עוף ממולא באורז עם ירקות
מתכון נפלא גם לחורף, והמצחיק הוא שהייתי נוהגת להכין את העוף בתקופה הסטודנטיאלית שלי בתוך טוסטר אובן קטן והעוף היה יוצא פריך ונפלא. עם הזמן עברנו לתנור ביתי קצת יותר משוכלל מאותו טוסטר אובן אבל הטעם עוד מזכיר נשכחות. מצרכים: עוף שלם עם העור בגודל בינוני 1 בצל 5-6 פטריות שמפיניון שלמות טריות גזר חתוך לקוביות אפונה קפואה מבושלת קלות לפי ההוראות עד להתרככות קלה 1 כוס אורז פרסי או בסמטי בבישול חלקי במים אגוז מוסקט 1/3 כפית כורכום פלפל שחור גרוס מלח גס קורט קינמון שמן זית תיבול למריחת העוף: 1 כף דבש שמן זית מלח גס פפריקה אדומה מתוקה מעט סויה ללא חומר משמר אופן ההכנה: בסיר קטן לבשל מעט את האפונה הקפואה עד להתרככות קלה. אפשר להשתמש בתערובת של אפונה וגזר. במחבת לשים קצת שמן זית, להקפיץ בצל שחתכנו גס, ולהוסיף את הפטריות השלמות, ואת התבלינים, מעט אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס, 1/3 כפית כורכום ולכבות את האש. לבשל כוס אורז פרסי או בסמטי בסיר עם מים לבישול חלקי בלבד, מאוד קצר, חמש עד עשר דקות בלבד. לסנן ולהניח בקערה. לקערת האורז נכניס את הגזר והאפונה שבושלו מעט במים, נוסיף קורט קינמון, ואת הפטריות עם הבצל והתבלינים מהמחבת, נערבב הכול היטב ונוסיף מעט מלח גס. ניקח את העוף בשלמותו ננקה מעט במים, נכין את התבלינים בקערה ונמשוך אותו במברשת בישול מכל הכיוונים. נמלא את העוף באורז עם הירק ומה שנשאר לשמור כדי להניח בתבנית לצד העוף. להניח את העוף הממולא במקרר כשהוא מתובל למשך שעה. להוציא ולהניח בכלי חסין חום ולצקת מעט שמן זית על התבנית או על נייר אפייה. לא לצפות את התבנית להשאירה פתוחה. את יתרת האורז והירקות שנשארו להניח מסביב לעוף ולהכניס לתנור שחומם מראש בחום של 160-170 מעלות למשך שעה וחצי, לצלות בגריל לסיום הבישול לעוד עשר דקות אחרונות.
מתכון נפלא גם לחורף, והמצחיק הוא שהייתי נוהגת להכין את העוף בתקופה הסטודנטיאלית שלי בתוך טוסטר אובן קטן והעוף היה יוצא פריך ונפלא. עם הזמן עברנו לתנור ביתי קצת יותר משוכלל מאותו טוסטר אובן אבל הטעם עוד מזכיר נשכחות. מצרכים: עוף שלם עם העור בגודל בינוני 1 בצל 5-6 פטריות שמפיניון שלמות טריות גזר חתוך לקוביות אפונה קפואה מבושלת קלות לפי ההוראות עד להתרככות קלה 1 כוס אורז פרסי או בסמטי בבישול חלקי במים אגוז מוסקט 1/3 כפית כורכום פלפל שחור גרוס מלח גס קורט קינמון שמן זית תיבול למריחת העוף: 1 כף דבש שמן זית מלח גס פפריקה אדומה מתוקה מעט סויה ללא חומר משמר אופן ההכנה: בסיר קטן לבשל מעט את האפונה הקפואה עד להתרככות קלה. אפשר להשתמש בתערובת של אפונה וגזר. במחבת לשים קצת שמן זית, להקפיץ בצל שחתכנו גס, ולהוסיף את הפטריות השלמות, ואת התבלינים, מעט אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס, 1/3 כפית כורכום ולכבות את האש. לבשל כוס אורז פרסי או בסמטי בסיר עם מים לבישול חלקי בלבד, מאוד קצר, חמש עד עשר דקות בלבד. לסנן ולהניח בקערה. לקערת האורז נכניס את הגזר והאפונה שבושלו מעט במים, נוסיף קורט קינמון, ואת הפטריות עם הבצל והתבלינים מהמחבת, נערבב הכול היטב ונוסיף מעט מלח גס. ניקח את העוף בשלמותו ננקה מעט במים, נכין את התבלינים בקערה ונמשוך אותו במברשת בישול מכל הכיוונים. נמלא את העוף באורז עם הירק ומה שנשאר לשמור כדי להניח בתבנית לצד העוף. להניח את העוף הממולא במקרר כשהוא מתובל למשך שעה. להוציא ולהניח בכלי חסין חום ולצקת מעט שמן זית על התבנית או על נייר אפייה. לא לצפות את התבנית להשאירה פתוחה. את יתרת האורז והירקות שנשארו להניח מסביב לעוף ולהכניס לתנור שחומם מראש בחום של 160-170 מעלות למשך שעה וחצי, לצלות בגריל לסיום הבישול לעוד עשר דקות אחרונות.