עוסק פטור כשרטט?

matanbs85

New member
עוסק פטור כשרטט?

שלום רב, ברצוני לפתוח עוסק פטור כשרטט אוטוקאד, האם אני יכול לפתוח עסק לכל דבר, נגיד גם לשרטוט ולתיקון מחשבים למשל?.להביא אותה קבלה?
במידה ואני עובד במשרד כפרילנסר מספר שעות ביום, סוף החודש מגיש קבלה למעסיק והוא מוציא לי שובר תשלום לחשבון בנק, כיצד עלי להיות מוגן?.האם צריך חוזה איתו מסודר?.הרי הוא רוצה שאני יעבוד אצלו פרילנסר על מנת "שיחסוך" את כל ההוצאות על עובד רגיל...
מה עלי לדעת יותר?..אני מעריך שסך ההכנסות שלי בחודש בהתחלה יעלה על 3000 שקלים, האם עלי לפנות לרואה חשבון?..
תודה

EY555

New member
עוסק מורשה / פטור

שאלת כמה שאלות שעל חלקם לפחות מומלץ שתתייעץ עם רואה חשבון.

כמה הערות נוספות :
1. אם אתה הולך לעבוד תקופה אצל מעסיק כפרילנסר רצוי מאוד שתעגנו את הדבר במסמך חתום. רצוי שיופיע במסמך זה באיזה אופן אתה תתוגמל (לפי שעות או לפי עבודה ומה הסכומים), מתי תקבל את התשלום כל חודש וכל הפרטים המסדירים את תנאי העבודה שלך מולו. חשוב מאוד להעלות את הדברים על הכתב ולא להסתמך על סיכומים בע"פ.
2. כעוסק פטור תהיה חייב לשלם ביטוח לאומי ולהגיש אחת לשנה דוח שנתי שבו מפורט סך ההכנסות ווהוצאות שלך. קח בחשבון שלא תוכל להזדכות על המע"מ
חשוב לציין שלא בכל עיסוק אתה יכול להתחיל כעוסק פטור עד שסך ההכנסה השנתי יעבור את המקסימום (קצת פחות מ- 100 אלש"ח בשנה). קיימים עיסוקים שכבר מהשקל הראשון אתה חייב להיות עוסק מורשה - על כך תצטרך להתייעץ עם רואה חשבון.
3. כפי שאמרת - כפרילנסר המעסיק שלך חוסך את כל התשלומים שהם מעבר לשכר העבודה הרגיל. אם יש אופציה שתעבוד אצלו כשכיר כדאי לבדוק את התנאים ולהשוות מול תנאי הפרילנס.
קח בחשבון שאין ימי מחלה או חופשה וגם לא תהיינה הפרשות לפנסיה וביטוח אובדן כושר עבודה - הכל עליך. וזה צריך להיות מתומחר בסכום שאתה מקבל כפרילנסר.

בהצלחה רבה.

עוסק פטור כשרטט?

שלום לך, עד כמה שידוע לנו, ישנה תקרת הכנסה שנתית שאם לא תעבור אותה תוכל להישאר עוסק פטור.
כדאי לך להתייעץ עם יועץ מס/ רואה חשבון, ולברר פרטים מדוייקים בנושאי מיסוי וכד׳.
תמיד כדאי לעבוד עם חוזה מסודר.
לגבי שם העיסוק על הקבלה: גם אם אפשר לכתוב על אותה קבלה עיסוקים שונים, לדעתינו על הקבלה כדאי לכתוב עיסוק אחד בלבד. ככה זה נראה יותר מקצועי.
&nbsp
חג שמח
&nbsp

WiselyDo

New member
מומלץ לעבוד מול משרד הנהלת חשבונות מנוסה

שלום
מנסיוני אני יכול להמליץ לך לעבוד מול משרד הנהלת חשבונות מנוסה, פתיחת עוסק פטור היא פשוטה והמשרד יעשה את רוב העבודה עבורך.
משרד מנוסה ייתן לך תשובות בכל השאלות שהעלת.
ראה מאמר בפורטל שלי בנושא זה.

בנוסף אני ממליץ לך לעבוד עם חשבוניות דיגיטליות, חשבוניות דיגיטליות מפשטות את העבודה, נותנות ניתוח נתונים שמאפשרים לראות מה קורה בעסק ואיך צריך להשתפר ובנוסף ידידותיות לסביבה, ראה מאמר על חשבוניות דיגיטליות.

למעלה