עונשים בבית הספר

חושן4

New member
עונשים בבית הספר

שלום זהבה! אני פונה אליך,מתוך רצון לדעת אם וכאשר.......בני לוקח רטלין מתחילת השנה ולא היו בעיות מיוחדות אלא ביומיים כאשר בני החליט כי הוא אינו חייב לקחת את הרטלין. ביום הראשון שבני בן ה-6 לא לקח רטלין וזה היה היום השלישי מתחילת הלימודים הוא הגיע למנהלת (רץ במסדרון בסוף היום) ביום השני שהוא לא לקח רטלין בני הגיע למורת השילוב של בית הספר כאשר כ- 4 ימים לפני ישבנו בוועדת שילוב בעלי ואני ומהמצב של בנינו הודיעו לנו כי הוא מצליח ללמוד,לקרוא ובכלל ילד חכם מאוד הוא אינו זקוק למורת שילוב שאלתי היא :ביום שבני אינו לוקח רטלין האם מותר למורה להוציא את בני לכמה שעות מן הכיתה?.האם בני הקטן והחמוד כשיסרב לקחת את הריטלין ויפריע יוקצה וישב אצל המנהלת או אצל מורת שילוב ויענש על כך שלא הסכים לקחת את הריטלין?<. אני מבינה לליבה של אותה מורה כי אני מתמודדת עם ילדי וכן ילדים דומים לו בהתנהגות בגן הילדים בו אני עובדת כגננת. המלצתי למורה להתחיל איתו טבלת התנהגות מעכשו למרות שהוא ממשיך לקחת רטלין ואמרתי לה כי זה לא מקובל עליי שהיא מוציאה אותו מהכיתה במשך כשעתיים ויותר (יש לציין שהיא מורה שמשתדלת מאוד להבין את הילד לתת לו חיזוקים חיוביים וכו הסכמתי איתה כי עונש היא יכולה לתת ואף צריכה אך לזה אני לא מוכנה. האם את יכולה להבהיר לי ולאחרים מה הזכויות של ילדים היפראקטיביים? מה העונשים החוקיים? מה לא חוקי ?וכו כמה שעות יבלה ילד שערער את סמכות המורה מחוץ לכיחה בתודה רבה אמא חושן4

זהבה נ

New member
ברוכה הבאה חושן4 לפורום

אתך הסליחה אם לא עניתי לך בזמן הרצוי ואני מקווה שעדיין רלוונטי להשיב לשאלת. לשאלתך האם זה חוקי להרחיק תלמיד, כן זה חוקי אם מתקיימים תנאים לנושא ההרחקה, אבל אני אישית ממליצה לך קודם כל לערוך אולי מפגש בו תחשבו על תוכנית לעבודה עם הילד שלך בבית הספר, דבר שיכול לסייע בידו את השילוב בכיתה ולא להילחם על כן או לא חוקי הרחקה, לדעתי(אני לא מצויה בפרטים אלאל רק מכתיבתך)אולי המורה מתקשה לסייע לו להישאר בכיתה?, אולי קשה לו להישאר בכיתה? קשיי התנהגות והפרעת קשב הם יכולים להיות מיכשול לתלמיד מלהישתלב, כי בזמן אמת אין לו את הכישורים להיות קשוב והוא נודד למקומות אחרים מאופי הקשיים האובייקטיביים שלו, לכןם לא הייתי ממהרת להאשים את צוות בית הספר כי אים הייתי מנסה לגייס אותם לעזרתי על מנת לסייע לו. יש הרבה דרכים לסיוע היום לתלמידי עם הפרעת קשב וכדאי לך לפנות לפורום הפרעת קשב כאן בתפוז ותקבלי מהם הרבה טיפים לנושא. בנוסף, מצורף לך הקישור לחוזר מנכ"ל המביא את ההנחיות בנושא ההרחקה וההסבר להם נוהל הרחקת תלמיד מכיתה , כדאי לעיין בחוזר. הגדרה הרחקה משמעותה הוצאת התלמיד מהכיתה או מבית-הספר והשעייתו מהלימודים. יש כמה רמות להרחקה: הרחקה משיעור עד תומו על ידי המורה, הרחקה מכמה שיעורים באותו יום באישור המחנך. בהצלחה ושובי לעדכן אותנו בהתפתחויות.

למעלה