עוף לשבת .....

Master Stav

New member
עוף לשבת .....

עוף ברברבר ... אחד השילובים היותר מעניינים שהצליח לי לבשל/לאפות  הוא מזכיר סלרי בצבעי אדום וירוק, למרות שהוא ירק הוא מתנהג כמו פרי, טעמו חמצמץ וכשמבשלים אותו הוא מתפרק לסיבים, רברבר פופולארי בעיקר אצל יוצאי ארה"ב, אנגליה ודרום אפריקה. אחריהם בדירוג חובבי הרברבר, לדבריו: יוצאי מערב אירופה ואחריהם: יוצאי איראן וכורדיסטן, המוסיפים רברבר לתבשילי בשר כדי להעניק להם טעם חמצמץ. החומרים הדרושים: 20 גבעולי רברבר טריים חתוכים לקוביות 2 לימנים סחוטים 1 כפית מלח 8 שיניים שום כתוש 1 כפית פפריקה חריפה 3 כפות שמן זית 1 עוף בינוני מופשט מהעור שלו 1 בצל בינוני אופן הכנה : אתה רברבר הכנסתי לסיר עם חצי כוס מים והתחלתי מבשל אותו עד מהרה הוא התפרק לסיבים בשלב זה הוספתי את הלימונים את המלח השום ואת הפפריקה והמשכתי לבשל עד שקיבלתי מאין מישרה אחידה בשלב הזה הורדתי מהאש וציננתי את התערובת לתוך העוף השלם הכנסתי את הבצל בשלמותו מה שמעניק לו יציבות באפייה מרחתי היטב את העוף בתערובת ואת השארית מזגתי לארח לחברה לבצל את כול הכבודה הזו סגרתי בשקית קוקי והוספתי את שמן הזית ..... עכשיו הכנסתי לתנור ל40 דקות על חום של 180 מעלות .... התוצאה מדהימה ..... העוף יצא חמצמץ פיקנטי ועסיסי באופן מיוחד .... מאד מומלץ להגיש ליד אורז מלא בפירות יבשים . בתיאבון חברה
 

SpringSeason

New member
הכנתי ריבת רברבר פעם

וגם קומפוט. יצא נחמד, אבל לא מספיק מרגש. אני אנסה פעם עם בקר.
 

Master Stav

New member
תני את המתכונים ...

כי ריבה וקומפוטים מרברבר אני עושה שנים ... מי יודע אולי אוכל לשפר לך מעט את החוויה מה שכן אני עובד כרגע על מתכון מנחצח עם בשר בקר ..... מבטיח להביאו לפה אם וכאשר
 

Master Stav

New member
ליפתן וריבה ...

נישארו לי עוד 2 חבילות של רברבר .... הילדה הסתכלה עליהם ושאלה ....אבא ....זה בצבע יפה ...אפשר לעשות מזה ריבה ? 10 גבעלים נחתכו לחתיכות בנות 1 ס"מ והוכנסו עם חצי כוס מים אחר כבו לסיר .... הגיע לרתיחה והתחיל מתפורר לרצועות הוספתי 50 טיפות סטיוויה וחצי כפית תמצית אפייה בטעם וניל ....ובישלנו......ובישלנו ... שעה ומחצה אחר כך הייתה לנו ריבה חמצמצה ומדהימה
10 גבעולים נותרו ואותם חתכתי לחתיכות בנות 3 ס"מ הוספתי לסיר קטן עם מים ו20 טיפות סטיוייה .....וחצי כפית תמצית אפייה בטעם רום בעת ההרתחה הוספתי.... מיץ מלימון שביתי סחטה לאחר שקטפה בגינה .... ולאחר כ40 דקות ...היה לנו ליפתן בעל מרקם משונה של חוטים אפורים חומים במיץ .....וטעים לאללה ....
 
למעלה