עוף זה גורמה?
המתכון במקורו הוא מתכון קלאסי מנורמנדי, אלא שאני מכין אותו באופן שונה בכל פעם, בנסיונות למצוא באיזו צורת הכנה אני אוהב את התוצאה יותר. למרות שלא השקעתי בצורת ההגשה של המנה, התוצאה עצמה היתה הפעם טובה למדי: 1 עוף שלם, מחולק. 2 בצלים יבשים. 1 בוקה-גרני. 1/2 כפית קנמון. חצי בקבוק סיידר (אני השתמשתי בסיידר מייצור כפרי מקומי) 2 תפוחי עץ (לא זוכר את שמות הזנים, אבל לא מהזן החמוץ ולא מהזן הקמחי) חמאה שמנת מתוקה מלח, פלפל, סוכר מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור. מזהיבים יפה את נתחי העוף בחמאה בסיר רחב, צד העור תחילה, משני הצדדים. מוציאים לצלחת. מוסיפים לאותו הסיר שני בצלים יבשים קצוצים ומאדים מעט. מחזירים את נתחי העוף (צד העור למעלה) מעל שכבת הבצלים, ויוצקים מעל את הסיידר. אם יש צורך משלימים במעט מים עד לגובה העוף (לא יותר). מוסיפים בוקה גרני וזורים מעל הקנמון. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה. לפני תום הבישול קולפים את תפוחי העץ וחותכים כל אחד ל-6 טריזים. מחממים במחבת נפרד חמאה בכמות נדיבה עד שהיא מתחילה לבעבע, ומטגנים בה את תפוחי העץ. מוסיפים למחבת מלח וסוכר ומניחים לתפוחי העץ לקבל צבע זהוב יפה. מסירים מהאש ושומרים בצד. כשהעוף רך ומבושל, מוציאים אותו מהסיר, ויוצקים פנימה את נוזלי הבישול של תפוחי העץ. מסננים את הרוטב לסיר קטן, מסירים שומן שהצטבר מעל, ומצמצמים. לקראת סיום הצמצום מוסיפים מעט שמנת מתוקה, ומתקנים תיבול ומרקם של הרוטב. מתקבל עוף רך ועסיסי בטעם מתקתק של סיידר ותפוחים, עם רוטב עשיר. מגישים לכל סועד נתח מהעוף עם 3 טריזי תפוח עץ ורוטב סביב. -- רן.
המתכון במקורו הוא מתכון קלאסי מנורמנדי, אלא שאני מכין אותו באופן שונה בכל פעם, בנסיונות למצוא באיזו צורת הכנה אני אוהב את התוצאה יותר. למרות שלא השקעתי בצורת ההגשה של המנה, התוצאה עצמה היתה הפעם טובה למדי: 1 עוף שלם, מחולק. 2 בצלים יבשים. 1 בוקה-גרני. 1/2 כפית קנמון. חצי בקבוק סיידר (אני השתמשתי בסיידר מייצור כפרי מקומי) 2 תפוחי עץ (לא זוכר את שמות הזנים, אבל לא מהזן החמוץ ולא מהזן הקמחי) חמאה שמנת מתוקה מלח, פלפל, סוכר מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור. מזהיבים יפה את נתחי העוף בחמאה בסיר רחב, צד העור תחילה, משני הצדדים. מוציאים לצלחת. מוסיפים לאותו הסיר שני בצלים יבשים קצוצים ומאדים מעט. מחזירים את נתחי העוף (צד העור למעלה) מעל שכבת הבצלים, ויוצקים מעל את הסיידר. אם יש צורך משלימים במעט מים עד לגובה העוף (לא יותר). מוסיפים בוקה גרני וזורים מעל הקנמון. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה. לפני תום הבישול קולפים את תפוחי העץ וחותכים כל אחד ל-6 טריזים. מחממים במחבת נפרד חמאה בכמות נדיבה עד שהיא מתחילה לבעבע, ומטגנים בה את תפוחי העץ. מוסיפים למחבת מלח וסוכר ומניחים לתפוחי העץ לקבל צבע זהוב יפה. מסירים מהאש ושומרים בצד. כשהעוף רך ומבושל, מוציאים אותו מהסיר, ויוצקים פנימה את נוזלי הבישול של תפוחי העץ. מסננים את הרוטב לסיר קטן, מסירים שומן שהצטבר מעל, ומצמצמים. לקראת סיום הצמצום מוסיפים מעט שמנת מתוקה, ומתקנים תיבול ומרקם של הרוטב. מתקבל עוף רך ועסיסי בטעם מתקתק של סיידר ותפוחים, עם רוטב עשיר. מגישים לכל סועד נתח מהעוף עם 3 טריזי תפוח עץ ורוטב סביב. -- רן.