עוף ממולא בכבש, אורז ושקדים

clcl

New member
עוף ממולא בכבש, אורז ושקדים

עוף ממולא בכבש, אורז ושקדים /מתכון של נאבילה אבו ג'אבר נהוג לאכול את העוף הממולא של חג המולד לצד סלט ירקות, ירקות מאודים ויוגורט. ניתן לנצל את מי הבישול של העוף להכנת מרק עוף טעים: מוסיפים אורז, אטריות וירקות לפי טעמכם. המרכיבים (ל-6 מנות): 1 עוף גדול, שלם, עם העור 250 גרם אורז לבן (מכל סוג) 200 גרם בשר כבש (או בשר עגל משובח), טחון 1/2 כוס שקדים טבעיים, קלופים 1/2 כוס צנוברים 2-3 כפיות מלח (לפי הטעם) 1 כפית קינמון, טחון 1 כפית אגוז מוסקט, טחון (רצוי: טחון טרי) 2 מקלות קינמון 3-4 עלי דפנה 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון 3/4 כוס שמן צמחי (קנולה, סויה, תירס) 1/2-1 כוס יוגורט, מכל סוג אופן ההכנה: מנקים את העוף ומייבשים היטב בעזרת מגבת, מבפנים ומבחוץ. מערבבים 1/2 כפית קינמון, 1/2 כפית אגוז מוסקט וכפית אחת של מלח. מורחים את העוף מצדו החיצוני בתערובת. מכינים מלית: משרים את האורז במים חמים (לא רותחים) למשך חצי שעה, שוטפים ומסננים. מחממים כף שמן במחבת וקולים צנוברים ושקדים עד להזהבה, תוך השגחה צמודה. מסירים מן האש ומעבירים לצלחת ועליה נייר סופג. מניחים בסיר בינוני: אורז, בשר טחון, שקדים וצנוברים ומערבבים. מוסיפים את יתרת הקינמון (1/2 כפית), יתרת אגוז המוסקט (1/2 כפית), 1/2 כפית פלפל אנגלי ו-1/2 כפית מלח. מוסיפים כוס מים חמים מאד ומביאים את תוכן הסיר לרתיחה, על אש בינונית-גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל המים מתאדים. מסירים מן האש ומניחים לצינון קל. ממלאים: ממלאים את חלל העוף ובמקומות בהם ניתן למלא מתחת לעור בתערובת האורז. מחוררים את העוף בעזרת שיפוד, 5-6 חורים, במטרה לזרז את בישולו. מבשלים: מחממים חצי כוס שמן בסיר גדול על אש גבוהה. מניחים את העוף בסיר ומשחימים אותו מכל צדדיו. שופכים את השמן ומכסים את העוף במים קרים. מוסיפים עלי דפנה, מקלות קינמון וכפית מלח. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך שעה עד שעה ורבע. צולים: מדליקים את התנור בתכנית גריל. מוציאים את העוף מהסיר ומעבירים לתבנית תנור, עם מעט ממי הבישול שלו (שהפכו למרק טעים להפליא). מורחים את העוף ביוגורט (לא חובה) ומכניסים לתנור. אופים במשך מספר דקות, עד להשחמה, ומוציאים. מגישים את העוף השלם לשולחן וחותכים אותו אל מול הסועדים. YNET
 
למעלה