עוף שלם בתנור-הכיצד?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשאלתי על ידי שכנה איך אני מכינה עוף שלם אפוי בתנור. מאחר ומעולם לא הכנתי כך, שואלת אתכם.
היא בקשה שיעשה שימוש בחומרים "רגילים" שיש בבית, לא רטבים שצריכים לקנות במיוחד.
אשמח לשמוע אם יש למשהו כאן ניסיון.
תודה מראש!
 
כמה פשוט - ככה טעים. עדיף לבחור עוף לא גדול מאד, אחרת הוא עלול להיצלות מבחוץ לפני שיהיה מוכן מבפנים. לא יותר מ- 1.700 ק"ג.
מניחים את העוף על נייר אפייה, בתבנית השטוחה של התנור (עדיף 2 דפים, למניעת לכלוך), כשהחזה כלפי מטה. אני לא ממליחה ולא מתבלת (לטעמי העוף מלוח מספיק בגלל ההכשרה, ותיבול חיצוני גורם לעור לקבל גוון כהה לפני שהוא עשוי מספיק מבפנים). אפשר לדחוף לבטן העוף שיני שום חצויות, חצאי לימון, עשבי תיבול וכו', לפי הטעם. אפשר לשים בחלל הבטן ירקות כגון גזר, שנאפים ומקבלים את טעם העוף. בעבר נהגתי לפזר מסביב לעוף, קרוב לשולי התבנית ופחות קרוב לעוף עצמו, פס עבה של מלח גס. המלח מגביר את הקרנת החום כלפי העוף. בשנים האחרונות הפסקתי כי הבנתי שזה לא ממש משנה.
מחממת מראש את התנור ל- 200-220 מעלות, מכניסה את התבנית לגובה בערך שליש התנור, ואופה עד לקבלת גוון זהוב יפה. העור פריך במיוחד כשהעוף ממש טרי מהתנור.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כמה פשוט - ככה טעים. עדיף לבחור עוף לא גדול מאד, אחרת הוא עלול להיצלות מבחוץ לפני שיהיה מוכן מבפנים. לא יותר מ- 1.700 ק"ג.
מניחים את העוף על נייר אפייה, בתבנית השטוחה של התנור (עדיף 2 דפים, למניעת לכלוך), כשהחזה כלפי מטה. אני לא ממליחה ולא מתבלת (לטעמי העוף מלוח מספיק בגלל ההכשרה, ותיבול חיצוני גורם לעור לקבל גוון כהה לפני שהוא עשוי מספיק מבפנים). אפשר לדחוף לבטן העוף שיני שום חצויות, חצאי לימון, עשבי תיבול וכו', לפי הטעם. אפשר לשים בחלל הבטן ירקות כגון גזר, שנאפים ומקבלים את טעם העוף. בעבר נהגתי לפזר מסביב לעוף, קרוב לשולי התבנית ופחות קרוב לעוף עצמו, פס עבה של מלח גס. המלח מגביר את הקרנת החום כלפי העוף. בשנים האחרונות הפסקתי כי הבנתי שזה לא ממש משנה.
מחממת מראש את התנור ל- 200-220 מעלות, מכניסה את התבנית לגובה בערך שליש התנור, ואופה עד לקבלת גוון זהוב יפה. העור פריך במיוחד כשהעוף ממש טרי מהתנור.
תודה אורני, אעביר לשכנה.
 

michalgad

Active member
אני דוקא אוהבת את מתכוני העוף עם מלח גס. יש לניקי ואחרים הסבר מפורט. קל וטעים
 

michal@gal

Active member
מנהל
המתכון החביב עלינו - אלתור על מתכון של ג'יימי אוליבר
מרפדים תבנית אפייה בפרוסות עבות של בצל, לימון ו2 ראשי שום חצויים.
דוחפים לבטן העוף לימון שלם שדקרת בכמה נקודות בהיקף.
מניחים את העוף על הבצל, הלימון והשום שהכנתי מראש בתבנית.
מתבלים קצת מלח/פלפל.
אופים עד שמוכן, בערך שעה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
המתכון החביב עלינו - אלתור על מתכון של ג'יימי אוליבר
מרפדים תבנית אפייה בפרוסות עבות של בצל, לימון ו2 ראשי שום חצויים.
דוחפים לבטן העוף לימון שלם שדקרת בכמה נקודות בהיקף.
מניחים את העוף על הבצל, הלימון והשום שהכנתי מראש בתבנית.
מתבלים קצת מלח/פלפל.
אופים עד שמוכן, בערך שעה.
מעניין!!! תודה מיכל.
 

shira1960

Active member
הכי מוצלח לדעתי, לצלות בתנור על רשת. יש תבניות עם רשתות מיוחדות (בצורת V) אבל גם סתם רשת שמונחת על התבנית יעבוד. הרעיון הוא שיש מקום לאויר להסתובב שם מסביב לעוף וזה עוזר לקריספיות.
בתבנית למטה אפשר לשים קצת מים או יין אבל לא חובה.

יש כאן הסבר מאד מדוייק - לא חייבים לעשות בדיוק לפי המתכון (וגם כמובן יש הבדל בין עופות שעברו הכשרה ועופות שלא). אפשר כמובן לשים ירקות למטה או שמים לימון ו/או בצל בתוך הבטן וכו', אבל בעיניי העוף שמוכן באופן הזה יוצא טעים וקריספי. חשוב מאד לייבש היטב את העוף לפני תחילת התהליך. מלח, פלפל שחור, מעט לימון/קליפה, וקצת עשבי תיבול טריים עושים את העבודה יפה. אפילו אפשר רק מלח ופלפל.

ואמריקאים כמו אמריקאים, מציעים להניח תבנית עם ירקות בשליש התחתון של התנור, ואת העוף עצמו להניח *על* רשת התנור קומה אחת מעל לתבנית. כך שהנוזלים מטפטפים על הירקות. נו, ומי אחר כך מנקה את הרשת הזאת?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הכי מוצלח לדעתי, לצלות בתנור על רשת. יש תבניות עם רשתות מיוחדות (בצורת V) אבל גם סתם רשת שמונחת על התבנית יעבוד. הרעיון הוא שיש מקום לאויר להסתובב שם מסביב לעוף וזה עוזר לקריספיות.
בתבנית למטה אפשר לשים קצת מים או יין אבל לא חובה.

יש כאן הסבר מאד מדוייק - לא חייבים לעשות בדיוק לפי המתכון (וגם כמובן יש הבדל בין עופות שעברו הכשרה ועופות שלא). אפשר כמובן לשים ירקות למטה או שמים לימון ו/או בצל בתוך הבטן וכו', אבל בעיניי העוף שמוכן באופן הזה יוצא טעים וקריספי. חשוב מאד לייבש היטב את העוף לפני תחילת התהליך. מלח, פלפל שחור, מעט לימון/קליפה, וקצת עשבי תיבול טריים עושים את העבודה יפה. אפילו אפשר רק מלח ופלפל.

ואמריקאים כמו אמריקאים, מציעים להניח תבנית עם ירקות בשליש התחתון של התנור, ואת העוף עצמו להניח *על* רשת התנור קומה אחת מעל לתבנית. כך שהנוזלים מטפטפים על הירקות. נו, ומי אחר כך מנקה את הרשת הזאת?
צחקתי...
אעביר לשכנה-תודה!
 
למעלה