עונה 9 פרק 15

יעלי1232

New member
פרק מצוין
+חפירה

למרות שאני לא אוהבת בכלל את הגוסטפייסרס
הפרק עצמו היה מצוין.
התפתחות בסיטואציה של סאם-דין. דין עדיין לא מבין למה סאם כל כך כועס עליו, וסאם ממשיך לעמוד על שלו (ואני מאוד גאה בו) , מצד שני מאוד מאוד (מאוד) כואב לי על דין, שהוא חושב שבכך שסאם לא צריך אותו , הוא לא אוהב אותו. האהבה של סאם כלפי דין היא יותר מאוזנת, והוא יעשה בשבילו הכל (ראינו איך הוא נלחץ כשהThinman בא עם הסכין לדין) , אבל הוא יכול לשחרר, To let go, משהו שדין עוד לא מסוגל לעשות, ועוד לא מסוגל לראות .
בכלל, התפיסה של דין Need=love , שהיא מאוד בולטת בעונה הזו ואני מקווה ומאמינה שהוא יתפתח ויבין שגם אם מישהו לא צריך אותו בצורה נואשת , הוא יכול לאהוב אותו. (קאס. לצורך העניין. אבל גם לגמרי לגמרי סאם)

אהבתי את ההקבלה לסיפור של הגוסטפייסרס, גם אם היא הייתה מוגשת בכפית, היא הייתה חשובה וכואבת ונכונה.
Trust me, secrets ruins relationships.
והמבט של דין כשסאם אומר את זה

הקטע שדין מספר לסאם על סופרמן-באטמן, ודין שמגיל כל כך קטן כל מה שהוא ידע זה לשמור על סאם בחיים, ולא משנה באיזה מחיר. זה היה פשוט כואב. ודין מנסה לשבור את הקרח, וסאם כמעט נשבר אבל ממשיך לעמוד על שלו כי הוא יודע שאם הוא יוותר זה בחיים לא ישתנה, ודין ייפגע מזה הכי הרבה בסוף

The Mark of Cain
ברור שהוא מתחיל לתת את אותותיו.
ראינו את זה כשדין הרג בקור רוח את ה Thinman, כשאנחנו יודעים ומכירים את דין, הוא יכל להמם אותו ולעלף אותו במקום להרוג אותו בצורה כזו אכזרית ועם מבט קר בעיניים. האופן שבו הוא הביט בסאם אחר כך מאוד הזכיר את האופן שבו סאם הסתכל על דין לקראת סוף עונה 4 כשהוא היה על דם שדים. ה Bloodlust והמבט הקר הזה.
זה מפחיד ומטריד
ברור שזה מעלה שאלות לאן זה הולך להוביל את המשך העונה.
סאם כמובן מנסה לעמת אותו אחר כך, ולהזכיר לו שזו לא הייתה מפלצת אלא בנאדם. והתגובה של דין
. משהו לא טוב קורה לו. משהו מאוד לא טוב. ולדעתי הוא ימשיך להדרדר עד סוף העונה, שם יגיע לשיא (כמו שקרה עם סאם בעונה 4, ועם קאס בעונה 6 ) ואני מקווה ומאמינה שאחד מהם יצליח להוציא אותו מזה ולהחזיר אותו לקרקע.

קראתי כל מיני תיאוריות מטרידות אך הגיוניות, ואני לא מפסיקה לחשוב על הפרק ומה שעוד מצפה לנו.

אבל מאוד אהבתי את הפרק, ואת העונה עצמה . בעיקר כי יש בה המון התפתחות של הדמויות, ואם יש משהו שאני מאוד מאוד אוהבת בעל-טבעי, זה ההתפתחות של הדמויות ומערכות היחסים בינהם.

עד כאן חפירתי לעת עתה

והיי.

משי22

New member
אני כל כך מסכימה

עם הכוכבית הראשונה שלך, זה בדיוק מה שאני ניסיתי לכתוב, ולא ממש הצלחתי.

ובקשר לאות קין- וואו, בכלל לא חשבתי על זה. גם אותי זה מאוד הטריד במהלך הפרק שדין ככה הורג בן אדם, אפילו פסיכופט, בכזאת קלות. זה ממש לא מתאים לו. אבל לא חשבתי לקשר את זה לזה שהאות משפיע עליו לרעה. אבל זה ממש הגיוני הרעיון הזה, וזה מסתדר באמת עם ההרגשה הכללית שדין לא במיטבו בפרקים האחרונים.
אבל אם להשוות את זה למה שעבר על סאם בעונה 4, אז לסאם היה אז את דין שממש התחנן בפניו שיספר לו מה קורה וישתף אותו והוא יעזור לו, וסאם דחה באופן מוחלט את כל ניסיונות העזרה שלו. ועכשיו דין במצב הזה צריך די להתמודד עם זה לבד, כי סאם החליט שהקשר בניהם יהיה רק מקצועי. וזה הרבה יותר קשה ככה.

