ביקשת , שאסרב?
האמת שאני קצת נבוך לראות שמישהו מבקש את דעתי ספציפית... אני מרגיש יותר נוח לענות כשמבקשים הערות בכלליות ולא רק ממני, אבל שיהיה... בכל מקרה, א. אני לא יודע באיזו תוכנה נעשה הציור כך שקשה לי לדבר על הטכניקה, אבל לגביו כפי שהוא, אני אחלק את ההערות לכלליות ופרטניות. בכלליות: 1. איור חביב ומוצלח, מינימליסטי אבל מספיק מפורט בשביל להעביר את מסר הדמות לידי ביטוי. 2. עשוי מוקפד, ללא שטחים "מתים" או זנוחים, אם כי לפי קווי המתאר של צווארון החולצה והחגורה נראה לי שזה בתוכנה ווקטורית כמו פלאש או פריהנד ולא בתוכנת RUSTER כמו פוטושופ או פיינטשופ או פשוט בצייר של WINDOWS (ואם כן אז זו עבודה ברמה גבוה מאוד יחסית ליכולות התוכנה). אני מעריך שנסיון להגביר את הטשטוש (FEATHER) של כלי הציור היה יוצר מעבר חלק יותר ומונע את הפיקסלציה בקווים האלו. 3.למרות שהדמות סטטית ואין בה הרגשת תנועה, הקווים זורמים ויש הרגשה של "משיכות הקולמוס", בעיקר באיזורי העיקולים כמו קו השיער והסנטר. 4. בכלליות לציור יש הערה אחת שמפריעה לי, אינני מצליח להצביע על הסיבה המדוייקת אבל משהו בשילוב הצבעים הכללי לא נראה לי מתאים. אני חושב שזה נמצא במשטח הוורוד. אולי אני מפספס, אבל הייתי בציור משטחים כזה הולך יותר על התאמת צבעים "שמרנית" (בניגוד לציורי אילוסטרציה שמעלים פה לתמונות אמיתיות ששם יש חשיבות להבדלי גוון וצבע ברורים בין משטחים שונים). 5. המשטח הבהיר (ירוק) בתחתית השמלה נראה לי מיותר במקצת. פה אני כבר נכנס יותר לתחום ההערות הספציפיות. ובפרטים: 1.לדמות יש מבנה אנטומי נכון בצורה כללית, אם כי ישנם כמה אי דיוקים שמפריעים לי, כמו למשל כפות הרגליים שקטנות מאוד, חוסר הפרופורציה בין אורך הגוף לבין אורך הרגליים והצצוואר הארוך. 2. כל ההערות מהסעיף הקודם קשורות להיות התמונה קצת מתוחה מדי לאורך. צריך "לפחוס" את הדמות בגובה כדי שיחס האיברים שלה יהיה נכון מבחינה אנטומית. 3. שוב, בכל מקרה, הייתי מוותר על החלק התחתון הבהיר או מפצל את המשטח שמעליו ובו צובע משטח בהיר כי יחס הרגליים והגוף לא מתאים. סך הכל ציור חביב ונחמד שעם עוד קצת תיקונים יהיה ממש מוצלח, ועוד דבר אחד, לגבי העלאה לפורום, הרקע השחור לא תורם הרבה, ומוסיף לקובץ משקל רב ומיותר, אפשר ]שוט לעשות קרופ על כל זה ולוותר על מידע לא נחוץ.