עוסק מורשה - כיצד מדווחים על חשבון חשמל עבור דצמבר?

Ran Cal

New member
עוסק מורשה - כיצד מדווחים על חשבון חשמל עבור דצמבר?

אני שכיר וגם עוסק מורשה שעובד מהבית,
אני מדווח על 20% מהוצאות הדירה, הבעיה היא שחשבון החשמל הוא דו חודשי,
החשבון האחרון שקיבלתי היה עבור אוקטובר-נובמבר,
אבל החשבון הבא יתקבל רק בתחילת פברואר, והוא יהיה עבור החודשים דצמבר 2016 וינואר 2017.

אני רוצה לבצע כעת את הדיווח הדו חודשי עבור נובמבר-דצמבר,
לפני כן לא היתה לי בעיה לדווח רק בתקופה הבאה, אבל הבעיה היא שזו התקופה האחרונה בשנה,
כעת אני אדווח את נובמבק-דצמבר, וזהו, השנה נסגרת,
כאשר אקסל את החשבון של דצמבר-ינואר אוכל לדווח את ינואר עבור 2017,
אבל מה עם דצמבר 2016? מתי אפשר לדווח אותו?
האם לדווח כעת על בסיס הערכה (ללא חשבונית)?
האם הוא יכנס לשנת הדיווח הבאה? (ואם תאורטית אני אסגור כעת את העוסק המורשה, איבדתי את חודש דצמבר?)

הכוונה היא דיווח כעת לטובת קיזוז מע"מ, ובהמשך דיווח שנתי עבור 2016.

דרור ים

New member
אני חושב שאתה מבלבל בין תאריך ההוצאה לבין תאריך החשבונית

יש שתי שיטות דיווח של הוצאות והכנסות: "מזומן" ו-"צוברת".
מזומן = המועד הקובע הוא המועד שבו שילמת את חשבון החשמל (בבנק או בדואר).
צוברת = המועד הקובע הוא מועד הפקת החשבונית של חברת חשמל.

מרבית העוסקים הקטנים מדווחים לרשויות לפי השיטה הצוברת. כלומר בדוח מעמ של חודשים 11-12/2016 אתה מכניס את החשבונית שהתאריך שלה נופל בתקופה. זו ככל הנראה תהיה חשבונית עבור החשמל שצרכת בחודשים 9-10/2016.

אם נמשיך בדוגמה זו, אז אם החשבונית של חברת חשמל עבור חודשים 11-12/2016 תתעכב (אין סיכוי, אבל נניח ...) והם יפיקו אותה רק ב 1/5/2017. אז תוכל לדווח אותה רק בדוח מעמ של 5-6/2017 שיוגש ב 15/7/2017.

בשיטה הצוברת אין בכלל התחשבות מתי שילמת לספק או אם בכלל שילמת לו. חשובה רק בחשבונית שלו. מצד שני אין התחשבות האם לקוח שלך שילם לך. אתה תשלם מעמ ומס הכנסה גם אם הוא לא שילם לך.

Ran Cal

New member
אתה צודק, הבהרה

אכן בלבלתי, אני אכן מדווח דו חודשי בהתאם לתאריך החשבונית,
כלומר, החשבונית האחרונה שקיבלתי היא של 29.11.2016,
ולכן היא תכלל בדו"ח מע"מ של נובמבר-דצמבר 2016.
&nbsp
הבעיה היא שהחשבונית הבאה תתקבר בסוף ינואר 2017, והיא תהיה עבור דצמבר 2016 וינואר 2017.
&nbsp
1. לפי שיטת הדיווח הצוברת, היא תכלל בדו"ח מע"מ של ינואר-פברואר 2017, נכון?
2. בדו"ח השנתי לשנת 2016, אני אמור להכליל חלק מהחשבונית של דצמבר-ינואר?
3. תאורטית, עד בסוף 2016 אני סוגר את העוסק המורשה, אז איבדתי את היכולת להזדכות על המע"מ של דצמבר 2016?

דרור ים

New member
בשיטה הצוברת

לפי השיטה הצוברת אתה מכליל בדוח מעמ של 11-12/2016 רק חשבוניות שהתקבלו בתקופה זו.
אין התחשבות שצרכת את החשמל בתקופה הזו. קובע רק תאריך החשבונית.

