16. אניקה
17. טיקיי
18. ג'רום - בייו'שששששששששששששששששששששששששששש!!!

פרק 7

ייתכן וההצעה של סאם וסיירה לבחור באנדי בתור תוכנית ב' תעלה להם במשחק, אבל בואו נראה אילו בריתות יווצרו עכשיו בכלל. יש מצב שהקווים עכשיו יהיו אנדי + ג'נבייב + שבט טוקו ואולי רייצ'ל, נגד סאם, סיירה, סול וטיני. אנדי הולך להגיע מאוד רחוק. זוכה? אולי. אבל יש לו תחרות קשה מול טיני. רייצ'ל רוצה להקים ברית בנות, אז נראה לי שסאם וגם קייל בדרך המהירה לספסל המושבעים. או אולי גייב יודח קודם? אבל הכול תלוי במזל שוב, כי אחרי מיזוג נורמלי לראשונה מאז עונה 40, מפצלים שוב את השורדים לשני שבטים. וזו אפילו לא הדחה כפולה, רק קבוצה אחת תלך למעוצת השבט, שאר השורדים אפילו לא יצביעו. למהההההההההההההההההה?!? ואם זה עדיין לא מספיק, אחד מהם יזכה בחסינות, אז רק חמישה יהיו מועמדים להדחה. כיף.

רצה הגורל וכל השבט הכחול שובץ באותה קבוצה, יחד עם רייצ'ל. אם היא מודחת, זו תהיה אחת ההדחות הכי לא הוגנות אי פעם, עוקפת את זאת של מישל בפיג'י בהליכה. ואם זה לא מספיק, קייל, המטרה הכי גדולה בשבט הכחול, זוכה בחסינות. אז הגבר היחיד שיכול לעוף הוא גייב, וכדי להדיח אותו צריך לעבור את סו, וזה אומר גם את המוח של השבט, קרוליין, שמתחילה להסתמן לי חזק בתור זוכה. הגבר היחיד שיכול לזכות הוא אנדי לדעתי. השאר - טיני, קרוליין או אפילו ג'נבייב. אולי סיירה אבל אני בספק. לגבי סו וסאם אני כבר ממש לא מאמין.

בפרס, השבטים הצהוב והאדום מחליטים להתאחד נגד השבט הכחול, אז בכל מובן, אם קייל לא זוכה בחסינות, הוא עף. אם הוא זוכה בחסינות, זה יהיה סאם. גם גייב בסכנה, ונראה שהוא יודח רק לפי הוידויים שלו. אני בהחלט רואה הדחה של גייב עם הקולות של טיאנה, רייצ'ל, קייל וקרוליין. אבל קרוליין מעדיפה להשאיר את הגברים בתור מגנים, כדי שהם יודחו ואז שלוש הבנות יכולות להשתחל לתוך הבריתות הקיימות. אבל אז, בפרס, סול מוצא יתרון - יכול להיות שרייצ'ל בכלל לא תהיה אופציה אחרי הכול?

ובמועצה, רגע לפני ההצבעה, רייצ'ל - כצפוי - זוכה ביתרון ובוחרת לצאת מהמועצה - כמו ג'רמי בעונה 40 (או שזו הייתה מישל במועצה שבה ג'רמי הודח?) אז בעצם יש לנו מועצה של שבט טוקו רק שקייל חסין, מה שמציב את קרוליין וקייל בתור קולות מתנדנדים בין גייב לבין טיאנה, שלראשונה הופכת למטרה. זה מוביל, בלית ברירה, ללייב טרייבל הראשון מזה הרבה מאוד זמן (אלא אם אני מנסה להדחיק אותם - למה אני זוכר שזה הלייב טרייבל הראשון מאז עונה 43?) וטיאנה הפכה באמצעות יתרון אחד מעין הסערה למודחת. אם קרוליין מקבלת וידוי בתחילת הפרק הבא, יש סיכוי מאוד טוב שהיא הזוכה - כרגע אף אחד בשבט לא משחק כמוה.

ואני צריך לעשות עדכון רציני לדירוג:

1. טיני
2. ג'נבייב
3. קרוליין
4. אנדי - מאיפה הגעת?
5. סו
6. סיירה
7. סאם
8. קישאן
9. טיאנה
10.סול
11. רייצ'ל
12. קייל
13. גייב
14. ג'ון
15. עיישה
16. אניקה
17. טיקיי
18. ג'רום

פרק 8

המכירה הפומבית חוזרת - אבל אני כבר רואה איך אפשר לשבור אותה, אם אף אחד לא יחפש את הכסף. אבל למה שלא יעשו את זה? אפילו אנדי, שלא השיג כסף בכלל, לא עשה את זה בכוונה. בנקודה הזו הוא בערך הגבר היחיד שעוד יכול לזכות מבחינה עריכתית, למרות פתיחה די נוראית - אל תשכחו את גייבלר. סול לא קיבל זמן מסך עד הפרק שעבר, גייב לא קיבל כמעט זמן מסך אפילו כשהוא היה מועמד להדחה, קייל כנ"ל, וסאם כרגע ערוך מאוד שלילי ואני ממש לא אתפלא אם הוא יודח בפרק הזה. כנגד זה, למרות זמן מסך מועט יחסית, קרוליין, ג'נבייב ורייצ'ל הן כולן מועמדות אפשריות, וגם טיני כמובן.

