עוף טנדורי

taloosh123

New member
עוף טנדורי

את יום הולדתה של אימי החלטנו לחגוג במסעדה הודית. ביום למחרת נשארנו עם הטעמים הטובים מהארוחה... החלטתי לנסות ולשחזר את אחד המתכונים. בנוסף אני אצרף בהמשך לביבות כרובית וירקות שהוגשו לצד המנה. להכנת המרינדה: 2 כפות תבלין טנדורי (קונים בחנויות התבלינים המתמחות) 2 כפות שמן צמחי (לא שמן זית) 1/4 כוס שמנת מתוקה/ תחליף צמחי מלח ופלפל מערבבים את התערובת ומורחים 8 יחידות שוקי עוף. משרים את העוף בתערובת כחצי שעה. בתבנית שמים: 1 בצל לבן גדול חתוך לטבעות 1 עגבניה חתוכה לקוביות מניחים מעל את העוף ויוצקים את שאר הרוטב. אופים בתנור חצי שעה עם כיסוי וחצי שעה ללא כיסוי בחום של 180 מעלות. ושוב - מזל טוב להההאמא הכי מדהימה שיש!!!
 
למעלה