עוף ופתיתים בראס אל-חנות
מתכון של שף עומר מילר שפורסם במדור האוכל של ynet וחיכה בסבלנות לתורו.
הכנתי לשבת עם אורחים וזכה למחמאות רבות. חלק מהילדים אכלו רק את העוף, חלק רק את הפתיתים (שספגו טעמי עוף, ירקות ותבלינים) והמבוגרים נהנו משנהם גם יחד.
עבר חימום נהדר על הפלטה, ללא כיסוי.
התבשיל נועד לבישול ארוך (5 שעות או כל הלילה התנור) אך ניתן להגישו גם רק לאחר שעה של בישול. שהות ארוכה בתנור מעניקה לו שדרוג משמעותי ומוסיפה לו עוד רבדים של טעמים.
השתמשתי בעוף חתוך ל-8 ועוד 3 "רבעים", פתיתים בורת קוסקוס (30% חיטה מלאה, נדמה לי), הוספתי קופסה קטנה של רסק עגבניות לנוזלים ולאחר טיגון הפתיתים הוספתי נוזלים, השארתי על האש 2-3 דקות ואז העברתי לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ערכתי את העוף על הפתיתים, כיסיתי ואפיתי כ-3 שעות. לאחר כיבוי התנור הסרתי את הכיסוי לעשר דקות להשחמה קלה.
עוף ופתיתים בראס אל-חנות
המרכיבים (ל-4 מנות):
8 שוקי עוף (ניתן להשתמש גם בכרעי עוף או בשוקיים ובכרעיים יחד)
1/2 כוס שמן זית
3 בצלים קצוצים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 שיני שום שלמות קלופות
3 כוסות פתיתים בצורת אורז*
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 כף ראס אל־חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
2 עלי דפנה
1 ליטר מים (או ציר עוף)**
1 כוס אפונה קפואה
להגשה:
1 כוס של פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר הניתן להכנסה לתנור ומשחימים את שוקי העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת. מוסיפים לסיר את הבצלים, הגזר, הסלרי והשום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים.
מוסיפים פתיתים, ראס אל־חנות ועלי דפנה ומטגנים עוד מספר דקות. מחזירים לסיר את העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה כחצי שעה.
מוסיפים אפונה, מערבבים, מכסים היטב ומכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפרטורה של 100 מעלות למשך 5 שעות לפחות או למשך הלילה. מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.
הערות הבת המתהוללת:
*השתמשתי בפתיתים בצורת קוסקוס, % מסוים של חיטה מלאה.
**הוספתי קופסה קטנה של רסק עגבניות.
***העברתי פתתיתים+נוזלים+עוף לתבנית מרופדת ואפיתי בתנור.