הכי מוצלח לדעתי, לצלות בתנור על רשת. יש תבניות עם רשתות מיוחדות (בצורת V) אבל גם סתם רשת שמונחת על התבנית יעבוד. הרעיון הוא שיש מקום לאויר להסתובב שם מסביב לעוף וזה עוזר לקריספיות.
בתבנית למטה אפשר לשים קצת מים או יין אבל לא חובה.
י
ש כאן הסבר מאד מדוייק - לא חייבים לעשות בדיוק לפי המתכון (וגם כמובן יש הבדל בין עופות שעברו הכשרה ועופות שלא). אפשר כמובן לשים ירקות למטה או שמים לימון ו/או בצל בתוך הבטן וכו', אבל בעיניי העוף שמוכן באופן הזה יוצא טעים וקריספי. חשוב מאד לייבש היטב את העוף לפני תחילת התהליך. מלח, פלפל שחור, מעט לימון/קליפה, וקצת עשבי תיבול טריים עושים את העבודה יפה. אפילו אפשר רק מלח ופלפל.
ואמריקאים כמו אמריקאים, מציעים להניח תבנית עם ירקות בשליש התחתון של התנור, ואת העוף עצמו להניח *על* רשת התנור קומה אחת מעל לתבנית. כך שהנוזלים מטפטפים על הירקות. נו, ומי אחר כך מנקה את הרשת הזאת?