עוף טרי

טיפ_טיפ

New member
עוף טרי

שלום לכולן ולכולם
רציתי להכין "עוף ב..." (אולי קולה?!) בכל מקרה, אתמול הלכתי לסופרמרקט וביקשתי עוף טרי קיבלתי: פולקע, חזה, גרון ו..זהו נדמה לי. האם החלקים האלה מתאימים לעוף כלשהו בתנור, או שמא זה מתאים למשל למרק? (אני ממש מקווה שזה מתאים לעוף בתנור)
 
טיפ טיפ יקרה

חלקי העוף שהכי מתאימים לתנור הם כרעיים (פולקע ומשולש) חזה העוף ממנו מכינים שניצל או מוקפץ כי הוא צורך בישול מהיר יותר. יש כאלה שאוהבים גם אותו בתנור . זה פשוט יוצא יבש יותר ופחות עסיסי. גרונות ושאר העצמות טובים למרק בעיקר לתת לו טעם בשרי. אבל כמו שאת יודעת מאחר ונהוג להכניס עוף שלם לתנור אז הכל מתקבל בברכה.
 

טיפ_טיפ

New member
אז אולי כדאי...

להכין מזה מרק עוף, ובפעם הבאה לקנות שוקיים (ככה קוראים לזה??)
ואם כן, מתכון למרק עוף יתקבל בברכה
 
טיפ טיפ יקירתי.

אם קנית עוף שלם אז סביר להניח שיש לך 2 כרעיים (2 שוקיים ו-2 משולשים מחוברים ביחד לרבעי עוף). אם זה מספיק לך לארוחה את יכולה לשים אותם בתבנית בתנור עם תפו"א ויש לך ארוחה ל-2 מבוגרים או ל-4 ילדים. החלקים האלה נקראים רבעים או כרעיים. (שוק זה רק הפולקע) משאר החלקים את יכולה להכין מרק עוף נהדר שכבר ארשום לך מתכון. ואם בכל זאת את מחליטה לשים את כל העוף כולל הכרעיים במרק גם מצוין רק שיהיה לך מלא עוף במרק אז תכיני סיר גדול. אם אין לך סיר גדול את יכולה לקחת רק חצי מהחלקים ואת השאר לשים בשקית ולהקפיא (אם קנית עוף טרי זה ממש ממש לא נורא) והשאר ישאר לך לפעם הבאה. עכשיו למרק- כמה פשוט! את מקלפת וחותכת לחלקים גדולים את הירקות הבאים- כולם או מה שיש לך לפי מה שאוהבים: בצל, תפו"א, גזר, קישוא, בטטה, דלעת, קולרבי, לפת, גבעולי סלרי אמריקאי, לפת, סלק, שורש פטרוזילה/סלרי. אצלי הכי חשוב זה הבצל, הבטטה, קולרבי גזר וקישוא. הבטטה נותנת טעם עשיר למרק. את מכניסה לסיר את חילקי העוף הרצויים. וממלאה את הסיר במיים. מדליקה להבה גדולה ומחכה שירתח. אחרי הרתיחה את מוסיפה את הירקות הנקיים שחתכת מרתיחה שוב ומקטינה את האש ומבשלת מינימום שעה וכל המרבה הרי זה משובח, רק לבדוק שלא התאדו המיים, אם התאדו את יכולה תמיד להוסיף. לקראת סוף הבישול אני מוסיפה: אבקת מרק בטעם עוף (אפשר לוותר ולשים מלח למרות שאני כן שמה), מעט פלפל שחור, אפשר להוסיף כמון או חוואיג' למרק שיתנו טעם קצת מזרחי למרק. וכן להוסיף עלי סלרי או פטרוזילה או שמיר לפי מה שאוהבים. אם את מבקשת מתכון למרק עוף אני אגלה לך דבר אחד. מרק עוף צריך מיים ועוף, מכאן והילך מה שהוספת השבחת את המרק (מבחינת ירקות) אבל יש ירקות שפחות נותנים טעם למרק עצמו אלא רק טעימים בפני עצמם ויש כאלה שיותר דומיננטים0 הבטטה, הבצל, הסלק הלפת והעלים למינהם הם נותנים את טעמם למרק. זה היה חמש דקות על מרק עוף. מיותר בטח לציין את כל הסגולות שהסבתות מיחסות למרק עוף חם. בהצלחה ובתאבון!!! אציין גם שכמובן ניתן להוסיף למרק עוף קניידעלך/ אטריות / שקדי מרק. (אם תרצי בכל זאת אני ממליצה לך בתור התחלה לקנות תערובת לקניידעלך של תלמה נדמה לי שצריך להוסיף רק ביצים והקנידעלך יוצאים מצוין)
 

רותי410

New member
לא רק הסבתות. זה בדוק מחקרית

שמרק עוף עוזר לצינון. תאמיני לי שהסבתות האלה ידעו על מה הן מדברות. בשבוע שעבר רציתי להכין מרק עדשים לפי המתכון של אודטה, ואפילו קניתי ראש סלרי, למרות שאף פעם לא השתמשתי בבית בירק הזה. (רק בליל הסדר אנחנו טועמים ממנו, כמצוות הסדר. חחח), אבל לא היה לי זמן להתקשקש, והכנתי דברים של צ'יק צ'ק. השבוע הזה או-טו-טו נגמר, וגם השמש לא עושה חשק למרק. אז נראה מה יהיה בשבוע הבא. כי כבר הרבה זמן אני זוממת על המתכון הזה. עוד מעט פסח. אוי, רק מלחשוב על הניקיונות אני נעשית חולה.
 
למעלה