עוף בתנור עם תפ"א

עוף בתנור עם תפ"א

שלום
מצרכים:
2 שקיות של תפ"א קטנים
2 עופות טריים (כ-2 ק"ג כ"א)
שמן קנולה
תבלין גריל עוף
פפריקה אדומה
מלח גס
אופן הכנה:
מכניסים את התפ"א אחרי שטיפה לתבנית אלומיניום בינונית ומפזרים פפריקה אדומה ומלח גס.
מניחים מעל את העופות על רשת
מערבבים בכערה קטנה שמן עם תבלין גריל עוף ומורחים על העוף מ-2 הצדדים
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מע' C
אחרי כחצי שעה או אחרי שהעוף השחים, הופכים את העוף.
כשהעוף מוכן מוציאים, מנקזים נוזלים מהתפ"א ומחזירים לקבלת מרקם וצבע.
רצוי גם להפוך אותם אחד אחד.

בתיאבון







 
המשך

שלום
תפ"א מתבשלים / נאפים בתנור כל הזמן שהעוף מעליהם ומגיר שומן עוף עם טעמים ותיבול על תפוחי האדמה.
עד שהעוף מוכן, הם שוחים באמבט שהולך ונערם ככל שהעוף נהיה מוכן.
אחרי ניקוז רוב הנוזל, והפיכתם, הם זוכים לזיגוג ולהשחמה יפה, עם עוד כחצי שעת עשייה.
1. הנוזל (שומן) שנוזל מהעוף מתיר אותו ללא אותו שומן.
2. אחרי שהוא נתן טעמים לתפ"א הוא מנוקז.
 
למעלה