עוסק מורשה או עוסק פטור?
רכוש שנרכש בדר"כ לא נמכר אלא נזרק ו/או איבד מערכו לכדי הפקת חשבונית הכנסה. אופנוע זה המקרה היחידי שלא וגם הוא מאבד מערכו לכדי סכום נמוך יחסית כך שגם ככה הרוויח העוסק/עצמאי.
אני אמרתי ככל ועסק עובד מול עסק לא מול פרטי!!! (ציינתי זאת גם במאמר שלי!).
מי שההכנסות שלו 95,000 ומדווח על רווח של 90,000 ש"ח ככל הנראה צריך להחליף רו"ח, מאחר וכנראה שהוא לא הכיר הוצאות של החלק היחסי של הדירה שמשמשת למשרד, הוצאות רכב, משרדיות, פרסום, חומרים וכו'. על כל 1,000 ש"ח הוצאה הוא הפסיד 17% ביטוח לאומי + 14% מס הכנסה = 21% = 210 ש"ח.
הבת שלך- כל הגופים שציינת הם עמותות (לענין בית אבות הם יכולים להיות הן עמותה והן עוסק מורשה). עמותה לא מזדכה על מע"מ ולכן היא כמו אדם פרטי לעניין מע"מ. אם היא היתה עובדת מול עוסקים מורשים (לרבות חברות) אז היא היתה מוסיפה 17% והיו משלמים לה באהבה ללא מילה אחת! כי הם מקבלים חזרה ממע"מ!
לגבי הפחתת המע"מ- הם לא היו ערים לזה, אבל מנסיון שלי ויש לי הרבה, העסקים יודעים להשוות ולהתאים את הסכומים עם מע"מ ובלי!
השבוע, לקוח שלי שהוא עוסק פטור הציע זול יותר ממשיהו אחר על נקיון משרד, כמעט היא לקחה אותו ואז היא הבינה שהוא עוסק פטור והעסקה בוטלה! היא הבינה שהיא לא תקבל את המעמ חזרה!