עוסק פטור לעומת עוסק מורשה

עוסק פטור לעומת עוסק מורשה

עד שתיגמר השביתה בינתיים אני קוראת חומר במע"מ וכאלה. במסגרת מה שקראתי הבנתי כי עוסק פטור אינו יכול ובעצם אסור עליו להוציא ולהגיש חשבונית מס. מה בעצם ההבדל בין חשבונית מס של עוסק מורשה אל מול קבלה של עוסק פטור ? האם ישנם עסקים אשר לא יסכימו לעבוד איתי כי אין לי חשבונית אלא רק קבלה? אתן דוגמא. היה לי מו"מ עם חברה מסוימת לגבי עבודה. הם נקבו בסכום כולל מע"מ ודרשו חשבונית. אמרתי שאין לי חשבונית אלא קבלה והבחורה איתה שוחחתי אמרה שהיא צריכה לבדוק את זה כי היא לא יודעת אם זה בסדר קבלה. מה זה אומר למעשה ? כעוסק פטור הרי אין אני גובה או מקבלת מע"מ. אז מה זה בעצם שמשלמים לי סכום כולל מע"מ ? מה אני עושה עם המע"מ הזה בכלל ? האם אני מוציאה מכיסי את המע"מ כמו שאני קונה חלב במכלת וסופגת את המע"מ. ממש לא ברור לי. כאמור אני שואלת לאחר שקראתי אודה לכם אם תוכלו לשפוך מעט אור עבורי. תודה ושיהא לכולנו יום דבש אסנת :)

תשובה

בוקר טוב הילה בסגול, ההבדל העיקרי בין עוסק מורשה לעוסק פטור זה קיזוז המע"מ, כלומר במידה ואת עוסקת פטורה אזי אין עליך חובת הגשת דוחות למע"מ. את לא משלמת מע"מ עסקאות ומאידך אינך יכולה לקזז מע"מ תשומות. בעל עסק שמקבל מעוסק מורשה חשבונית מס מקבל בחזרה את המע"מ ואת הנטו רושם כהוצאה למס הכנסה. בעל עסק שמקבל קבלה מעוסק פטור לא מקזז את המע"מ, אלא רושם את כל ההוצאה למס הכנסה. כאשר את מוציאה קבלה הינך עושה הפרדה לפני ואחרי מע"מ (כי מבחינתך כעוסקת פטור אין בכלל עירוב של מע"מ).את רושמת הכל כהכנסה. כנ"ל לגבי הוצאה הקשורה בייצור ההכנסה את רושמת את כל ההוצאה כולל המע"מ. מקווה שלא הארכתי יותר מידי לשאלות נוספות ניתן לפנות אלי דרך המסרים ב ה צ ל ח ה ! !

missB

New member
יש כמה דברים שצריך לשקול

כשאת בוחרת איזה סוג עוסק להיות. בעקרון כמו שהסבירו לך ההבדל בין מורשה לפטור הוא בגבייה וקיזוז מע"מ. כעוסק פטור את אינך גובה מע"מ מלקוחותייך ואינך יכולה לקבל החזר על מע"מ ששילמת לספקים שלך. לגבי לקוחות, אין סיבה שזה יפריע לעסקה מאחר ולו היית עוסק מורשה היית גובה מהם X ש"ח + מע"מ ואז הם היו מקבלים בחזרה את המע"מ ובשורה התחתונה השירות היה עולה להם X. בתור עוסק פטור את גובה מהם מלכתחילה רק X. אז אמנם הם לא מקבלים החזר אבל הם גם מלכתחילה לא שילמו את התוספת הזו. השיקולים שלך צריכים להיות: א. גובה ההכנסות הצפויות שלך. עוסר פטור הוא עד 62,000 ש"ח בשנה אם אינני טועה. עם זאת את יכולה להתחיל כפטור ובמידה ועלית מעל הסכום הזה תהפכי אוטומטית למורשה. ב. מה מרכיב הרכישות אצלך בעסק. אם את קונה הרבה מאוד סחורה ומשלמת תמורתה מע"מ שאת לא יכולה לקבל חזרה, אז ייתכן שזה לא כדאי. לעומת זאת אם מדובר בעיקר בשירות ומרכיב המלאי יחסית נמוך אז כדאי להתחיל כפטור.