זה המקור לעצה הקבועה של רואי החשבון בכל סוף שנה להקדים הוצאות ולאחר הכנסות. כלומר, אם אתה מתכוון לקנות מחשב אז קנה אותו ב 31/12/2016, ואם יש לך לקוח לחייב אז חייב אותו ב 1/1/2017 (ולא הפוך).

לשאלתך, אם תסגור את העסק ב 31/12/2016 אז כן תאבד את המעמ של כל הספקים שיחייבו אותך אחרי מועד זה. בפועל עסקים לא נסגרים כך ב-"בום", אלא לאחר שהם מפסיקים לפעול, הם ממשיכים לדווח למעמ ולמס הכנסה במשך שנה-שנתיים נוספות. רק לאחר שברור שאין יותר הוצאות (ומה שחשוב יותר לרשויות: אין יותר הכנסות) הם סוגרים את התיק. בתקופה הזו תהיה לך הזדמנות להתקזז על המעמ של החשבוניות שתגענה מהספקים עבור הוצאות שהיו לך כשהעסק היה פעיל.

Ran Cal

New member
הבנתי, תודה רבה לך, ורק שאלה קצרה אחרונה:

בדיווח הדו חודשי לרשויות עבור 11-12 לשנת 2016, חשבונית החשמל עבור דצמבר-ינואר לא תכלל כמובן,
היא תכלל בדיווח של חודשים ינואר-פברואר 2017.
&nbsp
השאלה היא מה ההשלכה על הדו"ח השנתי שאני אמור להגיש עבור שנת 2016,
האם החלק היחסי (דצמבר 2016) של החשבונית שטרם קיבלתי אמור להכלל בדו"ח של שנת 2016 (שיוגש באפריל/מאי 2017 להבנתי)?

מה עניין עושה עניין

בשנת 17 תכניס הוצאות של חשמל 11-12/16
בשנת 18 תכניס הוצאות חשמל 11-12/17
וכך תמשיך
גם כאשר אני מוכר ב6 תשלומים . מעביר את המע"מ מיד
וגם כאשר אני קונה ב6 תשלומים. מקזז את המע"מ מיד
החיים הם לא שחור ולבן . יש גם אפור וורוד

דרור ים

New member
אין הבדל

הדוח השנתי משקף את הדוחות החודשיים שלך. סה"כ המחזור (החשבוניות שהפקת) במהלך השנה צריך להיות זהה לסך ההכנסות שאתה מדווח בדוח השנתי.
כך גם אם ההוצאות -- סה"כ ההוצאות שדיווחת בדוחות המעמ החודשיים צריך להיות זהה לסה"כ ההוצאות בדוח השנתי.
כלומר, החשבונית של 11-12/2016 שתאריך ההפקה שלה (נניח) הוא 1/1/2017 לא נכנסת לדוח השנתי של שנת 2016.
זה ממש ממש לא מסובך. פשוט לך עם התאריך של החשבונית של הספק וזהו. אל תנסה לשייך אותן לשנת הפעילות שבה השתמשת בשירותים של הספק.

הערה:
כל זה נכון לעסקים קטנים ולהוצאות קטנות. יש קונספט בהנהלת חשבונות של שיוך הוצאות להכנסות שהתקבלו מהן. אבל זה ממש ממש לא רלוונטי לעסקים קטנים. אם לדוגמה, היית כורה זהב ובשנת 2016 צרכת חשמל בשווי 10 מיליון ש"ח (החשבונית התקבלה ב-2017) וכרית זהב בשווי 11 מיליון ש"ח, אז לא היית רוצה לשלם מס הכנסה על 11 מיליון ש"ח ב-2016 ולהצהיר על הפסד של 10 מיליון ש"ח בשנת 2017 (ומבחינה חשבונאית זה גם לא מייצג מה שקרה בפועל בעסק). לכן רו"ח שלך כן היה משייך את החשבונית (למרות התאריך שלה) לשנת 2016 בכדי שהרווח יהיה רק 1 מיליון ש"ח (ולא 11 מיליון ש"ח). שוב, זה לא רלוונטי לעסקים קטנים ולסכומים קטנים יחסית.

למעלה