עוף: ביטוח דירה.

עוף: ביטוח דירה.

אני עכשיו בענייני מציאת ביטוח טוב שיכסה את הדירה במקרים של שריפה, נזקים לצד שלישי (נזילות וכיו"ב), תקלות ושאר מרעין בישין. הפוליסות הסטנדרטיות פה נראות לי מספקות, הן מכסות את כל אותם דברים שהלוואי שלא יקרו לעולם והמחיר סביר (בסביבות ה-200 יורו לשנה). אני מאד אוהבת לשלם הרבה כסף על ביטוחים, אז אולי אתם יודעים אם יש עוד כל מיני סעיפים שכדאי לי לבקש (בתוספת תשלום כמובן- בעיניי זה ממש שווה את זה, וגם ככה זה לא עסק יקר)? זו פעם ראשונה בחיי שאני צריכה להתעסק עם ביטוח דירה, ואני לא מבינה בזה כל כך... יש עצות?
תודה

בביטוח הסטנדרטי יש כיסוי לכל הדברים הרעים

שעלולים- לא עלינו- לקרות לדירה: נזילות (כמובן גם נזקים לצד שלישי כלולים), שריפות, תקלות, סתימות בצנרת. אם למשל נטרקת דלת פנימית ונשברת הזכוכית הקבועה בה- גם זה מכוסה. בקיצור נראה לי שזו פוליסה די מקיפה.

obelina

New member
פה בארץ אין ביטוח סטנדרטי נגד סתימות.

וגם לא כדאי בארץ להוסיף ביטוח נגד סתימות.

את זה הביטוח מכסה ממילא (צד שלישי).

אבל בעלי מקצוע (למשל שיפוצניקים) תמיד מכוסים על ידי הפוליסה שלהם. אני לא עובדת עם חאפרים. רק עם אנשי מקצוע מסודרים.

אם אינני טועה, אסונות טבע אינם מכוסים ע"י שום

פוליסת ביטוח. יש גוף ממשלתי שאמור לאמוד את הנזקים ולפצות את הנפגעים במקרה של רעידת אדמה. קצר חשמלי כמובן מכוסה תמיד בידי הביטוח הבסיסי.

קטניפ

New member
לא מדויק

לי בביטוח המבנה יש תוספת גם למקרה של רעידות אדמה
בעיקרון מס רכוש צריך לפצות - אבל הפיצוי הוא חלקי מאוד

יש, ביררתי היום בעקבות הדיון הזה.

בספרד קיימת רשות, המסונפת למס רכוש ושמה "הקונסורציום של תגמולי ביטוח" (מצטערת, לא יודעת איך אומרים CANSORCIO בעברית).
זה הגוף הממשלתי שעליו דיברתי קודם. כל חברות הביטוח מעבירות לקונסורציום חלק מסויים מתשלומי הפרמיות של המבוטחים, תמורת כיסוי במקרה של אסון טבע כמו רעידת אדמה, צונאמי, הצפות וכו'.
איזור מדריד בעיקרון איננו מועד לפורענות לא מבחינת רעידות אדמה ובטח שלא מבחינת הצפות, אבל... באמת שאי אפשר לדעת. לא עלינו.

לא יזיק ביטוח כנגד

כתמי דם - הנזק הוא בלתי הפיך לדירה. קשה מאוד להיפטר מהם.
צואה על קירות - לפעמים זו צורת ביטוי של בני נוער וקשה להיפטר מזה, ומספרים שיש חרא של נוער.
רוחות - לא צד, יענו בלולו. מפחיד החרא הזה.

לא רומז לכלום. סתם מנסה להוסיף (ל)עניין.

אגב,
אני מת על המילה בסיקלטה.

ליאור243

New member
תוסיפי את המחשבים,מצלמות וכל ציוד יקר

ולא יקר לפוליסה גם אם את יוצאת איתם החוצה.
מניסיון זה משתלם.

לרעידות אדמה יש פוליסה נפרדת,ובמקרה של ספרד ומצבה הכלכלי הייתי שוקל הרס דירה כתוצאה
מהתפרעות ההמונים במהלך הפגנה.

סתם לידיעה,בישראל התחילו להכניס לחוזים את הנזקים שיהיו כתוצאה מתקיפה באירן .

בהצלחה
תקראי את האותיות הקטנות ואת כל הסעיפים

למעלה