עוף עם ניוקי של קרוטית

לאה סי

Active member

עוף ברוטב שמש עם ניוקי עננים

מצרכים (לסיר רחב ונמוך בקוטר 28 ומעלה):
4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
2 גזרים, קלופים
2 ענפי סלרי – כולל העלים
8 שיני שום קלופות
5 ירכיים או 3 כרעיים
3/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת מרק בצל
1/2 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
1 חבילה (500 גרם) ניוקי מוכנים

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, הסלרי והגזרים לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים והסלרי במשך 5 דקות או עד הזהבה עדינה.
– מוסיפים את הגזר ומטגנים יחד 5 דקות.
– מזיזים הצידה את תכולת הסיר ומוסיפים את העוף כשהצד עם העטף כלפי מטה.
– צורבים את העוף עד הזהבה עדינה שלו. מדי פעם מזיזים קצת את הבצלים שלא ישרפו.
– הופכים את העוף כך שהצד של העור יהיה למעלה ומפזרים מעל את התבלינים (כורכום, מלח, פפריקה, פלפל שחור, אבקת בצל ובהרט) ואת שיני השום.
– מוסיפים מים רותחים עד ל-3/4 גובה העוף ומערבבים בעדינות. משקים את העוף עם הנוזל.
– מבשלים ביחד במשך 40-50 דקות או עד שהרוטב קצת מסמיך והעוף מוכן. טועמים את הרוטב ובמידת הצורך מאזנים עם מלח.
– בשלב הזה חשוב לוודא שהרוטב מגיע עד 1/2 גובה העוף. אם לא, מוסיפים מים רותחים.
– מוסיפים את כל הניוקי מסביב לעוף, מערבבים בעדינות ומבשלים יחד במשך 15 דקות. מדי פעם מערבבים כדי שכל הניוקי יספגו את הנוזלים.

הערות ושדרוגים
– במקום ניוקי אפשר להוסיף פסטה קצרה או בורגול עבה או אורז – כולם בכמות של כוס. רק תקפידו שיהיה רוטב עד חצי גוף העוף כשאתם מוסיפים את התוספת.
– במקום עוף אפשר לבשל קוביות טופו באותו רוטב ועם אותה תוספת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל

עוף ברוטב שמש עם ניוקי עננים

מצרכים (לסיר רחב ונמוך בקוטר 28 ומעלה):
4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
2 גזרים, קלופים
2 ענפי סלרי – כולל העלים
8 שיני שום קלופות
5 ירכיים או 3 כרעיים
3/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת מרק בצל
1/2 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
1 חבילה (500 גרם) ניוקי מוכנים

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, הסלרי והגזרים לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים והסלרי במשך 5 דקות או עד הזהבה עדינה.
– מוסיפים את הגזר ומטגנים יחד 5 דקות.
– מזיזים הצידה את תכולת הסיר ומוסיפים את העוף כשהצד עם העטף כלפי מטה.
– צורבים את העוף עד הזהבה עדינה שלו. מדי פעם מזיזים קצת את הבצלים שלא ישרפו.
– הופכים את העוף כך שהצד של העור יהיה למעלה ומפזרים מעל את התבלינים (כורכום, מלח, פפריקה, פלפל שחור, אבקת בצל ובהרט) ואת שיני השום.
– מוסיפים מים רותחים עד ל-3/4 גובה העוף ומערבבים בעדינות. משקים את העוף עם הנוזל.
– מבשלים ביחד במשך 40-50 דקות או עד שהרוטב קצת מסמיך והעוף מוכן. טועמים את הרוטב ובמידת הצורך מאזנים עם מלח.
– בשלב הזה חשוב לוודא שהרוטב מגיע עד 1/2 גובה העוף. אם לא, מוסיפים מים רותחים.
– מוסיפים את כל הניוקי מסביב לעוף, מערבבים בעדינות ומבשלים יחד במשך 15 דקות. מדי פעם מערבבים כדי שכל הניוקי יספגו את הנוזלים.

הערות ושדרוגים
– במקום ניוקי אפשר להוסיף פסטה קצרה או בורגול עבה או אורז – כולם בכמות של כוס. רק תקפידו שיהיה רוטב עד חצי גוף העוף כשאתם מוסיפים את התוספת.
– במקום עוף אפשר לבשל קוביות טופו באותו רוטב ועם אותה תוספת.
וואו, מאמא, נקרא מעולה!
אולי אנסה בשבת הקרובה.
תודה!
 

עדיקים

Active member
נראה מתכון מעולה, נראה לך שילך טוב גם עם שוקיים? אוהבים אצלי יותר
 
למעלה