עוסק מורשה

meirc1

New member
עוסק מורשה

שלום אני צלם מתחיל ואני רוצה להתחיל לצלם אירועים באופן פרטי . האם כדאי לי להיות עוסק מורשה או חברה פרטית ? מה ההבדלים בינהם ? אני לא יודע אם יילך לי ולכן אני רוצה לצמצם כמה שיותר בעלויות מסביב כלומר על פתיחת עסק וכולי איך אפשר לעשות זאת (אני מתכוון לעבוד מהבית עם ציוד שכבר יש לי). האם נכון שאחרי שפותחים עסק מס הכנסה מתעלק עם הצהרות הון וזה לא משנה אפילו שסגרתי את העסק ונהפכתי לשכיר ? אולי מישהוא יכול להפנות אותי למאמר שדן בכל הנושאים האלה של פתיחת עסק עצמאי.

nirdagan

New member
פתיחת עסק

ישנם כמה הבדלים בעלויות ההקמה ובמיסוי בין עוסק מורשה לחברה בע"מ. לפי תיאור העסק שלך נראה לי שעוסק מורשה יהיה מספיק. זה כרוך בפחות בירוקרטיה ופחות הוצאות הקמה והנהלת חשבונות. אם העסק יתפתח כך שיהיו יתרונות מיסוי לחברה בע"מ, תוכל תמיד לפתוח חברה מאוחר יותר. מס הכנסה לא מתעלק, אלא נוהג להפעיל את סמכותו לבקש מאזרחי המדינה הצהרות הון ככל העולה על רוחו. ואכן עולה על רוחו לבקש הצהרת הון מאנשים שפותחים עסקים. אתה חייב שיהיה לך תיק במס הכנסה עם אתה עוסק, וכן אם אתה בעל שליטה בחברה בע"מ, כך שבכל מקרה סביר שתתבקש להצהיר על הונך כל כמה שנים לפי ראות עיניו של מס הכנסה. ניר

goldy

New member
עדיף שתצטרף כשותף לעסק פעיל

כשתהיה שותף, ולא סתם עובד מן המנייין, אני מניח שבעל העסק ישמח לשתף איתך פעולה באיך הוא מנהל את עיסקו. הכי טוב זה ללמוד מניסיון.

למעלה