קדירת עוף בגמבה גם חורפית וגם סבבה
קדירת עוף בגמבה גם חורפית וגם סבבה אם יש משהו שאני אוהבת בחורף, זה סיר גדול שבתוכו מתבשלת ארוחה שלמה ולא צריך יותר כלום. אז הנה מתכון כזה, לתבשיל קדירת עוף בגמבה ותפוחי אדמה בנוסח בולגרי. בסיר רחב וכבד מחממים רבע כוס שמן זית, ומטגנים 5 כרעיים של עוף טרי משני הצדדים, עד להזהבה. מוציאים ושמים בקערה. מטגנים בסיר 3 בצלים קצוצים, 6 שיני שום קצוצות וארבע גמבות (או שני פלפלים אדומים קצוצים) במשך 10 דקות, ומחזירים את העוף פנימה. מתבלים במלח, בפלפל, בכפית פפריקה אדומה ובחצי כפית פפריקה חריפה, מוסיפים 2 כוסות מים ומרתיחים. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה. מוסיפים 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות, מכסים ומבשלים עוד שעה. הכי כיף זה לטבול ברוטב לחם טרי. המתכון מתוך הספר "הכל בסיר אחד" של בני סיידא, שכולל המון מתכונים שעושים הרגשה של בית. הוצאת מודן, 85 שקל. ליהיא לפיד