עוף בקדירה?

bigjack

New member
../images/Emo80.gif תבשיל קדירה בסגנון הודי

אפשר לוותר על הקציצות ולהשתמש בחלקים אחרים של העוף במקום הכנפיים צריך סיר או קדירה חסינים לתנור, הכמויות הם הערכה וניתנות לשינוי לפי הטעם, הכמות שנתתי היא לסיר גדול ומלא וצריך הרבה אורחים לסיים אותו
המצרכים: 2 בצלים קצוצים גס 2-3 קישואים חתוכים לגפרורים גזר חתוך גפרורים 4\3 חב' אפונה עדינה קפואה(היא יותר טעימה אבל גם רגילה הולך) 1 קג' כנפיים עוף קטנים נקיים ובשני חלקים מעט שומן כבש קצוץ דק (לא חובה רק מעשיר את הטעם) 4-5 תפוחי אדמה בנוניים קלופים וחתוכים לקוביות 3-4 כפות תבלין טנדורי (אפשר להחליף בקארי או חוואיג' למרק) 1 כף כורכום 1 כף פפריקה מתוקה 2 כפות קארי 3-4 פלפל שאטה יבש (למי שאוהב חריף) מלח ופלפל שחור לפי הטעם 2\1 כוס שמן זית ראש שום קלוף ופרוס חבילה פטרוזיליה קצוצה גס חצי חבילה כוסברה קצוצה גס לקציצות: 2\1 קג' בשר טחון (אני משתמש בכבש\בקר) שקית אבקת קניידלך מעט פרורי לחם או קמח מצה מלח פלפל כפית קינמון 2 ביצים ההכנה לחמם את התנור ל-200 מעלות מערבבים כל חומרי הקציצות ביחד לעיסה לא רכה ולא יבשה מידי (מאזנים עם פרורי הלחם) עדיף שלא יהיה רך מידי כי יכול להתפרק בבישול.ונותנים לנוח כחצי שעה. מאדים את הבצל בשמן זית מוסיפים את הקישואים הגזר והשום כעשר דקות לריכוך, מוסיפים את העוף שומן הכבש והתבלינים ומאדים כרבע שעה נוספת תוך ערבוב מידי פעם. מוסיפים את האפונה ומוסיפים מים רותחים לכיסוי ועוד טיפה (אני אוהב עם נוזלים לרוטב, אפשרי עם פחות) ומביאים לרתיחה, כשרותח יוצרים קציצות בגודל כמו פלאפל או קצת יותר גדול מוסיפים לסיר ואת הפטרוזיליה והכוסברה, ומביאים לרתיחה נוספת. מוסיפים את תפוחי האדמה מעל. מכניסים לתנור החם לשעה וחצי עד שעתיים כל שעה רצוי לנער את הסיר עם כפפות כדי שהחלק העליון לא יתיבש ומורידים את הטמפ' ל 120 מעלות לעוד חצי שעה עם מכסה פתוח חלקית בלי לפתוח את התנור. כל ההכנה לוקחת כשעה ויוצא מעדן שהולך עם אורז לבן קוסקוס
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif במקרה של גפרורי קישוא .......

הם די מתפרקים ומסמיכים את הרוטב בדיוק כמו שאני אוהב
לפעמים אני חותך לקוביות ואז הם מורגשים יותר.......הכל לפי החשק באותו הרגע..........כל התבשילים האלו הם אילתורים לפי מה שיש בבית, ואפילו אם אנסה אני לא אצליח להכין פעמיים אותו הדבר
 

