עוף ביין וירקות שורש
עוף ביין וירקות שורש
4 כרעיים עוף
4 כפות שמן
4 בצל בינוני פרוס
30 גר' קוביות קטנות חזה אווז מעושן
8 שיני שום קצוצות
2 עלי דפנה
1/8 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית טימין יבש
4 שורשי פטרוזיליה קטנים קלופים
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
2 גזרים בינוניים פרוסים
1/4 ראש סלרי קטן בקוביות קטנות
1 כף קמח
3 כוסות ציר עוף
2 כוסות יין אדום יבש
עוף ביין וירקות שורש
4 כרעיים עוף
4 כפות שמן
4 בצל בינוני פרוס
30 גר' קוביות קטנות חזה אווז מעושן
8 שיני שום קצוצות
2 עלי דפנה
1/8 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית טימין יבש
4 שורשי פטרוזיליה קטנים קלופים
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
2 גזרים בינוניים פרוסים
1/4 ראש סלרי קטן בקוביות קטנות
1 כף קמח
3 כוסות ציר עוף
2 כוסות יין אדום יבש
- מחממים את השמן בסיר כבד עם מכסה תואם, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים עד להשחמה קלה מכל הצדדים, מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לסיר את הבצל וקוביות חזה האווז ומטגנים עד להשחמה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את התבלינים וירקות השורש ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הציר והיין והעוף, מערבבים ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית ומכסים.
- מבשלים כ-30 דקות או עד להתרככות העוף. אם יש צורך מוסיפים מים עד לגובה תכולת הסיר. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- ניתן ולהכין את התבשיל גם בתנור שחומם ל- 180מעלות, מכינים על הכיריים עד לשלב ההרתחה, מעבירים לתנור כשעה להשלמת הבישול.
- מוציאים את עלי הדפנה ומגישים.
