עוף זה גורמה?

ranlevy

New member
עוף זה גורמה?

המתכון במקורו הוא מתכון קלאסי מנורמנדי, אלא שאני מכין אותו באופן שונה בכל פעם, בנסיונות למצוא באיזו צורת הכנה אני אוהב את התוצאה יותר. למרות שלא השקעתי בצורת ההגשה של המנה, התוצאה עצמה היתה הפעם טובה למדי: 1 עוף שלם, מחולק. 2 בצלים יבשים. 1 בוקה-גרני. 1/2 כפית קנמון. חצי בקבוק סיידר (אני השתמשתי בסיידר מייצור כפרי מקומי) 2 תפוחי עץ (לא זוכר את שמות הזנים, אבל לא מהזן החמוץ ולא מהזן הקמחי) חמאה שמנת מתוקה מלח, פלפל, סוכר מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור. מזהיבים יפה את נתחי העוף בחמאה בסיר רחב, צד העור תחילה, משני הצדדים. מוציאים לצלחת. מוסיפים לאותו הסיר שני בצלים יבשים קצוצים ומאדים מעט. מחזירים את נתחי העוף (צד העור למעלה) מעל שכבת הבצלים, ויוצקים מעל את הסיידר. אם יש צורך משלימים במעט מים עד לגובה העוף (לא יותר). מוסיפים בוקה גרני וזורים מעל הקנמון. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה. לפני תום הבישול קולפים את תפוחי העץ וחותכים כל אחד ל-6 טריזים. מחממים במחבת נפרד חמאה בכמות נדיבה עד שהיא מתחילה לבעבע, ומטגנים בה את תפוחי העץ. מוסיפים למחבת מלח וסוכר ומניחים לתפוחי העץ לקבל צבע זהוב יפה. מסירים מהאש ושומרים בצד. כשהעוף רך ומבושל, מוציאים אותו מהסיר, ויוצקים פנימה את נוזלי הבישול של תפוחי העץ. מסננים את הרוטב לסיר קטן, מסירים שומן שהצטבר מעל, ומצמצמים. לקראת סיום הצמצום מוסיפים מעט שמנת מתוקה, ומתקנים תיבול ומרקם של הרוטב. מתקבל עוף רך ועסיסי בטעם מתקתק של סיידר ותפוחים, עם רוטב עשיר. מגישים לכל סועד נתח מהעוף עם 3 טריזי תפוח עץ ורוטב סביב. -- רן.
 

ranlevy

New member
בדיוק

למתכון המקורי יש אינספור ואריאציות. בדרך כלל הוא מבושל כעוף שלם (או צלוי בתנור במקום מבושל), לא משתמשים בבצלים אלא בפטריות, וגם הקנמון אינו חלק מהתיבול המקורי. את הרוטב עצמו מעשירים על ידי שמנת או על ידי שמנת וחלמונים גם יחד. במתכון הזה (שאיננו poulet valee d'auge בגלל כל השינויים) העדפתי לבשל את העוף בחתיכות ולא בשלמותו, ולרוטב הוספתי טעם ומרקם ע"י הבצלים. יהיו מי שיגידו שהקנמון הוא תוספת מרוקאית לעסק, אבל מאחר ואין לי שורשים מרוקאיים, אני מכחיש. -- רן.
 

kaya11

New member
לא טעמתי את המקור מעולם

אבל את הוריאציה שלך אני אנסה הקרוב... נשמע מצויין!
 

ranlevy

New member
אז את צריכה לטעום גם את המקור

כי מה שאני הכנתי הוא באמת מאכל עוף טעים, אבל זה כבר לא poulet vallee d'auge. -- רן.
 

kaya11

New member
ננסה גם את המקור וגם את שלך

ונספר לך מה יותר טעים...
 
אני חושש שבשביל לטעום את המקור צריך

לשבור תכנית חסכון קטנה... ניסיתי להכין את המתכון המקורי עם מיטב תוצרת ארץ הקודש, אבל אי אפשר להתחרות בתרנגולות, הפטריות והשמנת של נורמנדי.
 

kaya11

New member
חברה שלי מתחתנת ב4 לנובמבר...

אז אחרי...
 

ranlevy

New member
כי...

ממילא זה כבר לא עוף vallee d'auge, וקנמון הולך טוב גם עם תפוחים וגם עם עוף. אז ניסיתי. -- רן.
 
גם אני אוהבת את השילוב של עוף וקינמ

ון. גם עם תפוחים, וגם עם פירות יבשים או סיידר בלבד.
 

pickit

New member
רן ../images/Emo13.gif

אשמח לדעת מה הבוקה גארני שלך נוטה להכיל
 

ranlevy

New member
תלוי במתכון

אבל הבסיס הסטנדרטי יכיל כרישה, עלי דפנה, גבעולי קורנית ופטרוזיליה. -- רן.
 
למעלה