אהבתי אהבתי אהבתי!
וואו, כמה שנהנתי מהפרק הזה. נכון, לא ממש מקדם אותנו מבחינת העלילה הראשית, אבל איזה פרק טוב!
אהבתי את ג'ודי בפרק הזה. בכלל אני אוהבת שחוזרים לדמויות שראינו כבר, ובפרק הזה היא הייתה ממש מתבקשת (וד"א, הלוואי שיחזירו גם צ'ארלי, אני מתגעגעת אליה. העונה תכף נגמרת. לא בא לה לחזור מעוץ?)
אהבתי שמראים לנו עוד סוגים של ערפדים, קצת יותר "מתורבתים" וחושבים קדימה מרוב הערפדים שנתקלנו בהם עד עכשיו- במקום להרוג את סאם ודין על המקום הם מעדיפים לשאוב מהם דם כדי שיהיה להם צידה לדרך, מעדיפים שהאוכל מגיע אליהם במקום ללכת ולצוד בעצמם.
דין בסצנת הלחימה שלו בערפדים היה מרהיב, באמת. הזכיר לי קצת כשהוא נלחם בשדים בשביל להשיג את האות של קיין, לוחם בכל רמ"ח איבריו. יחד עם זה, השיחה של סאם איתו בסוף ("אתה לא קצת יותר מידי נהנה מזה?") הייתה בעיני מיותרת והאכלה בכפית. היה מאוד ברור כל הפרק שדין נהיה אלים יותר מבעבר.
בכלל, הפתיע אותי מאוד היחס שלהם לאלכס. מילא דין, אפשר לתרץ את זה באות של קין שמשפיע עליו, אבל איזה תירוץ יש לסאם, "טיהור הקן עדיפות ראשונה, אלכס היא רק עדיפות שניה"? ברצינות, דין? להציל חיים של ילדה אנושית (שעשתה מה שעשתה, בסדר, אבל באמת שיש לה נסיבות מקילות), פחות חשוב לך מאשר להרוג ערפדים? זה כל כך לא משהו שהיית אומר בעבר. ולמה סאם לא אמר כלום על סדר העדיפויות המשובש הזה?
אבל הכי קרעה אותי השורה הזאת, אחרי שדין הורג את הערפדים ובא לשחרר את סאם, הוא אומר לו: "Yeah, I know you wouldn't have done the same for me", אבל לא בטון מתלונן או עצבני או פגוע, אלא סתם במין השלמה פשוטה כזאת. וחוץ מזה שאני לא חושבת שזה נכון, פשוט כאב לי כמה דין לא מחשיב את עצמו. כמה הוא כבר בסדר עם המחשבה הזאת. דין, בבקשה, לא נשארו עוד הרבה פרקים לעונה, אתה לא יכול לעשות בשבילנו אפילו צעד בכיוון הנכון, שנדע שיש לך תקווה? אני יודעת שזה קצת הרבה לדרוש ממך, שיש לך את האות על היד ואבדון על הראש ומטטרון לטפל בו והכל. אבל בבקשה. כי ממש קשה לי כבר לראות אותך ככה.
אהבתי שהסוף של הפרק היה טוב (יחסית), כי זה נחמד וכי מגיע לג'ודי. אבל האמת שלא נראה לי כל כך הגיוני שאלכס הצליחה לא רק להשתחרר מהמחויבות והנאמנות שלה לאמא שלה, אלא לעשות את זה תוך כדי שהיא משתוקקת לדם אנושי (ראינו בעונות קודמים שערפד חדש שמתעורר מרגיש דחף כמעט בלתי נשלט לשתות דם). היא צריכה להיות אמיצה ומצפונית מאוד מאוד בשביל שזה יקרה. והיא דמות שהייתי שמחה שתחזור בפרקים הבאים.