עוסק פטור או עוסק מורשה?

עוסק פטור או עוסק מורשה?

מגיעים אלי הרבה לקוחות עם השאלה, מה עדיף לי לפתוח - עוסק מורשה או עוסק פטור?
אם גם אתם באותה סיטואציה, אל תקבלו החלטה לבד- התייעצו איתי עוד היום- 03-6131490 (שלוחה 5) או 050-6721399

קבלו מאמר שלי בנושא - לחץ כאן

אדון מנהל

חבל על המאמצים שלך בכתוב .
מהפורום לא יצא לך אף שקל רווח
במשך שנה התחלפו לפחות 5 מנהלים שחיפשו לקוחות בפורום ולא מצאו

בקשר לעוסק פטור/מורשה מה כדאי? . אם המחזור שלך מיתחת ל100 אלף.
רק עוסק פטור . אתה תמיד יותר זול . גם אם אתה לא מקזז את המע"מ של ההוצאות . כותב מי שמנהל את הספרים שלו לבד מישנת 1969 כן 69 . כולל הצהרות הון ודוחות שנתיים. כולל הבת שלי עוסק פטור ליצנית כבר כ15 שנה

קיזוז מע"מ תשומות

לגבי הלקוחות ככל והם עסקיים- אז המע"מ שקוף בין הלקוח לספק ולכן אין עניין בהכנסות.
לגבי ההוצאות- מי שיש לו הוצאות רבות משתלם לו להיות עוסק מורשה. להלן דוגמאות:
1. הוצאות רכב לרבות דלק וטיפולים (שני שליש מהם)
2. מי שקונה מחשב, מכשיר סלולארי יקר- המעמ על הוצאות אלו יכול להגיע ל מאות שקים.
3. בניית אתר אינטרנט ואחזקתו, קורסי שיווק והשתלמויות מקצועיות- גם כן הוצאות שיכולה להגיע לכמה אלפים
4. עסק שצריך להשקיע בציוד, לרבות אופנוע, ציוד להקמת העסק, סחורות ועוד.

שכ"ט שלי לחודש לעוסק פטור 100 ש"ח לחודש (כולל דוח שנתי)
שכ"ט שלי לעוסק מורשה זה 300 ש"ח לחודש (כולל דוח שנתי)
כך שההפרש הוא רק 200 ש"ח לחודש!

יש משפט שמי שחושב בקטן יהיה קטן! אני רוצה להדגיש- להרבה מלקוחותי אמרתי להם שמתאים להם להיות עוסקים פטורים, אך בטח לא לכל מי שחושב שהמחזור שלו יהיה מתחת ל 98 אלף.

התדמית עסקית שיש לעוסק פטור, בטח לאנשי העסקים הוותיקים שזוכרים את זה כמחזור נמוך, היא שלילית מאוד (ככל וזה רלוונטי לעסק) זה גם משהו שצריך לקחת בחשבון (לחלק מהעצמאיים).

אז כך לפי דעתי .....

מי שמקזז מע"מ על ציוד . כגון מחשב , קטנוע . כאשר הוא מוכר את הציוד . הוא מחזיר את המע"מ למדינה . כי הוא מוצאי חשבונית מכירה ללקוח . כל שזה לא נותן לו כלום עוסק מורשה
מורה לחשבון גובה עבור שיעור 100 ש"ח . עוסק פטור . הרויח 100 ש"ח

מורה עוסק מורשה . או שהוא לוקח 100 ש"ח + מע"מ . ואז הוא יקר ב17%
או לוקח 100 ש"ח כולל מע"מ ואז הרווח שלו הוא רק 84ש"ח

כך שתמיד עוסק פטור יותר זול מעוסק מורשה

מי שעושה מחזור של 95.000 ש"ח שמתוך זה הרווח נטו זה 90.000 ש"ח . ויש המון כאלה . אז רק עוסק פטור להיות . ומי שהרווח שלו רק 25.000 ש"ח. אז אולי כדאי להיות עוסק מורשה