המכירה הפומבית, ובכן, הייתה די כרגיל. כמו בעונה 45, בלי יתרונות משחקיים. הפעם כמעט כל האוכל מכוסה, מה שגורם לקייל הצמחוני (שהיה טבעוני עד שהישרדות חזרה אחרי המגפה!) לקבל עוף. ואז הוא מחליט לאכול אותו. האם קימי או ג'ן היו אוכלות את הכנפיים? סביר להניח שלא, במיוחד קימי כי היא הרבה יותר החצינה את הצמחונות שלה למרות שבעיניי רבים היא בכלל לא צמחונית (להזכירכם - אוכלת דגים). אבל יש עוד טוויסטים שלא היו בפעם הקודמת - למשל מנה שבכל זאת באה עם יתרון (או חסרון?) ומנה שכדי לזכות בה, חוץ מאשר כסף, צריך לאכול אוכל מגעיל. כן כן, לראשונה בהישרדות האוכל המגעיל הוא לא תחרות ולא עונש במכירה הפומבית, אלא תשלום. סאם מסיים את הזחלים ראשון. קרוליין משתתפת גם, ובנוסף לזחלים היא גם מקבלת מנה מגעילה נוספת. לבסוף סאם מאבד את קולו וכנראה יודח אם לא יזכה בחסינות.

בשלב הזה כנראה מתארגנת קואליצייה ענקית נגד סאם, סיירה ורייצ'ל. אבל עד כמה שקרוליין מכוונת נגד רייצ'ל, סאם הוא מטרה יותר חשובה בגלל הברית שלו עם סיירה - וחוץ מזה, רייצ'ל זכתה ביתרון במכירה הפומבית, והיתרון הוביל אותה לאליל! קייל זוכה בחסינות *שוב* - בנקודה הזו הוא מת מהלך, אם הוא ישרוד הדחה כשהוא פגיע אני אופתע מאוד. יחד איתו זוכה בחסינות סו, שחוזרת לרשימת המועמדים לזכייה. אני מזכיר שוב, הגיל האמיתי שלה הוא 59, מה שאומר שאם היא זוכה היא לוקחת מבוב את תואר הזוכה המבוגר ביותר אי פעם! הרבה יותר ראויה ממנו, זה ברור.

בנקודה הזו סאם וסיירה מכוונים נגד גייב וקרוליין, אבל אני מאמין שטיני מעדיפה לעבוד עם ג'נבייב וקרוליין - ברית מלכות. כמובן, אנדי כרגע עובד בעצמו עם ג'נבייב, אבל קרוליין אולי תרצה לכוון נגדו בעתיד, כי היא רוצה לכוון נגד *כל* השבט הצהוב. למעשה, יש מקום אחד שלדעתי שמור לאנדי במיוחד - 4. אם הוא לא בפרק הגמר, אני צנצנת, אבל אם הוא במועצת השבט האחרונה, אני גם צנצנת. למעשה, אני מתחיל לחשוב שהרכב הגמר הוא קרוליין (זוכה), סו (מקום 2, בתקווה עם יותר מקול אחד) וגייב (עז). המודחת הנוספת בפרק הגמר תהיה ג'נבייב.

אבל סאם שמר את האליל שלו, שכבר לא פעיל, כדי לשטות בשאר. אחרי הכול, איזה אליל מזויף יותר טוב מאשר אליל שהיה פעם אמיתי? רייצ'ל משתמשת בירייה באפלה (ושומרת את האליל שלה בסוד!) שאר השבט מפצל בין סאם וסיירה, ובהצבעה החוזרת סיירה הופכת למושבעת הראשונה, ובזאת לראשונה מתחילת העונה המינים בשוויון. אבל מה זה משנה כשרק גבר אחד באמת מסוגל עריכתית לנצח? לא, קשה לי להאמין גם לגבי אנדי. לראשונה מאז עונות 23-25, למעלה מעשור לאחר מכן, הולכות לזכות שלוש נשים ברצף. ולכו תדעו, אולי עונה 48 תקבע רצף ראשון בתולדות הישרדות של ארבע נשים?

דירוג:

1. טיני
2. ג'נבייב
3. קרוליין
4. אנדי - מאיפה הגעת?
5. סו
6. רייצ'ל
7. סיירה
8. סול
9. סאם
10. קישאן
11. טיאנה
12. קייל
13. גייב
14. ג'ון
15. עיישה
16. אניקה
17. טיקיי
18. ג'רום

