עוסק פטור - צרור שאלות.

עוסק פטור - צרור שאלות.

מה זה בבקשה עוסק פטור ? מה ההבדל מעוסק זעיר ? מה יותר כדאי? ואם ובכלל אז איך מוציאים עוסק פטור? למי אני צריכה לגשת? אני חייבת חשבוניות. אם בשביל הספא ואם בשביל עסקה חדשה שעומדת להירקם. תודה :)

שש שבע

New member
עוסק פטור

זה עוסק שלא גובה מע,מ מהלקוחות, וזה רק אם מחזזור ההכנסות שלו הוא עד משהו כמו 60000 ש"ח בשנה (צריך לבדוק במע"מ) עוסק זעיר גובה מע"מ אבל לא מקבל החזרים עוסק מורשה, גובה מע"מ ומקבל החזרים במקרי הצורך. עוסק זעיר לא כדאי להיות, הכי טוב, עוסק פטור, ואם עברת את מחזור המכירות, עוברת לעוסק מורשה. את צריכה להדפיס חשבונית או חשבונית/קבלה. ובפרטים חיבים להיות הפרטים עוסק פטור מס'********** כתובת העסק וכמובן טלפונים. אחת לשנה את מדווחת למע"ם על טוופס שהם שולחים לך, מה מחזור המכירות. אחת לשנה את מדווחת כמו כולם למס הכנסה, ו..כל חודש מקדמות לביטוח הלאומי.

איזו תשובה מפורטת ונהדרת. תודה !!

אז איך בעצם מוציאים עוסק פטור ? הולכים למע"מ? מס הכנסה? שניהם ? האם אני צריכה לשם כך להעסיק רואה חשבון ?? שאלה נוספת בבקשה - אני מחפשת גם עבודה חלקית כשכירה. על מנת לעשות השלמת הכנסה. מן העבודה אקבל מן הסתם תלוש משכורת. האם זה פוגם ביכולתי להוציא עוסק פטור ? האם המשכורת שלי כשכירה - אם וכאשר תהא - תיכלל בשישים אלף לשנה ?

שש שבע

New member
אז דבר ראשון הולכים למע"מ לפתוח תיק

זה גם מאפשר לך לעבוד 3 חודשים בלי לפתוח תיק במס הכנסה, לתקופת נסיון, אם לא תרצי להמשיך תסגרי וזהו, ולא יהיה לך רומן עם מס הכנסה, את האמת זה שטויות הם יודעו עליך שיש לך תיק במע"מ אבל זה פחות מסורבל לסגור לפני שפותחים תיק במס הכנסה, אם את ממשיכה לעבוד, אז את צריכה לפתוח את התיק במס הכנסה, אני עשיתי את זה בו בזמן, גם במע"מ וגם במס הכנסה. חוץ מזה את צריכה לגשת לביטוח לאומי, לפתוח תיק שם ולהסדיר חובות ישנים במקרה ויש לך. עבודה כשכיר לא פוגמת ביכולתך להיות עוסק פטור, אבל בביטוח לאומי את בהגדרת שכירים/עצמאים. המשכורת לא נכללת במחזור מכירות, יש לה סעיף נפרד במס הכנסה, מה שכן תצטרכי לעשות זה תאום מס, וכן, מס הכנסה נותן לכ עוסק, אישור על ניהול תיק, וניכוי מס במקור (בעוסק פטור זה 0 אחוזים), שזה מאוד חשוב אם את מוכרת שירות ללקוחות מוסדיים שחיבים את האישור הזה כדי לא לנקות לך מיד 45 אחוזים מס במקור (לכן כדאי לפתוח תיק במס הכנסה מיד), כי את ההחזר תקבלי א\רק אחרי דו,ח שנתי של מס כהכנסה, וזה דופק את הנזילות שלך.

שש שבע

New member
ועוד משהו מאוד מאוד חשוב

כל הנירת של כל המוסדות האלה , כל הקבלות והחשבוניות שומרים 7 שנים אחורה. במקרה של עוסק פטור, מע"מ שהוא שילם במרקרה של הוצאות לעסק, נחשבים כהוצאה רגילה. כך שבעצם את משלמת מע"מ, אבל לא גובה מע"מ.

missB

New member
תיקון קטן

נדמה לי שמס הכנסה שינו את הקריטריונים ועכשיו הם דורשים להודיע מיידית על פתיחת עסק ולא תוך 3 חודשים כמו שהיה עד עכשיו.

