עוף ברוטב שמש עם ניוקי עננים
מצרכים (לסיר רחב ונמוך בקוטר 28 ומעלה):4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
2 גזרים, קלופים
2 ענפי סלרי – כולל העלים
8 שיני שום קלופות
5 ירכיים או 3 כרעיים
3/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת מרק בצל
1/2 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
1 חבילה (500 גרם) ניוקי מוכנים
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, הסלרי והגזרים לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים והסלרי במשך 5 דקות או עד הזהבה עדינה.
– מוסיפים את הגזר ומטגנים יחד 5 דקות.
– מזיזים הצידה את תכולת הסיר ומוסיפים את העוף כשהצד עם העטף כלפי מטה.
– צורבים את העוף עד הזהבה עדינה שלו. מדי פעם מזיזים קצת את הבצלים שלא ישרפו.
– הופכים את העוף כך שהצד של העור יהיה למעלה ומפזרים מעל את התבלינים (כורכום, מלח, פפריקה, פלפל שחור, אבקת בצל ובהרט) ואת שיני השום.
– מוסיפים מים רותחים עד ל-3/4 גובה העוף ומערבבים בעדינות. משקים את העוף עם הנוזל.
– מבשלים ביחד במשך 40-50 דקות או עד שהרוטב קצת מסמיך והעוף מוכן. טועמים את הרוטב ובמידת הצורך מאזנים עם מלח.
– בשלב הזה חשוב לוודא שהרוטב מגיע עד 1/2 גובה העוף. אם לא, מוסיפים מים רותחים.
– מוסיפים את כל הניוקי מסביב לעוף, מערבבים בעדינות ומבשלים יחד במשך 15 דקות. מדי פעם מערבבים כדי שכל הניוקי יספגו את הנוזלים.
הערות ושדרוגים
– במקום ניוקי אפשר להוסיף פסטה קצרה או בורגול עבה או אורז – כולם בכמות של כוס. רק תקפידו שיהיה רוטב עד חצי גוף העוף כשאתם מוסיפים את התוספת.
– במקום עוף אפשר לבשל קוביות טופו באותו רוטב ועם אותה תוספת.