יעלי1232

New member
דין לא ניסה לעזור לסאם בעונה 4.

הוא שאל אותו אם הוא משתמש ב "Sycic powers" ובכל הזדמנות טרח לציין שזה נוראי וזה פסיכי ושסאם לא יכול להשתמש בזה.
הוא לא הקשיב לסאם.
הוא (שוב) היה זה שמחליט עבור סאם שזו ההחלטה הלא נכונה (מה ש*אז* היה נכון) אבל בלי להקשיב לצד של סאם בכלל.

דין צריך להתמודד לבד כי זה האופן היחיד שבו משהו ישתנה אצלו . סאם לא יכול לעזור לו בזה. ואל תשכחי שגם סאם מאוד מאוד פגוע, וגם הוא לבד, וגם הוא שבור. אבל הוא לא יכול ללכת לדין ולהגיד לו בוא נדבר רגשות. הוא עשה את זה כל כך הרבה פעמים בחיים וזה אף פעם לא הניב תוצאות טובות.
אני חושבת שרק אם דין יגיע ויתנצל מעומק הלב, סאם יוכל אולי להסביר לו קצת יותר. כרגע- דין צריך להיות זה שמבין את עצמו.

That being said-
לפי הספקולציות והתיאוריות שאני קוראת ומסכימה איתן - דין הולך בתהליך של הידרדרות (עונה 9) לשינוי - (אות קין, ואחר כך עונה 10) .
אני מאוד מקווה שמי שיוכל לעצור אותו מלהשתנות עד הסוף למפלצת שאותה הוא צד, יהיה אחד משני האנשים שאוהבים אותו באמת. סאם או קסטיאל. כך או כך- זו העונה שבה דין הוא ה"בלאד ג'אנקי" .

אות קין זה לגמרי זה. מעבר לכך-
ישנה תיאוריה שאומרת שאות קין יחד עם ה First blade- או יותר נכון, ההרג הראשון מהסכין הזה (אבדון?) יהפוך את דין ל Knight of hell. תיאוריה מרתיעה נורא אך מאוד הגיונית. ואז בעצם , כמו שסאם חשב בעונה 4 שלהרוג את לילית' זה הדבר הנכון, וזה מה שהביא את האפוקליפסה, אני חושבת שההריגה של אבדון עם ה First Blade- , יחד עם אות קין, יהפכו את דין ל Knight of Hell. אל תשכחו שגם קין עצמו, חתם דיל עם השטן ובכך השטן הפך אותו לאביר-גהנום.
ואל תשכחו גם , שדין לא הסכים לשמוע על העול שמגיע עם נשיאת אות קין. הוא היה במקום כל כך נמוך ומיואש שהוא פשוט לקח את זה.

התקווה והאמונה שלי היא שלפני השינוי הסופי מישהו מהם (סאם, קסטיאל) ימשוך אותו חזרה למעלה.
אבל עד אז יש לנו את המשך העונה שלדעתי אנחנו הולכים לבכות על דין לא מעט

משי22

New member
קשה להתווכח על זה (קצת
בסוף)

כי זה עניין של השקפה, אבל כמו שאני זוכרת את עונה 4, כל דבר שדין גילה על סאם, הוא גילה במקרה, או כי מישהו אחר אמר לו. סאם לא שיתף אותו בכלום פחות או יותר. נכון שכשדין גילה שהוא משתמש בכוחות שלו הוא יצא עליו, אבל דין טראומתי בנושא הזה עוד מאז שאבא שלו אמר לו שיש משהו מסוכן בתוך סאם, ושיכול להיות שלא תהיה לו ברירה אלא להרוג אותו. אין שום דבר שמפחיד אותו יותר מאשר סאם-לא-אנושי. גם בלי לדעת שסאם שותה דם שדים (הוא גילה את זה ממש בפרקים האחרונים של העונה), לדין היה ברור שזה עושה משהו מאוד רע לסאם, והוא ניסה למשוך אותו משם. הוא לא הקשיב לסאם? הוא הקשיב, הוא פשוט לא השתכנע. בסופו של דבר, בשום שלב (אז) הוא לא אמר לסאם: טוב, אתה לא מקשיב לי, בואו נפרד ונשמור רק על יחסי עבודה בנינו. דין נלחם על אח שלו כל הזמן. אפילו כשהוא אמר לו בסוף העונה: "אם אתה יוצא מהדלת הזאת תדע שהכל נגמר" הוא לא קיים את האיום הזה והלך לעזור לסאם.

