זקוק לייעוץ מס
New member
עוסק מורשה
שלום אני שכיר ובנוסף לכך עצמאי
כעצמאי היו לי השנה הכנסות רק במחצית הראשונה של השנה ורואה חשבון הגיש לי את הדוחות כשהיו לי הכנסות
מחודש יולי אין לי הכנסות כעצמאי
יש לי עדיין הוצאות למרות העדר הכנסות כעצמאי
למשל אני קונה מכשור מקצועי או נוסע לכנס מקצועי בחו"ל
לפיכך חשבתי שאם אני לא אסגור את התיק שלי כעצמאי (עקב העדר הכנסות), אוכל בסוף השנה לקבל החזרי מס על ההוצאות שלי שעדיין קיימות
בינתיים אני מדווח כל חודשיים 0 הכנסות למע"מ ומס הכנסה
אין לי רואה חשבון קבוע
האם אני עושה טעות?
בדו"ח של המע"מ מילאתי בכל השדות 0 ש"ח
אבל כן היו לי הוצאות (כנס, טיסות, ציוד מקצועי וכדומה). האם הייתי אמור לרשום אותם בדו"ח מע"מ (ואז בעצם יוצא מס שלילי, לא?)
שאלות:
1. האם אני צודק שלא סגרתי את תיק עוסק המורשה כדי לקבל החזרי מס בסוף השנה על ההוצאות שיש לי במחצית השניה של השנה, למרות העדר ההכנסה כעצמאי?
2. האם אוכל פשוט לקחת יועץ מס בסוף השנה שיעשה לי סדר בבלאגן? בינתיים אני מדווח בדו"ח מעמ ומס הכנסה 0 שקלים בכל מקום (כי אין לי הכנסות, אבל כן יש לי הוצאות). האם זו טעות?
תודה
הזקוק לייעוץ
![](http://timg.co.il/f/Emo53.gif)
שלום אני שכיר ובנוסף לכך עצמאי
כעצמאי היו לי השנה הכנסות רק במחצית הראשונה של השנה ורואה חשבון הגיש לי את הדוחות כשהיו לי הכנסות
מחודש יולי אין לי הכנסות כעצמאי
יש לי עדיין הוצאות למרות העדר הכנסות כעצמאי
למשל אני קונה מכשור מקצועי או נוסע לכנס מקצועי בחו"ל
לפיכך חשבתי שאם אני לא אסגור את התיק שלי כעצמאי (עקב העדר הכנסות), אוכל בסוף השנה לקבל החזרי מס על ההוצאות שלי שעדיין קיימות
בינתיים אני מדווח כל חודשיים 0 הכנסות למע"מ ומס הכנסה
אין לי רואה חשבון קבוע
האם אני עושה טעות?
בדו"ח של המע"מ מילאתי בכל השדות 0 ש"ח
אבל כן היו לי הוצאות (כנס, טיסות, ציוד מקצועי וכדומה). האם הייתי אמור לרשום אותם בדו"ח מע"מ (ואז בעצם יוצא מס שלילי, לא?)
שאלות:
1. האם אני צודק שלא סגרתי את תיק עוסק המורשה כדי לקבל החזרי מס בסוף השנה על ההוצאות שיש לי במחצית השניה של השנה, למרות העדר ההכנסה כעצמאי?
2. האם אוכל פשוט לקחת יועץ מס בסוף השנה שיעשה לי סדר בבלאגן? בינתיים אני מדווח בדו"ח מעמ ומס הכנסה 0 שקלים בכל מקום (כי אין לי הכנסות, אבל כן יש לי הוצאות). האם זו טעות?
תודה
הזקוק לייעוץ