פרק 9

פתאום אני קולט מה בדיוק רייצ'ל עשתה בפרק הקודם - לא רק שהיא השתמשה בירייה באפלה כדי שיחשבו שאין לה אליל, היא רצתה לבדוק בביטחון מה המצב שלה בשבט, והכי חשוב - היא השתמשה בירייה באפלה כדי לכפות את התיקו, כדי שיהיו בוודאות שמונה קולות מלבד סאם (שגם ככה לא היה לו קול) וסיירה. ואילו סאם בעצמו היה מודח, זה היה עוד בולשיט תוצרת הטרנד החדש של ההפקה לוודא שבשום מצב לא ייתכן שכולם יצביעו. אבל היה יכול להיות יותר גרוע - היה אפשר להגיד שבגלל שלסאם אין קול והוא אינו יכול להצביע בתיקו, הוא מודח בדיפולט! בכל מקרה, לפעמים כל מה שצריך בשביל שמישהו יהפוך לגאון זו הדחה של בן הברית הכי קרוב שלו - איכשהו אני חושב שנטלי לא הייתה אחת הזוכות הכי טובות אי פעם אילו נדיה הייתה נשארת בהתחלה, אבל היא התחילה להיות ממש מעולה אחרי ההדחה של ג'רמי. האם רייצ'ל הולכת לקחת מג'נבייב את אור הזרקורים?

בכל מקרה, האתגר היחיד בפרק מתנהל בזוגות, אז זו כנראה חזרה של האתגר מעונה 43, מה שאומר שכמעט כל הפרק הוא אתגר. וזה לא מעניין מספיק, במיוחד שהזחילה היא אותו דבר לגמרי, שיווי המשקל הוא כמעט אותו הדבר ורק אתגר הסיבולת בסוף (שגם ככה לא כזה מעניין) שונה. אבל מה שמעניין ממש זה שסוף סוף קייל פגיע! במקומו... גייב זוכה בחסינות. וופ די פאקינג דו. אבל זה אומר ששני הגברברים האלה יהיו מגני בשר מעולים עבור קרוליין כאשר השורדים יתהפכו על טוקו. הסיכוי ששניהם יהיו מוגנים הוא אפסי.

ובזאת השבט מתפצל לשלוש קבוצות, אז האסטרטגיה תהיה הזויה. אבל יש מצב שהיוזמת של הבליינדסייד הבא שוב תהיה ג'נבייב, שמתחילה להתחרות ברצינות בעומאר וג'סי על תואר השורדת הכי טובה בעידן החדש. קרוליין תהיה זוכה בסגנון סופי, למרות שהראש שלה תמיד במשחק, וסו וטיני כבר לא ממש במירוץ. לרייצ'ל גם יש סיכוי טוב. כמובן יש גם את הגבר היחיד שעוד יש לו צל של צ'אנס, אנדי, אבל או שהוא יפסיד באתגר האש או שהוא איכשהו יהיה עז כמו זאנדר. אבל רגע, הארבעה שהגיעו לתוצאות הכי גרועות - סאם, קרוליין, אנדי ורייצ'ל - צריכים להתמודד בעוד אתגר, ומי שיפסיד... יאבד את קולו. מה האובססיה של ההפקה עם אובדן קולות?!? הם כרתו ברית עם אורסולה מ"בת הים הקטנה"?!? והמפסידה הלא מאושרת היא קרוליין. אני מניח שזה יכול לבוא לטובתה, תלוי איך תלך ההצבעה.

בנקודה הזו כמעט בוודאות יודח אחד הגברים - סאם או קייל. כן, כאילו שהעונה הזו לא נשית מספיק, יש מצב שהפיינל 6 יהיה אנדי מול חמש נשים. אבל התוכנית האמיתית של ג'נבייב היא להדיח את סול! מה שהגיוני, כי קייל וגייב בחיים לא יזכו בשום קונפיגורציה, והסיכויים של סאם גם קלושים. אבל סאם מחבל בתוכנית שלה, ואני מריח כבר מכאן לייב טרייבל - למרות שהדירה שלי מלאה בריח כי עזרתי להורים שלי לבשל לשבת. אבל קודם כל, במקום לחכות לשורדים על ספסל המושבעים, סיירה נכנסת בדרמטיות שהייתה חסרה לי מאז עונה 41! צעד נחמד, אבל עדיין צריך שהפרה-מיזוג לא יהיה קופי פייסט. אפילו שזה רק חמישה פרקים ובדרך כלל בכל זאת לא החלק הכי טוב בעונה, נמאס לי מאותם שילובי צבעים. יהרוג אתכם לגוון? ואם כבר גיוון, אולי תחזרו לשני שבטים לעונה או שתיים? אולי תעשו עוד עונה עם 20 מתמודדים? כמובן, אוסטרליה עם שני שבטים של 12 מעונה 2 ועד עכשיו, אבל אתם יודעים אילו הצבעות יכולות להיות בשבטים של 12? שבטים קטנים לא משאירים לחלשים (ולחלשות) איפה להסתתר, ומגבילים מאוד את הרכב הבריתות.

בכל מקרה, סול מודח. ואם ג'נבייב, טיני, אנדי, סאם ורייצ'ל לא מתהפכים על טוקו בשבוע הבא, אני לא יודע מה לומר.

דירוג:

1. ג'נבייב!!!
2. קרוליין
3. רייצ'ל
4. טיני
5. אנדי
6. סו
7. סיירה
8. סול
9. סאם
10. קישאן
11. טיאנה