רק אחרי שהכל כבר נגמר, בעונה 5, הוא הרשה לעצמו להפגין את כל הכעס שלו על סאם. וגם אז באיפוק (הסצנה האחרונה המדהימה של פרק 501). וגם אז היוזמה להפרד (לאיזה פרק וחצי) באה מסאם.

שלא תביני לא נכון- אני לא כועסת על מה שסאם עושה עכשיו לדין, להפך, אני מאוד גאה בו. אני גם חושבת שזאת הדרך היחידה לגרום לשינוי אצל דין. אבל ביחד עם זה אני נורא מרחמת על דין כי אני יודעת כמה זה קשה לעבור את מה שהוא עובר עכשיו, ובסופו של דבר די לבד. להבדיל מסאם, ש*בכל* שלב היה יכול לבוא לדין ולהגיד לו: "תקשיב, אני צריך את העזרה שלך כי התמכרתי לדם שדים ואני עושה דברים שפעם לא חלמתי לעשות", ודין היה עוזר לו, אז דין עכשיו פשוט לא יכול לבוא לסאם ולומר לו שהנטל הזה של האות של קין מתחיל להכביד עליו והוא צריך את העזרה שלו, בגלל שסאם קבע שהם מדברים בניהם רק על מה שקשור לעבודה. וזה דבר טוב, זה פשוט שנופל על דין כרגע קצת יותר מידי בבת אחת.

אני לא חושבת שהיתה עונה אחת שלא בכיתי בה על דין המון

יעלי1232

New member
ההידרדרות של דין התחילה לפני אות קין,

האות (בעיניי) רק החריפה את ההידרדרות הזו.
זו לא *רק* האות.

זה דין. זה חוסר היכולת שלו לאהוב את עצמו ולהבין שיש משמעות לחיים שלו גם אם סאם לא צריך אותו בצורה נואשת,
חוסר היכולת שלו לראות את עצמו כמשהו נפרד מסאם.

לתת לסאם אוטונומיה על ההחלטות ועל הטעויות שלו, כי סאם כבר אדם בוגר בפני עצמו.

המצב של דין היה קשה עוד קודם. חוסר הוודאות שלו לגבי עצמו, אם הוא עושה יותר טוב או יותר רע, כל זה התחיל לפני אות קין. התחושה שלו שהוא רעל.

אם דין יבוא עכשיו לסאם וידבר איתו על האות, אני משוכנעת שסאם יחקור (לדעתי הוא חוקר יום ולילה בין כה בינתיים) אבל זה לא מה שדין צריך להגיד לסאם. הוא צריך להבין שמה שהוא עשה היה חילול של הגוף של סאם (Violation נשמע יותר מדויק, אבל הבנת) שלתת לסאם להיות Possessed זה לא משהו שהוא יכול להחליט בשבילו. הוא לא יכול לקחת החלטות בשביל סאם יותר, זה המוקד. ומעבר לזה- בשביל דין, להבין שיש לו ערך גם אם סאם לא שם. (טוב אני קצת חוזרת על עצמי?)

אז כן, עצוב לי מאוד על דין, אבל ההתפתחות שהדמות שלו עוברת, ודי ברור שהוא עובר ל Dark side (ראית את תמונות הפרומו מהפרק הבא? ) , זו התפתחות טובה, מעניינת, שממנה הוא יוכל לצמוח (מן הסתם בעונה 10)

ורק לשבוע טוב מצרפת פאנארט בתהליכים (זה עוד לא גמור אבל כל כך מקסים ) של Petit madame המוכשרת בטירוף.

משי22

New member
אה, זה
(נגיד ש-
)

אני לא מחשיבה את זה כהידרדרות, כי זה פשוט דין. הוא לקח למקום מאוד קיצוני ולא בריא את הפקודה של אבא שלו מהילדות להשגיח על סאם. והיחס הנוראי הזה שלו לעצמו הוא באופן בולט התחיל מאז עונה 2, כשהוא מבין שהוא היה אמור למות ואבא שלו עשה עסקה כדי להציל אותו (בעונה 1 הוא לא היה כזה). מאז ועד הזמן הזה הוא סוחב את התיעוב העצמי הזה, כאשר פעם הוא משתלט עליו ופעם נכנע לו.

