עוסק פטור הנפקת קבלות

flor77

New member
עוסק פטור הנפקת קבלות

היי מספר שאלות, אני עובדת עם אתר פייבר, ברגע שהאתר שולח לי תשלום שהוא בדולר כיצד עליי להנפיק קבלה? האם יש אפשרות להוריד קבלה מהאינטרנט? האם אני חייבת לשים חותמת שלי על הקבלה?

מה הדין לגבי פייפאל? אם כסף מועבר לחשבון הפייפאל שלי אני צריכה לדווח על זה?

ושאלה נוספת, אם לקוח מח'ול שולח לי תשלום בדולר, מה עליי לכתוב בקבלה? התשלום הוא בדולר אבל פייפאל מוריד עמלה קלה, האם יש צורך לרשום סכום מקורי בדולר שהתקבל לפני הורדת העמלה? או לכתוב סכום בשקל?

תשובה

על כל תקבול יש להוציא קבלה כולל מה שאת מקבלת מפייפל.
הסכום שירשם הינו בשקלים לפי שער ההמרה לאותו יום.
הסכום יהיה הסכום הכולל ללא ניכוי העמלה, במקביל תוכלי לרשום את העמלה כהוצאה מוכרת כאשר תגישי דוח למס כנסה.

התשובה ניתנה על ידי ג'נט סורי, יועצת מס.
ממונת תחום מקצועי (משותף) בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

**היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

flor77

New member
המשך שאלות

תודה על המענה, אחדד, באתר הפרלינסר יש דד-ליין, בתום הדד-ליין האתר מוציא הודעה שאני אקבל תשלום מסויים (בדולר) אך עדיין לא משכתי אותו לחשבון הפייאפל שלי, האם עלי להוציא קבלה באותו רגע שהאתר הפרלינסר מוציא הודעה שאקבל תשלום תוך שבוע על העבודה המסוימת שביצעתי?
את הקבלה אני צריכה לכתוב עבור האתר אונליין בו אני עובדת? בנוסף האם חתימה בכתב יד שלי מספיקה על הוצאת הקבלה? אני מבינה שעלי להמיר דולר לשקל לפני השעיר היציג באותו יום.

2. במידה ונכנסו לי תשלומים אונליין מאתרים שונים, ואין לי עליהם קבלה כי לא ידעתי מה הנהלים מה אני עושה לגבי זה?
3. במידה ועובד איתי לקוח מח'ול, כיצד אני שולחת לו קבלה מקורית?

תשובות

1. עליך להוציא קבלות ברגע שראית את ההפקדה בבנק או בחשבון הפייפל שלך.
2. הקבלה יוצאת על שמו של מי ששילם לך את הכסף.
3. תוציא כבר קבלות על כל התקבולים שלא הוצאת .שימי לב בעתיד, אי הוצאת קבלות במועד הינהעילה לפסילת ספרים.
4. ללקוחות בחול, את יכולה להוציא קבלה בקובץ וורד באנגלית.

שיהיה בהצלחה!

**היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

flor77

New member
האם דרך אתר רשות המיסים יש אפשרות להדפיס קבלות?

להוריד איזשהוא מסמך כדי להדפיס קבלות? אשמח להבהרה

קבלות

הדפסת פנקס קבלות ניתן בבית דפוס או את יכולה לקנות בכל חנות וזאת מאחר ואת עוסקת פטורה.

למעלה