עוף במלח, שומר, תימין ולימון/ג'יימי אוליבר

clcl

New member
עוף במלח, שומר, תימין ולימון/ג'יימי אוליבר

עוף במלח, שומר, תימין ולימון 3 ק"ג מלח גבישי 8 כפיות גדושות של זרעי שומר כתושים 2 ביצים 2 לימונים חצויים לשניים 1 כף גרגרי פלפל 1 צרור תימין טרי שמן זית 1 עוף במשקל 2 ק"ג 1 צרור פטרוזיליה חתוך גס 8 שיני שום, עם הציפה, מעוכות מים בכמות של כוס יין לחמם מראש את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות בסיר לערבב את המלח, זרעי השומר, הביצים, מיץ לימון (לא לזרוק את החצאים לאחר הסחיטה), גרגרי הפלפל. בעזרת מכתש ועלי לכתוש היטב את עלי התימין ולהוסיף כמות נכבדה של שמן זית. את מחית התימין למרוח ולעסות היטב את העוף. לסיום את תוך העוף למרוח את שאריות מחית התימין, השום המעוך ואת חצאי הלימון שנסחטו. הרעיון הוא להדק היטב את פתח העוף כדי למנוע מהמלח לחדור פנימה. לקחת 4 יריעות ארוכות של רדיד אלומיניום ולהניחן אחת על השניה וליצור מצע מלבני. על רדיד האלומיניום לשטוח בעיגול 1/3 מכמות תערובת המלח, בגובה של 2 סנטימטרים. להניח את העוף על עיגול המלח ואז לפזר את יתרת המלח סביב העוף; מכיוון שהמלח לח הוא אמור להדבק אל העוף. יש לשים לב לכך שעור העוף אינו פצוע (היינו שומר היטב על הבידוד). בזהירות להרים ולקפל את קצוות ריבוע רדיד האלומיניום ולסגור היטב סביב העוף. בעזרת סכין ליצור חריץ עליון. מטרת השימוש ברדיד האלומיניום היא לשמור שהמלח יישאר במקום עד אשר הוא מתקשה. להניח את תבנית העוף בתנור אשר חומם מראש ולאפות במשך שעתיים. לאחר שעתיים להוציא מהתנור ולהניח מבלי לפתוח למשך 15 דקות. בהגשה לפתוח את רדיד האלומיניום ולהסיר את שכבת המלח. הסרת המלח נעשית בקלות.... ומגלה עוף פנטסטי וריחני. להסיר את העור ולקרוע את מעצמות העוף. מומלץ להגיש עם חזרת מעורבבת מיונז. מקור המתכון: ג'יימי אוליבר/"השף העירום" תורגם ע"י חנהל'ה
 
למעלה