אני לא מתווכחת על שום דבר ממה שכתבת, להפך- אני מסכימה עם הכל. אני רק אומרת שאין, ואף פעם לא הייתה סימטריה בין היחס של סאם לדין לבין היחס של דין לסאם. ומזה פחות או יותר נבע כל מה שקרה אי פעם בעונות האלה.
דין לוקח את האחריות על סאם כמהות החיים שלו. בהרגשה שלו, אם הוא יאבד את סאם, הוא כאילו מאבד את הזכות שלו לחיות. זה מה שגרם לו לעשות כל כך הרבה טעויות, לשכוח מהכלל שהוא בעצמו קבע ("מה שמת צריך להשאר מת") ולעבור את הגבול במעשים נואשים ובעייתים כל כך הרבה פעמים (סוף עונה 2, סוף עונה 5, סוף עונה 8, תחילת עונה 9).
וזה לא שסאם לא אוהב את דין, הוא אוהב מאוד. רק בצורה הרבה יותר שפויה ובריאה. ועכשיו הוא מנסה להכריח גם את דין להבין שלא הכל חייו להיות סביב סאם. גם לחיים שלו עצמו יכול להיות ערך.

מה שכן, בלי קשר לכל זה, אני חושבת שנוסף לעומס הרגשי הזה שדין נמצא בו עכשיו בגלל הכעס של סאם והכעס של עצמו על מה שעשה, הוא גם עוד יותר במקום רע בגלל העול שהוא לקח על עצמו עם האות של קין. ומזה אני חוששת, שאולי שני הדברים האלה ביחד יהיו יותר מידי ויפילו אותו למקום שיהיה לו קשה לעלות ממנו אחר כך.

anaty69

New member
פרק 15

היי, אני אמנם חדשה בפורום הזה, אבל את הסידרה אני אוהבת כבר הרבה מאוד זמן. לגבי הפרק של השבוע מאד אהבתי אותו ולדעתי הוא מאד מיוחד: גם מסתכלים מזוית שונה על דמויות מהעונות הראשונות, וגם הזדמנות לסאם ודין לראות כיצד הם נראים מ"בחוץ", ובדרך זו, להבין אחד את השני קצת יותר.

משי22

New member
ממש אהבתי

אם כי, בסדר, הבנו שאתם רוצים שנסתכל על הסיפור של הגוסטפייסרס ונבין שבעצם מדובר על מה שעובר בין סאם ודין, אבל טוב שאתם לא מגזימים. זה כבר נהיה מעיק עד כמה שכל משפט שהם אומרים אמור להכיל משמעות סמויה כביכול. תאמינו לי, היינו קולטים את המסר גם אם זה היה הרבה יותר מעודן.
(וזה בלי קשר לכך שאני לא ממש חושבת שמה שאד עשה מקביל באמת למה שדין עשה מבחינת אנוכיות המעשה, אבל בסדר).

ובכל זאת, מאוד אהבתי את הפרק ונהנתי ממנו. גם אני חשבתי בהתחלה ישר על טולפה, כי זה מה שהיה איתם גם בפעם הקודמת. אהבתי את זה שדין לא קונה מההתחלה את "האיש הרזה". הוא ישר קולט שמדובר פה באיזה זיוף של האינטרנט. נכון שזה נובע בעיקר מזה שהוא בן אדם עקשן שנוטה להצמד לדעות שלו, אבל זה גם תמיד מראה על כמה שפשוט יש לו חושים חדים בכל מה שקשור לציד. הוא באמת טועה בהרגשות שלו לעיתים רחוקות.

בסך הכל, הם עשו סגירה טובה לסיפור הזה של מכסחי הרוחות, שמלווה אותנו מעונה ראשונה. כנראה ככה זה היה אמור להסתיים- שהם יתבגרו, ידעו שהם לא באמת מתאימים לעבודה של ציד וימצאו לעצמם עניינים אחרים בחיים.

כל המריבה הזאת בין סאם לדין- אני מאוד מאוד מעריכה את סאם על מה שהוא עושה. בעיני, מכל מה שקרה לכל אורך העונות, זאת הפעם שבה סאם החליט סופית לעשות לדין את הטובה הכי גדולה שהוא יכול לעשות בשבילו, וזה ללמד אותו לחיות גם בשביל עצמו, ולא רק בשביל אחרים. אני ממש מקווה שהוא לא ישבר בזה למרות שברור שזה נורא קשה לדין, ומן הסתם גם לו, ואני מקווה שמתישהו דין ידע להעריך את זה.

Sivan 85

New member
והם שוב איתנו!

היי. חזרתי לחפור פה קצת בהמלצת ענת שהצטרפה אליכם

אז הפרק היה נחמד מבחינתי, אני אשמח להתקדמות בעלילה ולפחות פילרים אבל מה זה על טבעי בלי פילרים?
אז לא אתלונן!