הבת שלי ליצנית עוסק פטור מעל 15 שנה . היא עובדת עים בתי אבות . עריות. מתנסים . קבלני בידור . היא לא גובה מהם מע"מ .נותנת .תעודת חיוב . לרשיות . מקבלת את הצ'ק . שולחת לא תמיד קבלה . הנהלת החשבונות שלה ממוחשב . .
לא שייך לתדמית. התדמית זה מי אתה ומה אתה נותן .
תאר לעצמך יש לה חוג לקוחות גדול. פיתאום היא עוסק מורשה . כול הלקוחות שלה המחיר התייקר ב17% . הוצאות הם כימעט אפס . אין לה רכב מיסחרי .
.
אני הייתי עוסק מורשה מימתי שיצא החוק . העסקים ירדו . אני פנסיונר .
היום עוסק פטור . כול הלקוחות שלי נישארו נאמנים..בתי אבות קבלני בנייה .
ולספר לך סוד . המחירים לא ירדו אצלי ב17% . נישארו זהים. כך שהרווח עלה ב17%

אגב המחירים

שאתה גובה . עבור ניהול ספרים . הם באמת זולים . כולל ד"ח שנתי .
ממליץ בחום שיפנו אלך . למי שלא מנהל לבד את הספרים

אגב לא ציינתה כמה אתה לוקח על הצהרת הון . כי כול עוסק חדש . מיד מקבל דרישת הון לישלוח . בפתיחת תיק ברשיות

בהצלחה

תעריפי רואי חשבון

הם אכן נמוכים, לגבי עוסקים מורשים זה תעריף מתחיל (כמובן) מ - 300 ש"ח.
ככל ומעסיקים עובדים או פעילות גדולה יותר כך גם התעריף.

הצהרות הון - משתנה בהתאם להיקף הנכסים, כפי שאתה יודע אומנם יש בהתחלה דרישה להצהרת הון אך לאחר מכן יתכן ותהיה רק לאחר הרבה מאוד שנים.

עוסק מורשה או עוסק פטור?

רכוש שנרכש בדר"כ לא נמכר אלא נזרק ו/או איבד מערכו לכדי הפקת חשבונית הכנסה. אופנוע זה המקרה היחידי שלא וגם הוא מאבד מערכו לכדי סכום נמוך יחסית כך שגם ככה הרוויח העוסק/עצמאי.
אני אמרתי ככל ועסק עובד מול עסק לא מול פרטי!!! (ציינתי זאת גם במאמר שלי!).
מי שההכנסות שלו 95,000 ומדווח על רווח של 90,000 ש"ח ככל הנראה צריך להחליף רו"ח, מאחר וכנראה שהוא לא הכיר הוצאות של החלק היחסי של הדירה שמשמשת למשרד, הוצאות רכב, משרדיות, פרסום, חומרים וכו'. על כל 1,000 ש"ח הוצאה הוא הפסיד 17% ביטוח לאומי + 14% מס הכנסה = 21% = 210 ש"ח.

הבת שלך- כל הגופים שציינת הם עמותות (לענין בית אבות הם יכולים להיות הן עמותה והן עוסק מורשה). עמותה לא מזדכה על מע"מ ולכן היא כמו אדם פרטי לעניין מע"מ. אם היא היתה עובדת מול עוסקים מורשים (לרבות חברות) אז היא היתה מוסיפה 17% והיו משלמים לה באהבה ללא מילה אחת! כי הם מקבלים חזרה ממע"מ!
לגבי הפחתת המע"מ- הם לא היו ערים לזה, אבל מנסיון שלי ויש לי הרבה, העסקים יודעים להשוות ולהתאים את הסכומים עם מע"מ ובלי!
השבוע, לקוח שלי שהוא עוסק פטור הציע זול יותר ממשיהו אחר על נקיון משרד, כמעט היא לקחה אותו ואז היא הבינה שהוא עוסק פטור והעסקה בוטלה! היא הבינה שהיא לא תקבל את המעמ חזרה!

למעלה