עוסק מורשה - עבודה על בסיס חשבוניות או קבלות?

0ri 0r

New member
עוסק מורשה - עבודה על בסיס חשבוניות או קבלות?

קראתי בפורום תשובות סותרות (או שרק אני לא הבנתי נכון), בנוגע לאופן ניהול הספרים,
וזאת כאשר צורת העבודה היא הפקה של חשבונית מס בסוף כל חודש, וקבלת התשלום מהלקוח לאחר 10 ימים.

בכל פעם שאני צריך לדרוש תשלום, אני אפיק חשבונית מס, אשלח ללקוח ואשמור עותק בקלסר תיעוד פנים.
בכל פעם שאקבל תשלום מהלקוח, אפיק קבלה, אשלח אותה ואשמור עותק בקלסר תיעוד פנים.
בכל פעם שאקבל דרישת תשלום מספק, אקבל חשבונית מס ואוסיף אותה לקלסר תיעוד חוץ.
בכל פעם שאבצע תשלום לספק, אקבל קבלה ואוסיף אותה לקלסר תיעוד חוץ.

השאלה היחידה שלי היא מתי יש לעדכן את ספר התשלומים והתקבולים/יומן הרופא שמחליף אותו במקרה של רופא,
האם לכתוב בו את פרטי ההכנסה כאשר הנפקתי חשבונית מס או כאשר הנפקתי קבלה?
האם לכתוב בו את פרטי ההוצאה כאשר קיבלתי חשבונית מס או כאשר קיבלתי קבלה?

Itzik RDVC

New member
המלצה חברית.... קח לך יועץ מס/רו"ח

כעצמאי מזה 11 שנה אני יודע שבתחילת הדרך צריך עזרה להבין את כל נושא החשבונית/קבלה וכיו"צ

אבל גם אחרי 11 שנה יש עדיין מה לשאול ומה לבדוק ולכן דעתי האישית שכל עסק כדאי שילווה על ידי יועץ מס או רו"ח.
העלות לא גבוהה לעסק קטן ושווה כל שקל... (כמה מאות שקלים בחודש)

אני לא יועץ מס ולכן כך את דברי בערבון מוגבל, אבל לדעתי עסק קטן לא חייב להוציא חשבונית לפני שהוא מקבל את הכסף בפעול.
כי מה שיתכן ויקרה שאם יאחרו בתשלום, אתה תשלם מע"מ על כסף שלא קבלת.... ככה אתה ממן את הלקוח שלך.

לכן צריך לשלוח פרופרמה, שזה דרישה לתשלום ואחרי שקבלת את הכסף לשלוחי קבלה וחשבונית או אחד שמאוחד... ממליץ לך לעבוד עם מערכת ממוחשבת, יש היום המון חברות שמספקות לעסקים קטנים בעלות שפחותה מהדפסה...

אני עובד עם "חשבונית ירוקה" ומאוד מרוצה אבל יש המון חברות שאפשר לבדוק, מדובר לעסק קטן בהוצאה של 100-150 לשנה אם אני לא טועה.

בהצלחה

ואם אתה צריך המלצה על יועץ מס או רו"ח, אשמח לתת לך אם תפנה אלי בפרטי ותגיד לי מאיזה אזור אתה

aribhour

New member
מצטרף להמלצה הקודמת: קח ייעוץ של רו"ח, ותשתמש בתוכנת הנה"ח

1. רו"ח טוב ואחראי ילמד אותך את כל מה שאתה צריך לדעת בנוסף לדברים שאתה שואל.
2. תוכנת הנהלת חשבונות טובה תסייע לך לנהל את ההתנהלות הכספית של העסק בצורה סדורה ושיטתית על פי תקנות המס וגם על פי כללים עסקיים מקובלים.
3. רואה החשבון שלך יבדוק את הנתונים שהזנת פעם בחודש/פעם בחודשיים לפני הגשת דו"ח מע"מ ופעם נוספת, יסודית יותר, בעת הגשת הדו"ח השנתי ויתקן שגיאות/ישלים את מה שצריך.
ממליץ להשתמש בלינט-תוכנה רשומה ומוכרת להנהלת חשבונות חינם בענן כאן: https://www.linet.org.il/
למען הגילוי הנאות, אני ממפתחי התוכנה ובעליה.

למעלה