אני מבינה למה כולם חושבים שסאמי מנסה להעביר נקודה ולעמוד על שלו ושצריכה להיות משמעות כלשהי למעשים של דין סוף סוף ולא לטאטא הכול מתחת לשטיח, באמת שאני מבינה את זה ומקבלת את זה באהבה, בל אני די חושבת שזה מאבק חסר טעם כי אני לא חושבת שדין מסוגל לשנות גישה.
אני באמת חושבת שזה בלתי נתפס לדין לחיות בעולם שבו סאמי הוא לא האחריות שלו.
תמיד ראינו במשימה שלו לשמור על סאמי כשליחות חשובה וצודקת אבל באיזשהו שלב זה הפסיק להיות שליחות והתחיל להיות אובססיה ודין לא ייתן לסאם למות, אני באמת לא חושבת שזה יקרה אי פעם.

אני ממש לא יודעת איפה אני עומדת בחילוקי דעות ביניהם, כי אני מבינה את שניהם אבל סאמי עולה לי על העצבים למרות ההבנה העמוקה שלי למה שעובר עליו, אני פשוט לא יכולה שלא להתרגז כשאני רואה אותו מתנהג כמו שהוא מתנהג לדין. ואני אוהבת את סאמי כל כך שאני ממש מתעצבנת על עצמי שאני מתעצבנת עליו, אבל זה פשוט קורה ואני פשוט מפרק לפרק כועסת עליו יותר ואני ממש רוצה שאו שהכול יתפוצץ כמו שצריך או שהם כבר יעברו את השלב הזה, כי זה פשוט לא טבעי (
) לראות אותם מתנהגים ככה.

זה באמת היה מעיק כל העניין של ההקבלה עם הסיפור של הגוסטפייסרס, הם גם בנו קו עלילה שלם כדי שיתאים 100% למה שקורה בין סאם ודין וכל משפט בודהה כזה של סאם והמבטי "תעשה לי טובה" של דין ממש לא התקבלו ברוח טובה אצלי, כי סאם הבהיר לו כבר ישירות מה לא בסדר, אנחנו לא זקוקים לרמזים ולא לסיפור מנחה, זה הרגיש לי קצת כמו פרק שנועד לסובב יותר עמוק את הסכין הנעוצה כבר והדבר שבאמת נהניתי ממנו בפרק זה התגובות של דין אליהם, כי באמת לא ראיתי מישהו שיכול להוציא אותו מדעתו כמוהם.

אז לסיכום, זה היה פרק בסדר גמור מבחינתי, אני יותר מחכה לדרמה שתבוא בהמשך אני מקווה

יעלי1232

New member
לפרקים הבאים מתוך ראיון עם ג'נסן.

אז היום היה ראיון עם ג'נסן בפודקאסט כלשהו של SPN, וכמה נקודות מעניינות:

הם כרגע מצלמים את פרק 20, והאחים עדיין לא השלימו (בעיניי זה הגיוני, עצוב אבל הגיוני) אז אל תפתחו ציפיות.
כמו שציפינו, העונה הולכת להמשיך עם DarkSide!Dean, ראינו את זה בפרקים האחרונים, ונראה את זה יותר בהמשך. אות קין משפיעה על זה , אבל לא רק.

וכמה ציטוטים מתוך זה שאין לי כוח לתרגם אז תסלחו לי

על ההשפעה של אות קין :0
Imagine Dean taking like a low dose steroid. It’s starting to effect his emotional state, it’s starting to effect his physical state, he’s getting a lot more short tempered and he’s feeling a lot more strength. He’s getting a lot less emotional about situations, and becoming more just kind of a tool … you know of hunting. And it’s starting to take its toll on him. And you’ll see that as the season starts to wrap up, where that’s going.

על ההריגה של הבאד גאי בפרק הקודם:
I think the line between black and white is becoming almost dangerously clear, um, the grey areas are becoming less and less as far as Dean’s concerned. You know, he’s always been a black and white kinda guy, but there’s always been a touch of stability as far as when it comes to what to do with humans who are bad, uh, and I think because of the Mark of Cain, and because of where this season is heading, and because of the tension between the brothers, I think that all leads to Dean just going ‘you know what? if, if you, uh, it you’re on the wrong side of my gun then I don’t care if you’re a monster or a bad guy you’re going down’

I think as far as his moral compass goes, I think that might have been shattered after Kevin and then after the conversations with Sam so he’s just… he doesn’t care. He doesn’t care who he works with, he’s just getting the job done.

למעלה