עוף ופתיתים בראס אל-חנות

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הגיון? באוכל? כלום לא מפתיע אותי וגם

אצלי אחד מהילדים "ניקה" את העוף מפתיתים.
 

חנהפ

Active member
כן בוודאי, הנה דוגמא למתכון אפשרי

שלב 1:
3/4 ק"ג חזה עוף, חתוך לפיסות
מתובל: מלח, פלפל שחור,גריל עוף,כורכום,טיפה'לה כמון, אבקת שום
להניח לכמה שעות לספיגת טעמים
לטגן ממש עד שמלבין בלבד ולהניח בצד
שלב2: 10 שערות זעפרן ב1/4 כוס מים רותחים
שלב 3: כוס אפונה קפואה+ 1 כוס גזר גמדי קפוא לבישול קל במיקרו. כשמתרכך לסנן.
בסיר רחב ושטוח לטגן להזהבה 1 בצל קצוץ
להוסיף 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
לאדות 5 דקות
2 קבנוס פרוסים להוסיף סיר ולהמשיך לאדות עוד 5 דקות
להוסיף מלח,פפריקה -מעט,פלפל שחור, מלח ואבקת מרק עוף
להוסיף 3/4 שקית פתיתים לערבב עד שהפתיתים רטובים
לכסות במים+2 ס"מ ,להוסיף את הזעפרן
להוסיף את הירקות
להרתיח
להוסיף את פיסות העוף המטוגנות
לערבב קלות ולהרתיח
לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל עד שהפתיתים רכים וכל המים נספגו.


[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_9028.html[/URL]
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סיפור מעניין! קיוויתי שאוטלנגי/תמימי

יגידו משהו על מקור השם בספר Jerusalem, אך להוציא תרגום השם ואיזכור מוצאו (אפריקה), לא הוסיפו סיפור.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גם אצלי הפתיתים לא יצאו "אחד אחד" אך

גם לא דייסתיים. ובטוחה שאפשר לאפות 2-3 ולא חמש כי הפתיתים מוכנים יחסית מהר והעוף כבר מטוגן.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף ופתיתים בראס אל-חנות


מתכון של שף עומר מילר שפורסם במדור האוכל של ynet וחיכה בסבלנות לתורו.

הכנתי לשבת עם אורחים וזכה למחמאות רבות. חלק מהילדים אכלו רק את העוף, חלק רק את הפתיתים (שספגו טעמי עוף, ירקות ותבלינים) והמבוגרים נהנו משנהם גם יחד.
עבר חימום נהדר על הפלטה, ללא כיסוי.

התבשיל נועד לבישול ארוך (5 שעות או כל הלילה התנור) אך ניתן להגישו גם רק לאחר שעה של בישול. שהות ארוכה בתנור מעניקה לו שדרוג משמעותי ומוסיפה לו עוד רבדים של טעמים.
השתמשתי בעוף חתוך ל-8 ועוד 3 "רבעים", פתיתים בורת קוסקוס (30% חיטה מלאה, נדמה לי), הוספתי קופסה קטנה של רסק עגבניות לנוזלים ולאחר טיגון הפתיתים הוספתי נוזלים, השארתי על האש 2-3 דקות ואז העברתי לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ערכתי את העוף על הפתיתים, כיסיתי ואפיתי כ-3 שעות. לאחר כיבוי התנור הסרתי את הכיסוי לעשר דקות להשחמה קלה.

עוף ופתיתים בראס אל-חנות
המרכיבים (ל-4 מנות):
8 שוקי עוף (ניתן להשתמש גם בכרעי עוף או בשוקיים ובכרעיים יחד)
1/2 כוס שמן זית
3 בצלים קצוצים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 שיני שום שלמות קלופות
3 כוסות פתיתים בצורת אורז*
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 כף ראס אל־חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
2 עלי דפנה
1 ליטר מים (או ציר עוף)**
1 כוס אפונה קפואה
להגשה:
1 כוס של פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר הניתן להכנסה לתנור ומשחימים את שוקי העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת. מוסיפים לסיר את הבצלים, הגזר, הסלרי והשום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים.
מוסיפים פתיתים, ראס אל־חנות ועלי דפנה ומטגנים עוד מספר דקות. מחזירים לסיר את העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה כחצי שעה.
מוסיפים אפונה, מערבבים, מכסים היטב ומכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפרטורה של 100 מעלות למשך 5 שעות לפחות או למשך הלילה. מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

הערות הבת המתהוללת:
*השתמשתי בפתיתים בצורת קוסקוס, % מסוים של חיטה מלאה.
**הוספתי קופסה קטנה של רסק עגבניות.
***העברתי פתתיתים+נוזלים+עוף לתבנית מרופדת ואפיתי בתנור.

 

חנהפ

Active member
מסוג הארוחות האהובות עלי, נראה נפלא

את עושה משלוחים??
קצת נמאס לי השניצלים ב1004
 

חנהפ

Active member
מדובר בתערובת תבלינים

פסקל פרץ-רובין

תערובת אופיינית למטבח הצפון-אפריקאי, שלה גרסאות רבות הכוללות עד 15 סוגי תבלינים.



4 כפות כמון, טחון
4 כפות פלפל אדום חריף, טחון
2 כפות פלפל אדום מתוק, טחון
2 כפות גרגרי שומר, טחונים
2 כפות גרגרי קימל, טחונים
1 כף כוסברה, טחונה
1 כפית פלפל שחור, טחון
1 כפית פלפל לבן, טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון
1/2 כפית קליפת אגוז מוסקט, טחונה
1/2 כפית ג'ינג'ר (זנגביל), טחון
1 כף כורכום, טחון
1/4 כפית ציפורן, טחונה
1/4 כפית קינמון, טחון
1/2 כפית אבקת ורדים



מערבבים בקערה את כל החומרים. מעבירים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית ושומרים במקום קריר ויבש.

החומרים לצנצנת בינונית
 

mmw2008

New member
וואוו זה נראה מעולה!

קניתי לפני כמה זמן ראס אל חנות (אפילו שאין לי מושג מה הטעם שלו) והוא עדיין יושב במקרר, אולי הגיע הזמן..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה, משתמשת בו בתערובות קציצות,

בעוף ונדמה לי שפעם בחמין (כמשום מה לא היה לי קינמון..).
 

נועם@בת

New member
אצלי ראס אל חנות הוא תבלין ברירת המחדל

לפני כמה זמן הכנתי לילדים פתיתים ושכחתי להוסיף ראס-אל-חנות. הילדים מייד אמרו שמשהו חסר.
&nbsp
בתיה
 

רחל613

New member
עוף ןפתיתים

האם אפשר להני על הפלטה לארוחת שבת בצהריים
תודה ושבת שלום
 
למעלה