1מדינת ישראל
New member
עוף ואורז בתנור
עוף עם אורז בתנור - ארוחה שלמה בסיר אחד- 1מדינת ישראל
תבשיל אפוי בתנור - עוף ואורז בתנור
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=83902
שילוב של שני מתכונים (של ניקי ב + פירגה)
- 1מדינת ישראל
עשיתי שילוב משני המתכונים של ניקי ופירגה.
מהמתכון של פירגה - לקחתי את המרינדה של העוף
מהמתכון של ניקי ב - לקחתי את החומרים ואופן ההכנה של התבשיל
עוף עם אורז בתנור - ניקי ב
זה כל כך טעים...
מצרכים: ניקי ב
2 בטטות חתוכות לעיגולים
2 בצלים חתוכים לפרוסות
חבילת פטריות פרוסות
חלקי עוף
1/2 1 כוסות אורז
3/4 כוס מים או עד כיסוי העוף
מצרכים לאורז: ניקי ב
1כוס אורז
1.5 כוסות מים
2 גזרים מגוררים
1בצל בינוני קצוץ
1קופסת רסק עגבניות קטנה
1כפית פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף1
מלח
פלפל שחור גרוס
תבלינים לעוף: (מתכון של פירגה)
שיני שום מקולף וכתוש 3
4\1 כוס שמן זית
3 כפות גריל עוף או 3 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות דבש או סילאן (אפשר חצי דבש וחצי סילאן)
כף פפריקה חריפה1
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי
1 כפית כמון
2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות
מלח
פלפל שחור
================ לערבב ולהניח בצד לפחות חצי שעה
הכנה:
1.להשרות את העוף כחצי שעה בתבלינים
2. (אני - 1מדינת ישראל הכנתי כך-
לטגן את הבצל, לטגן כ 5 - 10 דקות
להוסיף פטריות שלמות והגזר, לטגן כ 2 דקות,
להוסיף את האורז,
רסק עגבניות,
התבלינים
1/2 כוס מים רתוחים .
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לכסות.
אחרי 10 דקות להוריד מהאש.
הסידור בתבנית האפיה
4.בתבנית לסדר את פרוסות הבטטה
5.לפזר מעל הבטטהאת תערובת האורז שהוכנה בסיר .
6.לסדר מעל את חלקי העוף
7.להוסיף לתבנית מים רתוחים עד שמכסה את התבשיל ,
לכסות בנייר כסף
8.להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות שעה.
אח"כ להוריד את הכיסוי ולהמשיך לאפות עד שהעוף מקבל צבע יפה.
בתאבון
עוף עם אורז בתנור - ארוחה שלמה בסיר אחד- 1מדינת ישראל
תבשיל אפוי בתנור - עוף ואורז בתנור
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=83902
שילוב של שני מתכונים (של ניקי ב + פירגה)
- 1מדינת ישראל
עשיתי שילוב משני המתכונים של ניקי ופירגה.
מהמתכון של פירגה - לקחתי את המרינדה של העוף
מהמתכון של ניקי ב - לקחתי את החומרים ואופן ההכנה של התבשיל
עוף עם אורז בתנור - ניקי ב
זה כל כך טעים...
מצרכים: ניקי ב
2 בטטות חתוכות לעיגולים
2 בצלים חתוכים לפרוסות
חבילת פטריות פרוסות
חלקי עוף
1/2 1 כוסות אורז
3/4 כוס מים או עד כיסוי העוף
מצרכים לאורז: ניקי ב
1כוס אורז
1.5 כוסות מים
2 גזרים מגוררים
1בצל בינוני קצוץ
1קופסת רסק עגבניות קטנה
1כפית פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף1
מלח
פלפל שחור גרוס
תבלינים לעוף: (מתכון של פירגה)
שיני שום מקולף וכתוש 3
4\1 כוס שמן זית
3 כפות גריל עוף או 3 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות דבש או סילאן (אפשר חצי דבש וחצי סילאן)
כף פפריקה חריפה1
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי
1 כפית כמון
2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות
מלח
פלפל שחור
================ לערבב ולהניח בצד לפחות חצי שעה
הכנה:
1.להשרות את העוף כחצי שעה בתבלינים
2. (אני - 1מדינת ישראל הכנתי כך-
לטגן את הבצל, לטגן כ 5 - 10 דקות
להוסיף פטריות שלמות והגזר, לטגן כ 2 דקות,
להוסיף את האורז,
רסק עגבניות,
התבלינים
1/2 כוס מים רתוחים .
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לכסות.
אחרי 10 דקות להוריד מהאש.
הסידור בתבנית האפיה
4.בתבנית לסדר את פרוסות הבטטה
5.לפזר מעל הבטטהאת תערובת האורז שהוכנה בסיר .
6.לסדר מעל את חלקי העוף
7.להוסיף לתבנית מים רתוחים עד שמכסה את התבשיל ,
לכסות בנייר כסף
8.להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות שעה.
אח"כ להוריד את הכיסוי ולהמשיך לאפות עד שהעוף מקבל צבע יפה.
בתאבון