עוף בקארי - תבשיל קדרה
חומרי גלם:
כרעיים מפורקים ומנוקים כולל חיתוך העצם בשוק 3 ק"ג לפני ניקוי.
2 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות.
3 גזרים חתוכים גס
לפל אדום 1 ופלפל ירוק אחד חתוכים לריבועים בינוניים.
10 בצלצלי שלוט
2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
משחת קארי ירוק: 2 כפות (לדעתי צריך יותר...)
כוס יין אדום
כף ג'ינגר מגורד
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ותבלין קארי (אבקה).
מעט שמן קנולה.
אופן הכנה:
בסיר הקדרה מחממים שמן ומטגנים להזהבה קלה את העוף. מוציאים ומניחים בצד.
מטגנים בשמן שנותר בסיר את הבצל, מוסיפים את הגזר והפלפלים.
מטגנים עד לריכוך הפלפלים מוסיפים את הבצלי שלוט, את משחת הקארי, ואת התבלינים.
מוסיפים את העוף, מוסיפים מים עד לגובה 3 ס"מ מהשפה של הסיר, את התפ"א, מפזרים מעל קצת פפריקה בשביל הצבע וסוגרים.
מכיניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מע' לשעה וחצי - שעתיים.
בתיאבון!
חומרי גלם:
כרעיים מפורקים ומנוקים כולל חיתוך העצם בשוק 3 ק"ג לפני ניקוי.
2 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות.
3 גזרים חתוכים גס
לפל אדום 1 ופלפל ירוק אחד חתוכים לריבועים בינוניים.
10 בצלצלי שלוט
2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
משחת קארי ירוק: 2 כפות (לדעתי צריך יותר...)
כוס יין אדום
כף ג'ינגר מגורד
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ותבלין קארי (אבקה).
מעט שמן קנולה.
אופן הכנה:
בסיר הקדרה מחממים שמן ומטגנים להזהבה קלה את העוף. מוציאים ומניחים בצד.
מטגנים בשמן שנותר בסיר את הבצל, מוסיפים את הגזר והפלפלים.
מטגנים עד לריכוך הפלפלים מוסיפים את הבצלי שלוט, את משחת הקארי, ואת התבלינים.
מוסיפים את העוף, מוסיפים מים עד לגובה 3 ס"מ מהשפה של הסיר, את התפ"א, מפזרים מעל קצת פפריקה בשביל הצבע וסוגרים.
מכיניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מע' לשעה וחצי - שעתיים.
בתיאבון!