שש שבע

New member
נכון בדקתי ואת צודקת, הנה קישור

http://www.netex.co.il/FlashFrame.asp?answerflag=1&Surl=http://netex.msn.co.il/best50.asp&uid=198&Fromflash=0

b e ll

New member
רק רציתי להוסיף ש...

עוסק זעיר אוחד עם עוסק מורשה ולכן היום יש רק שני סוגי עוסקים: עוסק פטור ועוסק מורשה. עוסק פטור זה עד גובה הכנסות של 64000 מקסימום לשנה ואסביר נניח שאת בהתחלה עוסק פטור ואחרי חצי שנת פעילות את מגיע לסכום הזה את פונה למע"מ ומצהירה שעברת את הסכום הזה והם מעבירים אותך להיות עוסק מורשה (אני מאחלת לך להיות במצב כזה).

עוסק---- זעיר\פטור\מורשה

שלום להילה בתחתית ההודעה תמצאי קישור לאתר של מע"מ עוסק זעיר- לא קיים יותר עוסק פטור- מי שהכנסותיו בשנה אינן עולות על 64,000 ש"ח (הסכום משתנה מידי פעם) עוסק מורשה- מעבר ל- 64,000 בשנה מי שנרשם כעוסק פטור, אינו מתקזז על מע"מ. כלומר אם קנית ציוד (ריהוט, מחשב, רכב) או מלאי (חומרי גלם, מוצרים למכירה, קלפים) לא תוכלי לבקש את המע"מ בחזרה. רצוי להתיעץ עם רו"ח/יועץ מס, מה המסלול המועדף מבחינתך, בהתאם לתכנית העיסקית שלך.

אשאיג

New member
עוד שאלה בנושא הזה

כשאתם מדברים על 64000 ש"ח בשנה האם הכוונה לרווח או למחזור מכירות? לדעתי יש הבדל גדול בין השניים

siv30

New member
מחזור, את משלמת מע"מ לפי מחזור

רווח ניתן לדעת רק בסוף השנה אחרי ההתחשבנות הכוללת ומע"מ מתחשבן איתך מדי חודש בחודשו.

שש שבע

New member
לא מדויק

תלוי איזה תיק את מנהלת, עוסק פטור - התחשבנות פעם בשנה, עוסק מורשה, פעם בחודש, או פעם בחודשיים לפי צורת ניהול החשבונות, וגודל המחזור.

תודה רבה. עזרתם לי המון.

אני אבדוק אם מע"מ בשביתה ואם לאו אזיי אגש אליהם מיד. תודה על היותכם - הפורום נעשה ממש יעיל ונהדר. תודה :)

siv30

New member
מע"מ בעיצומים וגם מס ההכנסה

כדרי להודיע להם במכתב או בפקס כדי שלא תקבלי קנס פיגורים כי בסה"כ הם בעיצומים וזה שונה משביתה טוטאלית (הם מטפלים בדואר נכנס)

תודה, גם לי עזרתם

בדיוק החלטתי להכנס לשאול כאן את השאלה והנה מולי בראש העמוד השרשור הזה. אז תודה ועוד שאלה: לעובדת היותי "עוסק פטור" לעתיד יש השפעה על הלקוחות שלי? אני אסביר: אני עוסקת בגרפיקה ואיור. יתכנו מצבים שבהם לקוחות ירצו חשבונית ושלי, כעוסק פטור, לא עוזרת להם במיוחד, אם אני מבינה נכון. הם לא יכולים לקבל על זה החזרים, נכון? אז איך זה עובד? אני מראש לוקחת פחות, כלומר לא לוקחת מע"מ?

שש שבע

New member
עוסק פטור לא גובה מע"מ

לכן גם מקבל החשבונית לא משלם מע"מ ולא מתקזז עם מע"מ, אבל לצורך הוצאה להתחשבנות עם מס הכנסה, החשבונית כמובן מוכרת. מי שלא גובה מע"מ, אז מלקוחות פרטיים יכל לקוח אותו דבר ומרויח יותר, אבל לקוחות מוסדיים או עסקים מורשים, ומקבלים שירות דומה ממקומות אחרים באותו מחיר, אז להם את מורידה 18 אחוז, כי הם צריכים לתמחר את המוצר או השרות כולל מע"מ, והם בכל מקרה ישלמו את המע"מ, אם לא דרכך, אז דרכם.

למעלה