עונש??

maor77

New member
עונש??

שלום לכולם אני רוצה לעשות סקר קטן בפורום מה לדעתך צריך להיות העונש של אדם אשר התעלל בבעל חיים ובסוף התגובות אני יגיד מה אני חושב שהעונש צריך להיות תודה על שיתוף הפעולה

pppliat

New member
תשובה-----------

לדעתי צריך העונש למעשה התעללות בבעלי חיים להיות אותו עונש שנותנים למישהו שהתעלל בבן אדם. אין הבדל ברמת הסבל ובעוגמת הנפש של שניהם.

דדי שי

New member
תלוי בנסיבות. ברוב המקרים- שום עונש

במקרה של התעללות בלתי-ממוסדת, הנובעת מתוך יצר תוקפנות ואכזריות גרידא- יש להעניש את המתעלל בחומרה- מאסר בפועל למשך שנים רבות. אבל רוב המקרים של התעללות כיום אינם תוצאה של אכזריות גרידא, אלא באים כחלק מפרקטיקות חקלאיות מקובלות ושגרתיות- בתעשיית הבשר, הביצים והחלב. זהו עוול חמור מאוד, אבל לא ניתן להטיל האשמה על אדם אשר פועל לא מתוך רועו ליבו שלו, אלא מתוך ציות למוסכמות חברתיות פגומות. כל עוד צורות ההתעללות הללו נחשבות כמקובלות, אין להעניש את האנשים הנוהגים בהן- על אף הסבל העצום שהם גורמים לו. אני מקווה שתבינו שאין אני מקל ראש בפגיעה בבעלי-חיים- אני לוקח את הנושא ברצינות רבה מאוד. אני פשוט נוקט בגישה מעשית הדורשת לטפל בשורש הבעיה, ולא להתעסק בנקמנות קטנונית.

דדי שי

New member
ממש ממש לא

דבר ראשון, האנלוגיה שהבאת היא ממש לא מתאימה- אתה יוצא מתוך הנחה שהפעלת בית בושת זהה במהותה לאינוס? גם אם אתה רואה זנות מאוד בחומרה, אני חושב שאין מה להשוות למצב בו כופים על מישהי יחסי מין על ידי אלימות פיזית. עכשיו, לעניין: אני לא חושב שהתעללות ממוסדת בבעלי-חיים היא מותרת. ממש, ממש לא. כל צורה של התעללות בבעלי-חיים היא פסולה לחלוטין, וצריכה להפסק. מה שאני אומר הוא שהאנשים הגורמים להתעללות ממוסדת אינם ראויים לענישה, מכיוון שפסול ככל שיהיה המעשה שלהם, הם לא אשמים שנולדו לתוך מערכת שבה התעללות ממוסדת בבעלי-חיים מקובלת. אני חושב שעלינו לשנות את המערכת, ולא להעניש את האנשים עצמם.

lilithmm

New member
הערה

כל עוד סחר בבע"ח לצרכי בשר חוקי, אין כ"כ מה לעשות. בני אדם הורגים בע"ח בתעשיית המזון ע"מ לאכלם, לא ע"מ להתעלל בהם. בדרך יש התעללות נוראית, אבל זו לא השאלה. תסכים איתי שאם היתה דרך לגדל בשר על עצים באותה עלות היו מפסיקים את ההתעללות במשק ומסחר בבע"ח לבשר מייד. העניין כאן נוגע בהתעללות לשם שעשוע עצמי בלבד.

לילךLilach

New member
התעללות זאת התעללות ../images/Emo88.gif

אין דבר כזה ,לא אשם כי ציית למוסכמות חברתיות , כל מי שפוגע בחפים מפשע במיוחד כשכוונתו להתעלל ולגרום פגיעות ,לדעתי חייבים להחמיר עימו את הדין. כיום העונשים בארץ לא מספיק חמורים ,חייבים לתקן את החוק כך שהעונש יהלום את חומרת הפשע: לדעתי התעללות בבעלי חיים ובכלל בבני אדם ,זה אחת הרעות החולות שכל חברה חייבת לתקן ומייד !!!!! אם אדם חולה במחלת האלימות ,שיטפל בעצמו ,שילך לטיפולים פסיכולוגים יעסה הכל כדי להרפא מהרצון שלו לגרום כאב לאחרים (בעלי חיים ובני אנוש). כמו שאתה בודאי יודע היטב ,אז אפילו בצבא שחייבים לקיים שם פקודות, ישנו מושג שנקרא: "פקודה לא חוקית בעליל" ,זה אומר שכל אדם צריך להפעיל שיקול דעת ולא להגרר אחרי ציבור מסויים שמנסה להשפיע עליו לעשות מעשים שליליים ולא מוסריים !!!

למעלה