עוף בתנור...אשמח לרעיונות

עוף בתנור...אשמח לרעיונות

שלום לכולם,
אשמח לרעיונות לעוף בתנור (שגם ילדים אוהבים)
בדרך כלל אני עושה עם סויה / טראיקי ושום...

אשמח לרעיונות נוספים..

קחו בחשבון שאני מכינה ללא עור (שונאת את כל השמן שיורד לרוטב.)

תודה
 
אני אוהבת ככה

לוקחת קערה קטנה
שמה בפנים שמן זית כורכום
קצת זנגביל מרק עוף ושום כתוש
מערבבת ומורחת על העוף
אחר כך מזלפת סילאן
 

shron17

New member
עוף בתנור,,

עוף בתנור ,הכי פשוט וטעים:
לחמם תנור מראש 180 מעלות חום.
להבריש את העוף בנדיבות בשמן-זית.
למרוח עליו פפריקה מתוקה ומעט פפריקה חריפה ,
ולפזר מלח.
להניח בתבנית ניר -אפייה,ועליו את העוף.
אפשר לפרוס 5 תפוחי-אדמה ,לפרוסות עבות,להבריש אותם בשמן ,מלח ,ופפריקה,
ולהניח בתבנית מסביב לעוף.
לאפות בתנור שחומם מראש, 180 מעלות חום ,עד לריכוך תפוחי האדמה.
(כשעה ורבע).
 

yair_bar

New member
מנהל
יכולה לשים מתחת לעוף פרוסות תפוחי אדמה

ואז להכין עם העור (בסיום האפייה או לפני ההגשה את יכולה להסיר את העור מהעוף).
&nbsp
תפוחי האדמה סופגים טעמים והם מאד מאד טעימים בצורה הזו.
&nbsp
גם אני אוהב הרבה מקרים בסגנון הישן והטוב של הכנת תערובת תיבול בצורת ממרח ממעט שמן צמחי (תירס/חמניות/סויה), פפריקה, מלח ותבלין עוף. מעסים היטב את כל חלקי העוף בתערובת ומכניסים לאפייה
 

ybo4

New member
אצלנו המקובל

עוף ברוטב סויה ודבש:
הפטנט החשוב הוא להשרות את העוף לפחות לשעה לפני האפיה.
הרוטב - רוטב סויה, דבש, מעט צ'ילי חריף, ג'ינג'ר ושום
לרוב מכניסה גם ירקות שורש שונים בצמוד לעוף באותה תבנית, לאחר שהתגלגלו קלות גם הם ברוטב: תפוחי אדמה, בצל, לפעמים בטטה. הבצל והבטטה קלופים, תפוחי האדמה שטופים. כולם חתוכים גס מאוד.
 
אני מכינה את זה


http://www.nikib.co.il/food-for-kids/1891
מתכון פשוט, קל להכנה ויוצא טעים-ולא רק לילדים.
אין לנו ילדים ואנחנו מתים על העוף ככה
 

עדיקים

Active member
עוף בתנור שלנו


עוף עם ירקות מה שאוהבים- תפוחי אדמה, בצל, פלפל,בטטה, כרובית כמובן חתוכים לקוביות גדולות.
אנחנו אוהבים עם עור רק בשביל לתת טעם לעוף אח"כ מורידים אותו כמובן.
מערבבת בקערה שמן קנולה, רסק והרבה (אצלי אוהבים רוטב על העוף) ותבלינים- גריל עוף, פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
זהו, בתנור ב-180-200 מעלות, ארוחה נהדרת.
 
למעלה