עוף ותפוח אדמה בתנור. אבן שמוט

CapitanMorgan

New member
עוף ותפוח אדמה בתנור. אבן שמוט

1. אני אשמח למתכון לעוף ותפוח אדמה בתנור-על מה עלי להקפיד שהכל יהיה מוכן בייחד ולא יהיה בישול יתר?
2. אני גם רוצה להכין פיצה. האם בזמן שאני מכין את העוף בתנור אני יכול לשים אבן שמוט שתתחיל להתחמם?
האם אפשר לכסות אותה בנייר כסף שלא תתלכלך מהעוף?
תודה
 

milch

New member
תשובה

עוף ותפוח אדמה באותה תבנית, אינה מהווה כל בעיה. חתיכות גדולות של תפוח אדמה וחלקי עוף בכ-220 מע' ל-40 דקות לערך (כל תנור שונה במקצת, לכן בדוק מוכנות עם שיפוד עץ). אני שם שיכבת פרוסות בצל עבות מתחת לעוף לחובבי הז'אנר
.
לגבי אבן האפיה, היא תהווה חוצץ לקרינת החום מגוף החימום התחתון/עליון, לא טוב לעשות את זה.
 

CapitanMorgan

New member
חשבתי ככה פשוט

היצרן ממליץ להשאיר שם את האבן באופן קבוע... נשמע לי קצת תמוהה
 

milch

New member
לא תמוהה, פשוט לא מעשי!

האבן גם מונעת קרינה ישירה מגופי החימום וגם מאריכה את זמן חימום התנור לקרוב לשעה במקום כ-10 דקות בלי.
כך זה בתנור שלי...
 

CapitanMorgan

New member
שחכתי לשאול. מה הצורה הכי פשוטה להוציא מהעוף שיערות?

השוקיים מרותות אבל פה ושם יש שיערות.
&nbsp
 

milch

New member
שתי אפשרויות...

1. עם מצבט של עצמות דג.
2. עם סכין לא חדה, את מחזיק את הסכין בכף ידך וצובט את הנוצה בין הלהב והאגודל נגד כיוון הצמיחה.
 
בלת"ק, אני אישית אוהבת לבשל מעט את תפוחי האדמה

ואז ככה זה פחות או יותר מתבשל בתבנית בצורה אחידה. הכי הרבה מוציאים את מה שמוכן.
&nbsp
לגבי הפיצה- לא הייתי מערבבת כי הריחות יתערבבו ואני אישית פחות אוהבת. אין על הריח של פיצה וחבל שזה יתפספס
 
למעלה