bigjack

New member
קדירת עוף אורז וירקות

תבשיל קדירת אורז BIGJACK מצרכים: 3 כוסות אורז מושרה חצי שעה במים רותחים ומסונן 1 קג' כנפי עוף (או חלק אחר) חצי קג' בשר טחון מעט שומן כבש (לא הכרחי אבל מוסיף המון) 2 בצל חתוך לרצועות 2 גזר חתוך לגפרורים 2 קישוא חתוך לקוביות 1 כוס אפונה קפואה (לא משימורים) 8 שיני שום קצוצות 2 פלפל חריף חתוך לטבעות (לאוהבי החריף) חב' פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מלח פלפל שחור 3 כפות קארי כף כורכום 2 כפות פפריקה מתוקה ההכנה: מטגנים במעט שמן זית את הבשר טחון במחבת, עד לשינוי חלקי של הצבע. בסיר עמיד לתנור מזהיבים בשמן זית את הבצל. מוסיפים שום, גזר,פלפל חריף, שומן כבש וקישוא. מערבבים ומוסיפים את הבשר טחון תוך כדי ערבוב מוסיפים את העוף והתבלינים ומערבבים כ-5 דקות, מוסיפים את האורז לאחר סינון. מוסיפים פטרוזיליה \כוסברה. מערבבים בעדינות וממלאים מים רותחים כ2-3 סמ' מעל האורז. מביאים לרתיחה מכסים ומכניסים לתנור חם על 200 מעלות לשעה, מנמיכים ל 120 מעלות לעוד חצי שעה, אפשר רבע שעה אחרונה עם מכסה פתוח למי שאוהב את זה קרנצ'י. זו ארוחה שלמה בסיר אחד שממש לא קשה להכנה. על אותו עיקרון אפשר לעשות עם כל ירק אחר שאוהבים, וגם ללא האורז יוצא פצצתי.
 

bigjack

New member
קדירת עוף בשר וירקות

קדירת עוף בשר וירקות BIGJACK מצרכים: 1 קג' כנפי עוף מחולקות ל-2 ללא השפיץ 0.5 קג' בשר בקר טחון 50 גר' שומן כבש (לא חובה) 4 קישואים חתוכים לקוביות 1 כוס גזר חתוך ל'גפרורים' או גזר גמדי 2 בצל גדול חתוך לרצועות 4-5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים ל-4 באורך 5 שיני שום קצוצות רבע כוס שמן זית מלח פלפל שחור כף גראם מסאלה חצי כף קארי חצי כף כמון טחון כף כורכום כף פפריקה מתוקה חופן כוסברה קצוצה ההכנה: מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את הבשר ושומן הכבש ומערבבים עד לשינוי הצבע של הבשר, מוסיפים את הכנפיים ומערבבים, מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים. ממלאים במים רותחים עד לגובה התבשיל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים. רצוי לבדוק מידי פעם שלא יחסר נוזלים. אפשר גם לאחר הרתיחה לבשל בתנור ב-200 מעלות כשעה וחצי ועוד חצי שעה על 100 מעלות עם מכסה פתוח להשחמה. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifתבשיל בשר ועוף בסגנון ערבי

עוף בשר וירקות בסגנון ערבי BIGJACK מצרכים: 1 קג' כנפי עוף מחולקות ל-2 ללא השפיץ 0.5 קג' בשר בקר טחון\או בשר בקר\כבש בקוביות 50 גר' שומן כבש (לא חובה) 4 קישואים חתוכים לקוביות 1 כוס גזר חתוך ל'גפרורים' או גזר גמדי 1 כוס פטריות טריות או קפואות 2 בצל גדול חתוך לרצועות 4-5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים ל-4 באורך 5 שיני שום קצוצות רבע כוס שמן זית מלח פלפל שחור כף בהרט או גראם מסאלה או ראס אל חנות רבע כפית מוסקט טחון כף כמון טחון כף כורכום חצי כפית קינמון טחון 2 כפות צנוברים קלויים לקישוט חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט חצי כפית סומק לקישוט חצי כוס גרגרי רימון 5-6 כוסות אורז לבן מבושל ומוכן 4 פיתות עיראקיות ההכנה: מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את הבשר ושומן הכבש ומערבבים עד לשינוי הצבע של הבשר, מוסיפים את הכנפיים ומערבבים, מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים. רצוי לבדוק מידי פעם שלא יחסר נוזלים. אפשר גם לאחר הרתיחה לבשל בתנור ב-200 מעלות כשעה וחצי ועוד חצי שעה על 100 מעלות עם מכסה פתוח להשחמה. ההגשה: מסדרים על מגש גדול את הפיתות, מפזרים מעל את האורז, מפזרים מעל את התבשיל עם ככוס מהנוזלים שנשארו, בשלב זה רצוי לחמם בתנור על 200 מעלות את הכל לכרבע שעה (זה לא חובה אבל מומלץ לספיגת הטעמים) לפני ההגשה לשולחן מפזרים למעלה את הפטרוזיליה, גרגרי רימון, צנוברים וסומק. מאכל חגיגי ומרשים להגשה במרכז השולחן
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif אוהב את הצבע והגוון של הטעם שלו

