לא ברור למה הם נזכרו בזה עכשיו
עוד ב- 2007, וגם ב- 2011 ה- Federal Institute for Risk Assessment בגרמניה, ערך מחקר ומצא שיש ערכי עופרת שיוצאים ממכונות אספרסו שחורגים מהמותר לפי התקנים של האיחוד האירופי. לקח להם פה בארץ איזה 10 שנים טובות להכנס לפאניקה.
גם ה- BIR וגם פה בארץ, נמנעים מלהגיד באיזה דגמים מדובר בדיוק, כי הם טוענים שהדגימות היו מצומצמות מידי מכדי להיות מייצגות.
הטענה היא שכשמנקים את המכונות ממשקעי קלציום, משתמשים בחומרים חומציים שיוצרים ראיקציה עם חלקי המתכת של המכונה ומשחררים עופרת. חלקי המתכת של המכונות עשויים מסגסוגת של נחושת שמכילה בין השאר גם עופרת בריכוז נמוך, בגלל נקודת ההיתוך הנמוכה שלה.