עוסק מורשה

gaya45

New member
עוסק מורשה

האם עוסק מורשה(מדובר בעסק קטן) חייב שיהיה לו רואה חשבון או יכול לבד?

יכול לבד

עוסק מורשה יכול לבד, ויכול גם אצל יועץ מס.
לא ממליצה גם בעסק קטן להתעסק לגמרי לבד, העלות של דוח שנתי אצל יועץ מס היא לא גבוהה ושווה את ההשקעה.

יש כאלה שמסיידים לבד את בדירה

יש כאלה שיודעים לתקן אינסטלציה .
אם אתה יודע לבד אז תעשה . אין חוק שחייבים רואה חשבון כמו בחברה בע"מ
אני מנהל הכול לבד כולל הצהרת הון . וחסכתי הרבה מאוד כסף . גם לי וגם לבת שהיא עוסק פטור

ויש כאלה שרק חושבים שהם יודעים

אם עשית לבד כל הכבוד לך , אבל יש כאלה שיוצרים לעצמם נזקים עקב חוסר ידיעה.
לסייד בית זה לא כ"כ מסובך לבד, ואין מה להסתבך.
אם אתה מסתבך בענייני כספים אתה יכול להתקע עם הבעיות האלה שנים רבות.

einatgross1

New member

יועצת המס לידיעתך

אני נישום במס הכנסה מישנת 69 . עוד בתקופה ששאלו בהצהרת הון בשנת 72 מאיפו הכסף לבית . הבאתי פתק מההורים שנתנו . וזה הייה מספיק
אני מבין אותך שאת מחפשת לקוחות .
אבל כתבתי מי שמבין ויודע . אם כותבים את האמת לעולם לא מיסתבכים . כי מי שיש לו הון שחור . גם רואה חשבון לא יעזור .
לכן חסמת אותי באתר בפורום שלך . שאני מיעץ שם איך לנהל ספרים לבד עים ידע מינמלי
אז אני לא רק חושב שיודע אלה באמת יודע. אני מנהל לבד מישנת 69 וביתי לבד מישנת 98 לערך לבד
כמה כסף חסכנו הון תועפות במשך השנים

מה הכוונה ??

מי שיודע לנהל ספרים לבד. וזה לא תורה גדולה מי שיש לו עסק קטן ללא עובדים . חוסך לפחות 300 ש"ח בחודש . ודו"ח שנתי . 1500 ש"ח פעם בשנה . והצהרת הון פעם ב5 שנים . כותבים את האמת . אז אין מה לפחד .
מס הכנסה מחפש הון שחור . הון לא מוסבר . ולא איזה טעות בחישוב

אני עצמאי מישנת 69 תעשה חשבון כמה חסכתי . הבת שלי עוסק פטור 15 שנה . שנינו מנהלים עם תוכנה את כול החישובים .

כמובן מי שיש לו זמן וידע . לי יש

einatgross1

New member
הבנה עיסקית טובה יותר של העסק!

בהחלט,
מי שאוהב תחום זה, יש לו ידע וזמן-מומלץ!
מאפשר הבנה עיסקית טובה יותר של העסק!

PhileasFogg

New member
אכן, הדרך הזו באמת הרבה יותר מומלצת.

אבל מכאן ועד "כל אחד יכול לעשות את זה" רחוקה הדרך.

והבעיה היא, שהרבה בעלי-עסקים חושבים בטעות שהם יודעים איך למלא דו"חות, אבל במציאות הם לא יודעים. צריך להבין שניהול חשבונות זו מיומנות שצריך ללמוד, ולא משהו מובן מאליו שאפשר לעשות סתם ככה.

מה שכן, אם יש לך עסק פשוט וללא עובדים, אין שום סיבה בעולם לשלם בכל חודש למנהל חשבונות. את משימת הדו"ח השנתי, לעומת זאת, כן מומלץ לתת איש מקצוע, אלא אם את משוכנעת ב-100% שאת יודעת מה את עושה.

אני, למשל, השנה הולך להגיש את הדו"ח לבד, כי הוא יהיה מאוד מאוד פשוט. אבל ב-2014, כשאני אצטרך להתחיל לדווח על הוצאות ואולי אפילו לנהל מלאי, אני לא אחלום לעשות את זה לבד. כי אני מודע למגבלות של הידע שלי. ומלבד הסכנה שבלחטוף קנס על טעות טכנית טפשית, יש גם את העניין שאדם מומחה יכול למקסם את ההחזרים על ההוצאות. ולא צריך להיות מדען טילים כדי להבין מה חוסך יותר כסף, במקרה הזה.

PhileasFogg

New member
לכתוב "מי שיודע יכול לבד" לא ממש עוזר...

קשה לי מאוד להאמין שבפורום הנהלת חשבונות חסמו אותך רק בגלל שכתבת אמירה כללית שכזו.

ובינתיים, העיצה היחידה הקונקרטית שכן נתת בשרשור הזה, היא דווקא עיצה גרועה: "כותבים את האמת, ואז אין מה לפחד".

זה פשוט לא נכון. כלומר, כן, ברור שלכתוב את האמת זה כלל יסודי שבלעדיו הבן-אדם יסתבך מהר מאוד. אבל גם אם אומרים רק את האמת, זה לא מונע מבן-אדם ליפול באיזושהי טעות טכנית בגלל חוסר ידע. ואני חושב שזה חסר אחריות לכתוב "אפשר לבד" מבלי להזהיר מהסכנות. זה מזמין אנשים להיכשל בטעות.

לגבי פורום הנהלת חשבונות שחסמו אותי

שם המנהלת היא רואת חשבון . למה היא מנהלת את הפורום? כי רוצה לדוג לקוח לקוחות
לכול מי ששואל היא מציאה ליפנות לאיש מיקצוע . וטעות עלולה לעלות ביוקר
אני עונה שאפר לנהל לבד ספרים למי שמבין .
אני מקלקל לה את הפרנסה

יתר הדברים שכתבתה זה סתם קשקשת ברשת . דברים ללא היגיון .
ניהול ספרים לבד לעסק קטן במיוחד עם תוכנה זה שטיות
מס הכנסה לא מעניש על טעיות . רק אלוהים מעניש על טעיות
אומרים שעים ידיים זרות טוב לדחוף פחם
מנהלי חשבונות לא טועים? יש להם מאות לקוחות
לכול לקוח מקדישים 5 דקות בתיק
כתבתה סתם שטיות במיץ עגבניות

כול התוכנות טובות . כי צריך אישור של מס הכנסה

ולתוכנה יש אישור . בלי אישור אסור לעבוד איתה
תלוי יש מלאי אין מלאי . תלוי במחזזור שלך . כי יש כול מיני אפשריות של תוכנה שכירות . קניה . לי יש תוכנת "ניהול" כבר 10 שנים מעולה . העיקר שיהייה רווח הרבה . תוכנה זה עניין שולי

למעלה