עוס קליני או שיקומי?

עוס קליני או שיקומי?

שלום ,

אם סיימתי תואר שני בעבודה סוציאלית במסלול שיקומי , האם תהיה לי בעיה להתקבל בהמשך לבתי ספר לפסיכותרפיה?

ממה שקראתי ראיתי שהם מקבלים עובדים סוציאליים קליניים ושלעתים הם מקבלים גם עו"סים לא קליניים

מישהו יודע עד כמה הם באמת מאפשרים קבלה במצב כזה?

ועוד משהו, יש בעיה לעבוד במחלקות סגורות ופתוחות עם תואר שני בעו"ס לא קליני?

והאם מסלול שיקומי מגביל אותי באיזושהי דרך ממסלול קליני

תודה לכולם!

KFIRB

New member
עו"ס קליני?

נתחיל מהסוף- לא מגיל אותך ולאאמור להגביל אותך. ע"ס אינה פסיכולוגיה והמומחיות נקבעת לפי קריטריונים של האיגוד ומשרד הרווחה ולא לפי המגמה שסיימת.

לגבי עבודה במערכת הפסיכיאטרית - לא צריך להגביל. העבודה במחלקות הפסיכיאטריות מתאפשרת גם לבוגרים בתואר ראשון כך שלא צריכה להיות הגבלה לפי המגמה בתואר השני. מה גם שבמחלקה צריכים שיקום ולא בהכרח פסיכותרפיה קלינית.

אם אכן סיימת מסלול שיקומי ואתה לא לפני מסלול שיקומי (שכן שאלות אלו צריכות להישאל לפני ובדר"כ עו"סים בשטח יודעים את התשובות לשאלות אלו), אין הגבלה גם בקבלה לפסיכותרפיה.

מה שבתי"ס לפסיכותרפיה אומרים שהם מקבלים עו"סים מהתחום או הניסיון הטיפולי , יש כמה ליצנים שמדקדקים על עו"ס קלינים למרות שבהגדרה האתית וגם בהגדרה המקצועית אין חיה כזו עו"ס קליני.

עצם זה שיש עו"סים מבן גוריון שלמדו בקורסי תעודה לפסיכותרפיה זה אומר שלמסלול הקליני אין כה חשיבות כמו שיש להמלצות, ניסיון בשטח . כן המגמה רצוי שתהיה טיפולית. אך זה לא מחייב קלינית.

יש בתי"ס שיקבלו אותך עם תואר שני בעו"ס. ויש כאלו שיקבלו אותך רק עם תואר שני כלשהו (שהתואר הראשון בעו"ס) והניסיון מחפה על זה.

אגב, ע"ס שיקומית והמגמה השיקומית בבר אילן היא דיי טיפולית ודומה במאפיינה לקלינית.

זה שבז'רגון יש עו"סים שנהנים לומר שהם קליניים, זה עדיין לא הופך את זה לבסדר, ותקין. המגמות הקליניות - יש לומר הן מגמות לצורך השיווק של בתי הספר הנלחמים על יוקרתם. בחוק העו"סים ובהגדת המומחיות אין הגדרה לעו"ס קליני, יש הגדרה למומחיות בתחום הבריאות, בריאות הנפש, שיקום, קהילתי, משפחה וכו'.

היי

תודה על תגובתך המעודדת

אחרי מה שכתבת, הצצתי בתכנית הלימודים השיקומית והטיפולית בבר אילן ואני חייב להגיד שיש הבדל גדול בין התכניות..

בהתרכזות הטיפולית לומדים המון קורסים טיפוליים כמו CBT וטיפול דינמי , בהתרכזות השיקומית לעומת זאת נראית מאוד מעניינת ומאוד 'טיפולית' אבל הרבה פחות מההתרכזות הטיפולית..

אני מניח אבל שאם מכוונים את המסלול התעסוקתי בהתאם אז אפשר להסתדר..

KFIRB

New member
אתה עו"ס?

כי אם לא, זה חזון למועד.

אחד הדברים היפים והחשובים בעבודה סוציאלית היא אמינות .

אם אתה כותב " אני סיימתי תואר בשיקומית, אז מה אתה מצפה שנענה לך?

עבו"ס שונה מפסיכולוגיה.

יש לה דברים יפים להציע ויש לי בעיה עם סטודנטים שבאים ללמוד עבו"ס ובורחים לקליניקה. ( לא מתכוון לעוסקים בעבודה סוציאליץ- דהיינו עו"סים).

תשובה

אני עדיין לא עו"ס. אני צפוי להתחיל ללמוד..

וכתבתי "אם סיימתי תואר.."

אני ברמה האישית מעדיף ומקווה בעתיד לשלב גם עבודה סוציאלית וגם קליניקה.

פוגיץ

New member
הי

אני סיימתי במגמה שיקומית, ועבדתי אח"כ בבית חולים, וכיום בתחנה לברה"ן כפסיכותרפיסט.
על סמך התואר גם התקבלתי לבי"ס לפסיכותרפיה וסיימתי אותו.
עד עכשיו לא היתה שום בעיה עם התואר. אני לא יכול לדעת מה יהיה בעתיד. אני מניח שעם הנסיון שצברתי זה יהיה בסדר.
מצד שני, התואר היה די משעמם (בבר אילן) למעט התזה. אבל זה כבר עניין של העדפה אישית.

היי

תודה רבה על תגובתך! מה שתיארת זה בערך המסלול שגם אני מתכנן לעצמי , שמח לשמוע שלא נתקלת בקשיים, פשוט שמעתי שיש העדפה בבתי ספר לפסיכותרפיה למי שלמד עו"ס קליני ולכן חששתי..

ראיתי את רשימת הקורסים באתר והלימודים דווקא נשמעים מאוד מעניינים. אבל זה באמת עניין של טעם אישי אני מניח..

האם הלימודים היו קשים לדעתך?

ולגבי התזה - מתחילים אותה ומסיימים אותה במהלך השנה השנייה (האחרונה ללימודים) או שזה יכול לגלוש לעוד שנה?

תודה

שניקית

New member
רק תיקון לגבי מסלולי לימוד

יש הבדל מאוד גדול בין המסלול הקליני בבר אילן והמסלול השיקומי.
המסלול הקליני מאוד דינאמי ומאוד מוכוון טיפול. הוא מהווה בסיס טוב להכנה לבית הספר לפסיכותרפיה כי מאפשר להכיר את התיאורטיקנים בתחום בצורה מעמיקה, מתמקד אך ורק בטיפול והפרקטיקום הוא מאוד דינאמי.
זה כמובן לא אומר שאי אפשר להגיע מהמסלול השיקומי, אך בעיני יש ערך מוסף לזה, בוודאי אם ברור שהכיוון הוא טיפולי ויש רצון לקליניקה בעתיד.

נכון

ראיתי את התכנית לימודים והיא מאוד "טיפולית" ובטוח שיש לזה ערך מוסף אם רוצים להתקדם בתחום. מצד שני,אם לא התאפשר להגיע למסלול הטיפולי , טוב לדעת שאפשר גם להגיע דרך השיקומי.

למעלה