עונש משמים

עונש משמים

היום עברתי על יד רכב שחנה על המדרכה מתחת לשנאי וכבלי חשמל, כאשר ציפורים שעמדו על המתקנים הנ"ל והפרישו את הפרשותיהן קלעו "בול" בכל חלקה טובה של הרכב. יש דין, ויש דיין - גם בא על עונשו, וגם עונשו בא עליו...

isra533

New member
זה יכול להיות רעיון טוב

לאלף יונים שיפרישו את הפרשותיהן על רכבים שהחנו אותם על מדרכות או בפס אדום או בחניה של נכה ועוד. מבחינת "אם לכלכת, ילכלכו עליך"

מחזק את מה שהסברתי כמה פעמים:

החוק מהווה מסגרת מינימלית של התנהגות נכונה, ועל האזרח להוסיף עליו שיקולים המתייחסים לתנאים בהם הוא פועל בכל רגע נתון. אם מפריע לך לחטוף הפרשות יונים על הרכב, אני בטוח שפעם אחרת תשתדל שלא לחנות מתחת לשנאי, גם אם זה מקום חוקי.

תראה, נוכח הרבה תופעות צריך לשמור

על קור-רוח ושיקול-דעת, במיוחד בסביבה הקרויה כביש או דרך, ובוודאי שאין טעם לנסות לחנך ולתקן את העולם, או להיכנע ליצר הנקמנות. לפעמים אתה רואה שבכל זאת מישהו שילם מחיר (גם פעוט ומשעשע) על מעשה פסול - ואז, גם בלי הצורך לנהל את החשבונות של ריבונו-של-עולם, אתה לומד דברים שגם אינם כלולים ב"שיעורי אזרחות".

Sea Urchin

New member
אני מוכן לקבל כפול

תמורת מודעה כתומה שתודבק בדבק לחלונו של אותו נהג ובה יהיה כתוב "הינך חונה במקום אסור", ואני אבוא ואוסיף "יא בהמה!".

כעסך ותסכולך מובנים נוכח מקרים

כאלה - במיוחד כאשר נמצאים מקומות חניה חוקיים בשפע במרחק 20 מטר משם (כמו שהיה במקרה שתיארתי). אבל אדם צריך לכבוש את יצרו, להשתדל להימנע מאלימות (כולל מילולית), ולפעול למען החדרת נורמות תרבוביות בחברה. הרי לא כדאי לרדת לרמה של אותו עבריין, נכון?

למעלה