◄◄◄ נתונים שני משתנים מספריים, A ו-B. בנו אלגוריתם שמחליף את ערכיהם של שני המשתנים ללא שימוש במשתנה נוסף. ◄◄◄נתון מתקן בן 100 קומות לניסוי עמידות של חפצים בנפילה. החפצים עשויים כולם מחומרים שאינם סובלים מעייפות. <המשמעות: חפץ שעמיד, לדוגמה, בנפילה של עד 30 קומות, ישרוד 1000 נפילות מהקומה ה-30, אך יתנפץ בנפילה אחת מהקומה ה-31.> מכל חפץ נבחן, אנו מקבלים שני אבות טיפוס זהים לחלוטין. יש לתכנן ניסוי בעל יעילות מקסימלית שתוצאתו היא הקומה הגבוהה ביותר ממנה יכול החפץ לשרוד נפילה אל הקרקע (כי אנחנו לא רוצים לעלות ולרדת 100 פעם כדי לגלות שהחפץ פשוט לא נשבר... ). ◄◄◄ שני חכמים קיבלו חידה מחכם שלישי באופן הבא: השואל: אני חושב כרגע על שני מספרים, שלמים וחיוביים. השואל לחכם א': מכפלת המספרים היא <כאן אני לא מגלה לכם...> השואל לחכם ב': סכום שני המספרים הוא <גם כאן אני לא מגלה לכם...> חכם א': אין לי מושג מהם המספרים האלה... חכם ב': וואללה, גם לי אין מושג מהם המספרים האלה... חכם א': אני יודע מהם המספרים האלה! מהם המספרים, ואיך ידע זאת חכם א'? ◄◄◄ צריך לחלק 1000 ש"ח ל-10 מעטפות כך שכל סכום בין 1 ש"ח ל-1000 ש"ח יוכל להתקבל ממעטפה אחת או משילוב של מספר מעטפות. (שילוב של כל המעטפות ייתן, מן הסתם, 1000 ש"ח). יאללה! ◄◄◄פתיל סיבירי הוא פתיל שבוער במשך שעה. מכיוון שקצב הבערה שלו אינו אחיד, לא ניתן למצוא את מרכזו ה"כרונולוגי". יש למדוד באמצעות שני פתילים סיביריים שעה וחצי. הצלחתם? יופי. ◄◄◄עכשיו תנסו למדוד 45 דקות...