עונש קולקטיבי לאחים...

עונש קולקטיבי לאחים...

חשבתי על צורת חינוך בכדי ללמד את הילדים שלי איך כדאי להם להתנהג. כאשר אחד מקלל את אחיו(ממש ניבולי פה) אני מכניסה אותו לחדר שלו וגם את אחיו לחדר שלו.(כל אחד לחדרו). הסיבה היא (גם הסברתי לילדים) שכאשר אחד מקלל הוא בעצם מלמד את אחיו לקלל. ולכן בפעם הבאה אחיו יקלל אותו,כלומר ישתמש במה שלמד ממנו נגדו. ישנה מחויבות לאחר והאחריות היא של כולם שיהיה נעים להיות ביחד. לפחות ברמת הדיבור. סיבה נוספת היא שכאשר אחד ירצה לנבל את פיו הוא יחשוב שהוא גם אחראי לכך שאחיו נענש ויחשוב עם כדאי לו... האם זהו צעד נכון? אשמח לתגובה. תודה.

sombol1

New member
לדעתי עדיף שכר קולקטיבי על התנהגות טובה

אני פחות בעד עונש אלה יותר בעד שכר ועידוד ומילה טובה כי ריב בין אחים זה דבר די טבעי ולא בטוח עד כמה העונש ישנה את הטבע.... מובן שאם המצב ממש רע עד לאלימות פיזית אז צריכים להעמיד גבולות אבל לי יש 2 בנים בני 3 ו5 וכל פעם שהם עוזרים זה לזה אני משבח אותם הם גם יושנים באותו החדר ולא בחדרים נפרדים אוכלים יחד ארוחות ערב משותפות הכל באוירה של כיף להיות ביחד ושמלהיות ביחד מרוויחים יותר כשהם ירגישו את הטוב והרווח הם בעצמם ירצו להיות בזה.

נראה לי שזה מתכון לתסכול אצל הילדים..

האמת שלא ממש משנה מי צודק משנה איך אנחנו עובדים על קשר טוב ביננו האחים ואיך יותר נעים ונחמד שהאוירה טובה לעומת הצעקות המכות וכו..אנישמה דגש לאו דווקא ל"אשם" בריב כי זה כל הזמן מתהפך פעם זה ופעם זה..משתדלת להתיחס לטיב היחסים בינהם למערכת היחסים בבית בין כולם וכמה שזה משפיע על כולנו. אצלי אם אחד מהם עבר כל גבול הוא מורחק מהריב לחדר להיות קצת לבד, אני שואלת אותו אם להיות לבד זה נעים לו? אני מחזירה אותו לאחר ששאלתי אם היצר שלו נרגע..זה לוקח חצי דקה. אבל אני משתדלת לא להפעיל מרות וסמכות קולקטיבית גם בהצבת הגבולות כי לכל אחד אופי טמפרמנט שונה ומצבים שונים שעוברים עליו.

עוד משהו על עונש קולקטיבי

הם ייצרו קואליציה משותפת נגדך עם זמן ילמדו לנחם אחד את השני וגם ליצור מעשה קונדס משותפים נגד אמא... יש לי תאומים אז זה מיד עלה לי בראש ברור!!

ק3ת אח7ת

New member
השאלה שצריכה להשאל היא

האם בכך את מטפלת בשורש הבעיה או רק מעצבת התנהגות ?

תודה על התשובות

אני מנסה להראות להם איך בבחירה שלהם לקלל ( והכוונה היא שסתם כך הם מדברים בשפה גסה ומעליבה כשמשהו לא נראה להם אצל האחר..ולא במהלך ריב רציני ומלא אומוציות) איך הם פוגעים גם בשני בעצם הבחירה שלהם. כמובן שכשהם שניהם עולים למעלה לחדרים הם כבר יוצרים בינהם באיזה שלב חיבור מחדש,אבל נראה כי החיבור הפעם מגיע מההרגשה ששנינו שותפים לאותה הצרה ...אין לי בעיה שיעשו בינהם ברית ורק בכדי להעביר אותם לרמה אחרת של דו שיח.

למעלה