אולי משהו בכמויות של הרכיבים?
כרעי עוף בדבש וסויה
כשמכינים עוף בתנור המתכון יקום או יפול על המרינדה,
מרינדה מוצלחת ילקקו את השפתיים,
פחות? אז טעם העוף משתלט
ומה עוד? אל תתקמצנו בזמן, כל המרבה הרי זה משובח.
מרינדה:
1/3 כוס סויה משובחת
1/3 כוס דבש
כף שום כתוש
כף אבקת מרק בצל
חצי כף מלח
כף פפריקה
פלפל שחור
מיץ מתפוז אחד
2 כפות קטשופ
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מערבבים את המרינדה
מורחים על נתחי העוף ומאפסנים במקרר
לפחות 12 שעות.
בתבנית חסינת אש מפזרים פרוסות בצל, אפשר גם פרוסות תפו"א
מניחים את נתחי העוף, יחד עם חלק מהמרינדה
אופים שעה וחצי מכוסה בחום 200 מעלות
מסירים את הכיסוי ואופים להשחמה כ- 10 דקות .
עוף ממש כהה מתקבל כשיש יין בסביבה