בכל התבשילים האילו אפשר להחליף את התבלינים או להחסיר חלק לפי הטעם האישי. למה זו שאלה טובה
 

clcl

New member
קדירת עוף בגמבה גם חורפית וגם סבבה

קדירת עוף בגמבה גם חורפית וגם סבבה אם יש משהו שאני אוהבת בחורף, זה סיר גדול שבתוכו מתבשלת ארוחה שלמה ולא צריך יותר כלום. אז הנה מתכון כזה, לתבשיל קדירת עוף בגמבה ותפוחי אדמה בנוסח בולגרי. בסיר רחב וכבד מחממים רבע כוס שמן זית, ומטגנים 5 כרעיים של עוף טרי משני הצדדים, עד להזהבה. מוציאים ושמים בקערה. מטגנים בסיר 3 בצלים קצוצים, 6 שיני שום קצוצות וארבע גמבות (או שני פלפלים אדומים קצוצים) במשך 10 דקות, ומחזירים את העוף פנימה. מתבלים במלח, בפלפל, בכפית פפריקה אדומה ובחצי כפית פפריקה חריפה, מוסיפים 2 כוסות מים ומרתיחים. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה. מוסיפים 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות, מכסים ומבשלים עוד שעה. הכי כיף זה לטבול ברוטב לחם טרי. המתכון מתוך הספר "הכל בסיר אחד" של בני סיידא, שכולל המון מתכונים שעושים הרגשה של בית. הוצאת מודן, 85 שקל. ליהיא לפיד
 
וזו תרומתי לעניין העוף

מילים - נעמי שמר: לחן - עממי: ביצוע - נחמה הנדל כל היום תרנגול בן גבר מתרגש כאפרוח בן שעה. מה פתאום תרנגול בן גבר מתרגש כאפרוח בן שעה? בחצר, על ראש גל הזבל, הוא הכיר-כיר-כיר פרגיונת נפלאה. על גל הזבל, אהא אהא, הוא הכיר פרגיונת נפלאה. אך מיד כל בנות כרבולת על הגבר הרימו קרקרה. הכיצד כל בנות כרבולת על הגבר הרימו קרקרה? הן קראו: ´תואיל הקטנטונת לחכות-כות-כות בינתיים לתורה. יש תור, יש ותק, אהא אהא, תחכה הקטנטונת לתורה´. וכעת הפרגית היא גברת, אך עודנה יושבת בביתול*. אם כעת הפרגית היא גברת, איך עודנה יושבת בביתול? עד היום תורה לא הגיע לביקור-קור-קור ואפילו לטיול. אבל הגבר, אהא אהא, הוא מסכן, מתחתן עם כל הלול.
 

טליה80

New member
תגובה למילות השיר "תרנגול בן גבר"

מ ק ס י ם. אני נרגשת להזכר בשיר ילדות מהסוג שאי אפשר להפסיק לשיר...תודה על התזכורת המענגת,אנטיפסטה.את כנראה גם בשלנית גם מקורית וגם מצחיקה:עשית לי את הבוקר הזה!
 
למעלה