עוסק פטור או עצמאי שכיר?

עוסק פטור או עצמאי שכיר?

התחלתי לעבוד כמפיק מדיה בעסק קטן, המנהל לא רוצה להעסיק אותי כשכיר, השכר שאני מקבל הוא כ-6000 שקלים, ואני מתלבט בין שתי אפשרויות:

- לפתוח עוסק פטור, יש הרבה בירוקרטיה של איסוף חשבוניות וכו, צריך לשלם 6-8% ביטוח לאומי גבוהה

- לקבל את המשכורת דרך חברה ש'מעסיקה' אותי, דרכה עובר הכסף והיא לוקחת עמלה של 5 אחוז, פחות התעסקות, הביטוח הלאומי נמוך יותר

האם נראה לכם שהסכומים האלו מתקזזים? מה הייתרון להיות עצמאי במקרה הזה ולא להעביר את הכסף דרך חברה ולהיות מועסק?

aviMalool

New member
האם החברות ה'מעסיקות' עדין אפשריות?

לא שממש התענינתי. ולא ברור לי למה אתה מתכון בחברה 'מעסיקה'. נדמה לי שראיתי, אולי בפורום הזה, שהיה פסק דין שהפך אותן ללא כדאיות. או לא אפשריות. או איזה לא חזק אחר. ויתכן שיש ערעור.

2-3 תשובות

מבחינה כספית, אין יתרון ל"עצמאי שכיר" מאחר ואת אותם דמי ביטוח תשלם גם דרכם.
בסכומים המדוברים, הטיפול לבד אמור להיות פשוט ולא לגזול ממך משאבים רבים.

אם ממש קשה לך עם הבירוקרטיה, לך על זה
אבל, "תג מחיר" של 300 ₪ לחודש בתמורה לעבודה של אולי שעה בחודש ועוד שעתיים בפתיחת התיק ושעתיים בסוף השנה?
בנוסף- תוכל למצוא מייצג שיסייע לך בפחות מ- 3,600 ₪ לשנה

יתרון נוסף בלעבוד ישירות מול העסק הוא שיש מצבים (צריך לבדוק אם אתה נכלל) שאחרי זמן מסויים, מבחינה חוקית תחשב כשכיר ותהיה זכאי לזכויות שכיר. זה "נשק יום הדין" שניתן לשלוף אם היחסים בינך לבין בעל העסק עולים על שרטון

ממש לא

תשלום הבטוח הלאומי הוא בתחום של 10-16%
והחברה לוקחת, כמובן בנוסף, את עמלתה

זה לא מה שאני יודע

עצמאי משלם יותר ביטוח לאומי משכיר:
מחלק ההכנסה שעד 60% מהשכר הממוצע ( 5,453 ש"ח (החל ב- 01.01.2014) ) ישלם % 6.72 (החל ב- 01.07.2002) דמי ביטוח לאומי ו- % 3.10 (החל ב- 01.01.1995) דמי ביטוח בריאות.
מחלק ההכנסה שמעל 60% השכר הממוצע ועד למקסימום ההכנסה החייבת בדמי ביטוח ישלם % 11.23 (החל ב- 01.01.2006) דמי ביטוח לאומי ו- % 5.00 (החל ב- 01.01.2006) דמי ביטוח בריאות.

בתלושי המשכורת שלי כשכיר, הביטוח הלאומי היה הרבה יותר נמוך...

מקור הטעות שלך הוא

שבנוסף למה שמורידים ממך, המעסיק מוסיף עוד כ- 6% על חשבונו ואת זה אתה לא רואה בתלוש ועבור המעסיק זה חלק מעלות השכר

כאשר תפנה לאחת מחברות ה"תחליף עצמאי" היא תביא בחשבון (כמובן) גם את ההוצאה שיש לה מעבר למה שאתה רואה בתלוש וזה ה- 6% המדוברים. הרי ברור שחברת ה"תחליף עצמאי" לא צריכה להפסיד עליך ואם יש לה הוצאות מעבר למה שאתה רואה בתלוש- זה צריך לבוא בחשבון בתחשיב שלה.

אתה יכול לראות את זה בטבלת הביטוח הלאומי בעמודת "מעסיק" כאן
https://www.btl.gov.il/Insurance/Rates/Pages/לעובדים שכירים.aspx

או, אם תרצה, נסה להריץ חישובי שכר באשף הנטו של חילן ותסתכל על המשבצות של עלות השכר
http://hilan.co.il/calc/NetWizard.aspx

למעלה