תודה רבה ובבקשה עוד שאלה

לפי כל מה שפרטת כאן אני בהחלט מתאימה להיות עוסק פטור לעת עתה. אז בעצם המע"מ עבורי כעוסק פטור הוא רק לשלם אבל לא לקבל? אם הבנתי נכון - אני למשל קונה נרות, קטורת וכאלה עבור העבודה שלי ומשלמת עליהם מע"מ כמו כל אזרח רגיל = שכיר. כאשר אני עושה עבודה מסוימת עבור עסק מסוים אני מבקשת ממנו X וזה הכל. לא אומרת X כולל מע"מ או פלוס מע"מ וכאלה ? ואז מה העסק עושה איתי בעצם? האם שווה לו לעשות איתי את העסקה ? הרי שאלו אותי האם זה כולל מע"מ. אז אני אומרת שאני פטור ולא לוקחת מע"מ אז מה בעצם אני שווה לו ? קצת התבלבלתי ועל כן השאלה שלי קצת מבולבלת סליחה ותודה מראש.

ועוד קטנה....

האם אני צריכה לפתוח חשבון בנק בנפרד לשם העסק שלי או שמא אני יכולה יחד עם החשבון המשותף שלי ושל בעלי ?

תשובות

הילה בסגול, את מכירה בכל ההוצאה כולל המע"מ למס הכנסה בסוף השנה (את מקבלת החזר ממס הכנסה בגובה אחוז המס כפול סכום ההוצאה) ניתן ואפשרי לפעול מחשבון אחד (לפחות את שתתרחבי)

יונית א

New member
לא אוכלים עוגה ומשאירים אותה שלמה

ואני רחוקה אלפי מייל מראיית חשבונות וחוקי מיסוי. אבל להבנתי- אם את "עוסק פטור" אינך יכולה לקזז את המע"מ מההוצאות שלך. או... או.. אגב, תעשי חשבון טוב מה יותר כדאי לך- כי אם כמות הרכש או שירותים נילווים היא גדולה , אולי שווה לך לשקול להיות עוסק מורשה ולא פטור? לגבי חשבונות בנק - לפחות רואה החשבון שלי המליץ שלא לפתוח חשבון נפרד לעסק בשלבי הקמה והתבססות (לא רק בשל עלויות החשבון הנוסף).

missB

New member
תשובה

הבנת נכון. את משלמת מע"מ עבור נרות וקטורת אבל לא גובה מע"מ עבור העבודה שאת עושה. למי שעובד מולך לא צריכה להיות בעיה כי הוא לא משלם לך מע"מ ואין לו מה לקבל חזרה. הדבר היחיד הוא שכשאת עושה תמחור של העבודה שלך את עושה זאת לפי העלויות ששילמת שכוללות מע"מ. כלומר לך החומרים יותר יקרים מאשר למישהו שהוא עוסק מורשה ולכן ייתכן שהמחיר שלך יהיה מעט יותר גבוה. אבל לדעתי זה די זניח. אם מרכיב הרכישות אצלך נמוך את בהחלט יכולה להתחיל כעוסק פטור ובשאיפה להפוך למורשה כשהכנסותייך יגדלו. זה לא אמור לפגוע בכדאיות עבודה מולך.

owolf10

New member
מעניין לעניין ובאותו עניין

מה קורה כרגע שהכל מושבת? אני אוספת חשבוניות של הוצאות אבל זה יחשב לי רטרואקטיבי בגלל השביתה?

כן, ככה זה תמיד

יש להם שם רע אבל...הם דווקא בסדר

למעלה