עוס מועדונית

איילה119

New member
עוס מועדונית

שלום לכולם,
התחלתי לא מזמן עבודה בתור עו"ס מועדונית לילדים בגילאי היסודי עם הפרעות התנהגות. המועדונית מופעלת משעות 13:00 ועד 17:30.
הילדים מכינים שעורי בית, אוכלים ארוחת צהורים חמה, מקבלים פעמים בשבוע שיעור ספורט ומרפא בעיסוק פעם בשבוע.
הייתי שמחה לשמוע מעו"ס מועדוניות מהן הגדרות התפקיד שלהן, רעיונות לפיתוח התפקיד, מה ניתן לעשות במסגרת העבודה ועוד.
אשמח לקבל עצות ורעינות...
בברכת חג שמח
:)
איילה

מללנ

New member
איילה שלום

קודם כל בהצלחה.
אני חושבת שצריך להיות הבדל גדול בין מועדונית של מחלקת הרווחה לבין כל מועדונית / צהרון אחר
התכנים אמורים להיות אחרים מלבד כמובן ארוחת צהריים.
חשוב להוביל את הצוות לבדוק מהם הצרכים של הילדים ואיזה מענה רגשי ניתן לתת ברמת הפרט וברמת הקבוצה.
איזה פעילויות ומסרים אתם רוצים להקנות להם? לדוגמא ברמת היחסים הבינאישיים, חברות, התנהגות ומשמעת.
כיצד אתם פועלים כדי לחזק התנהגות חיובית. מהי התנהגות חיובית. עזרה לחבר? יכולת לשאת תסכול ולא להתנהג באלימות? או הכנת שיעורי בית?
השתתפות במטלות ? אחריות? וכו
אלו רק רעיונות לתחילת הדרך
חשוב לעבוד עם הילדים כל הזמן על תכנים, ערכים והבנת מערכות היחסים במשפחה ובבית כדי לסייע להם.

ICיילת

New member
בנוסף למה שנאמר

עבודה של עו"ס מועדוניות זו הרבה עבודה עם המשפחות של הילדים
אני למשל מתחילה בקרוב קבוצה להדרכת הורים להורי הילדים של המועדוניות
וכן עובדת באופן פרטני עם חלק מההורים על ההורות שלהם

בנוסף, ניתן לעשות כל מיני פעילויות הורים ילדים במועדונית (פעם-פעמיים בשנה) - זה גם עוזר לקשר ביניהם
וכן לראות במה הם זקוקים לעזרה כמשפחה, ואז לקשר עם עו"סית המשפחה בנושא

noamc12

New member
יש כמה אפשרויות

ניתן, מעבר לטיפול בילדים והדרכת הורים, לעשות קבוצות לילדים בנושאים שמתאימים לקשיים שלהם ועל פי קבוצת גיל פחות או יותר (למשל איך מתמודדים עם תסכול? מה עושים במצבים חברתיים שונים, ללמוד להביע רגשות וכו'). ניתן גם לעשות קבוצת הורים שתתן הדרכה כיצד להתמודד עם קשיים שעולים בבית. את יכולה להתייעץ גם עם הצוות במועדונית לגבי הקשיים שהם רואים ואולי הם יעזרו לך לזהות דברים מנקודת מבט שונה וכך תוכלי לזהות צרכים של הילדים שאת לא בהכרח רואה. האם אין מישהו שמדריך אותך ומכוון אותך מה לעשות וכיצד?

למעלה