עוף בתנור ברוטב של דבש, פירות יבשים ושקדים - מה המתכון שלכם?

הפבלובה

New member
עוף בתנור ברוטב של דבש, פירות יבשים ושקדים - מה המתכון שלכם?

שלום!
אשמח לקבל את הגרסה שלכם למתכון של כרעיים ברוטב של דבש (פלוס סויה ו/או תבלינים), פירות יבשים: שזיפים, משמשים וצימוקים ושקדים.
האם אתם מוסיפים מים לרוטב? בצל? משרים במרינדה?
אני מעדיפה מתכון של עוף בתנור.

תודה רבה!
 

רוני1955

Active member
פירות יבשים?

למה? את שונאת את מי שיאכל את זה?
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/314640
אפשר למצוא עוד מאמרים על הרעל שמוכרים לנו תחת הכותרת "מזון בריאות".
הנה כמה שורות מהכתבה.

דו תחמוצת הגופרית (E220) הינה נגזרת גופרית המוספת לזירוז תהליכי הייבוש והענקת חיי מדף ארוכים יותר לפרי המיובש, העלולה לגרום בעיות לבעלי רגישות במערכת הנשימה, כגון: אסתמה.

חומר הזיגוג E905, הינו תוצר תעשיית הנפט, המוסף לפירות יבשים שיש עניין בהדגשת צבעם הבהיר המושך את העין (צימוקים מזנים צהובים, משמשים) ומהווה גורם סיכון להתפתחות סרטן הקיבה.

כאמור, בחלק מהפירות הייבוש כולל תהליכים כמו המתקה נוספת כגון: ציפוי בשכבה עבה של סוכר לבן (אננס ופפאיה) והוספת מי סוכר לשיפור הברק (משמשים, תמרים) - תהליכים ההופכים את הפירות היבשים לממתקים עתירי קלוריות במסווה של מזון בריאות.
 

Maldini Girl

New member
הצעה שלי

עוף בדבש מכינה בצורה פשוטה- מכינה לעוף מרינדה של דבש עם פלפל שחור/ דבש, שום וחרדל עוד אופציה- יין אדום, דבש וקטשופ ואופה בתנור רגיל. מתחת לעוף אפשר להניח חתיכות בצל/תפו״א שיספגו את הטעמים את הפירות היבשים והשקדים מוסיפה לאורז כיוון שבעייני זה ממה שהולכת נהדר עם אורז
 

הפבלובה

New member
מכיוון שיהיו עוד מנות עם רוטב

שמצריכות אורז לבן ללא תוספות, בנוסף למנת אורז נוספת, איני רוצה לעשות עוד אורז עם פירות יבשים, זה פשוט יותר מדי אורז..

מה כמויות החומרים שאת שמה ברוטב (דבש, סויה, חרדל, תבלינים וכו')?
יש מתכונים שבהם מוסיפים למרינדה מים כך שנוצר יותר רוטב..
&nbsp
תודה רבה!
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
סליחה שאני אצא קצת ״סבתא״ עכשיו

אני לא ממש עובדת עם כמויות במתכון הזה. שמה לחלוטין ״לפי העין" רק חשוב לזכור כמה דברים: לאחרונה הפסקתי להמליח עופות, העופות הכשרים כבר מומלחים. שנית, הדבש גורם לעוף להיראות כאילו הוא נשרף ועלול להטעות, לכן ממליצה להתחיל את האפייה על נייר כסף ובהמשך להוריד. אני לא מוסיפה מים. לרוב העוף מגיר מספיק נוזלים כדי שלא יהיה בזה צורך (מבחינתי), אפשר גם תוך כדי הבישול לפתוח את התנור ולהרטיב את העוף עם הנוזלים שנוצרים, ואז אם מרגישה שחסר לך- תוסיפי מעט נוזל.
 

הפבלובה

New member
תודה רבה


לא הרגשתי כל כך טוב, לכן התגובה המאוחרת..
בכל אופן, יצא מדהים! פשוט מצויין.
אכן עשינו לפי הטעם ולא לפי כמויות.
דבש, סויה, פפריקה, שמן זית, מלח, פלפל ומים.
וכמובן שבתוספת פלחי בצל, פירות יבשים וחצאי שקדים מולבנים.
היה תענוג!
&nbsp
 

mykal

New member
מתכון העוף המתוק שלי

ממיסה אקת מרק בצל במים,
עוטפת כל חלק עוף באבקה המומסת,
מניחה בתבנית--לוקחת קופסת שימורים של חתיכות אננס זורקת מעל ושופכת את המים המתוקים בתבנית.
אופה חלק מהזמן בתבנית פתוחה ואז מכסה בנייר כסף,
קל להכנה, מתוק ולא מידי --נראה יפה וחגיגי.
 

חנהפ

Active member
תראי את הגרסה הזאת - צלי עוף בשזיפים וצימוקים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/10/blog-post_15.html[/URL]

רכיבים:
6 כרעיים מחולקים
1 בצל קצוץ
200 גר' שזיפים שחורים מגולענים
50 גר' צימוקים
1/2-3/4 כוס סילאן
תיבול:
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
מים
אופן ההכנה:
להזהיב את הבצל במעט שמן


להוסיף את נתחי העוף, התיבול והפירות המיובשים

לכסות חלקית במים
לבשל על להבה קטנה
לאחר כחצי שעה בישול ניתן להוסיף מתחת לנתחי העוף את תפוחי האדמה
לבשל עד שמשחים והרוטב מצטמצם
 

חנהפ

Active member
פרגיות ברוטב פירות מיובשים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_7502.html[/URL]


רכיבים:
1 ק"ג פרגית (אפשר לנקות משומן)
1 כף שמן
ראש סלרי חתוך לקוביות בינוניות (ס"מ - ס"מ וחצי)
גבעולי סלרי (ללא עלים) חתוכים למקטעים בגודל ס"מ וחצי
שורש פטרוזיליה חצוי ופרוס לטבעות עבות (ס"מ - ס"מ וחצי)
2-3 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות
1 ראש שום קלוף
כ- 150 גר' פירות יבשים: תאנים, משמשים, שזיפים כולם חצויים ומגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
פפריקה מתוקה (כדאי מעושנת)
בהרט עיראקי או תבלינים חזקים (קינמון, הל, כמון)
מלח
פלפל שחור גרוס
4-5 כפות סילאן
1/2 כוס יין אדום יבש
כף - שתיים חומץ בלסאמי
1 כף קקאו לא ממותק



אופן הכנה:
מחממים מחבת כבדה ומוסיפים כף שמן.
כשהשמן מתחיל לעשן מטגנים את נתחי הפרגית בשכבה אחת (אפשר בכמה סבבים).
כשהבשר אטום ועם סימני הזהבה מוציאים לקערה.
מוסיפים את הסלרי וראש הפטרוזיליה ומטגנים דקה - דקה וחצי,
עד שמתחיל לקבל כתמי הזהבה (קירמול).
מוסיפים את הגזר ומערבבים היטב כשתי דקות.
מוסיפים את גבעולי הסלרי ואת השום, ומכסים במים רותחים.
מוסיפים את הפירות היבשים ומתבלים.
מוסיפים סילאן, יין, חומץ וקקאו מערבבים היטב לקבלת רוטב סמיך ומתוק.
מחזירים את נתחי הפרגית ומכסים במים.
מתקנים תיבול ומבשלים כ-30 דקות.
מצננים את התבשיל בתוך הרוטב.
הערות:
כדאי להמתין מספר שעות לספיגת טעמים לפני שמחממים מחדש ואוכלים.
מומלץ להגיש עם אורז.
 
למעלה